Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Morálka vs. bezpečí státu. Samuel L. Jackson vs. Carrie-Anne Moss. A do toho všeho bravurní Michael Sheen. Tenhle film mě jednoduše odrovnal. Nejen svým přesahem, ale hlavně svým vyzněním. Lidé jsou sobci, kteří chtějí bezpečí, ale jak daleko jsme ochotni zajít? SPOILERY!!! Budeme mučit nejen teroristu, ale i jeho ženu či děti jen proto, aby se zachránily další ženy a děti? Je zde otázka morálky vůbec na místě, když mají umřít milióny lidí? A padnou-li morální zábrany, stanou se z nás zvířata, protože to podporujeme? KONEC SPOILERŮ! Tohle vše zde najdete. Agentka, které chce jen, aby vše šlo "lidskou" či právní cestou (výtečná Carrie-Anne Moss), profesionální "mučitel", který chce jen slyšet pravdu a je pro ni ochoten udělat cokoliv (dokonalý až mrazivý Samuel L. Jackson) a jeden terorista, který chce, aby mu jeho plán vyšel (geniální Michael Sheen). Je to fakt už dlouho, co mi hodina a půl uběhla takhle rychle. Já tím filmem přímo žil a chtě nechtě, plný počet musím udělit. P. S. Mimochodem, budete-li se dívat pozorněji, uvidíte, že ten film není vůbec anti-muslimský, ale spíše anti-moralistický. P. S. 2. A kdo by zde chtěl vykřikovat něco ve stylu "je to sice fajn, ale tohle by se nikdy nemohlo stát, Amíci si zase věci přibarvují, ať to má šťávu…" a podobné řeči, ať si vzpomene na ne zas tak dávné události... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční příspěvek k tématu islámského terorismu, kdy se tvůrci zamýšlejí nad tím, zda-li je možno v zájmu záchrany miliónů ‚zničit‘ jednoho člověka, a přitom to prodávat jako dusný thriller s nevyzpytatelným vývojem. Ve své podstatě je to strašně jednoduché, kamera dvě třetiny filmu stráví v bílé místnosti, kde si sadistický bastard S. L. Jackson podává kamenného Michaela Sheena a Carrie-Anne Moss pro celou situaci hledá etické měřítko. A právě díky hercům to ustojí i ty banálnější situace, kdy se bezejmenní šéfové agentur dohadují o pravomoci, protože jinak je to hodně napínavá záležitost, která z mého pohledu nemá slabších momentů. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dílo s výborně obsazenou ústřední trojicí. "Vyjednavač" Samuel L. Jackson známý svými "netradičními", poněkud brutálními metodami výslechu, a se svou chladnou krásou a nepřístupností, do tmavého kostýmku oděná Carrie-Anne Moss. Jak už se zde někdo ve svém komentáři vyznával ze sympatií k postavě Michaela Sheena, i já oplývám podobnými dojmy. Sheena jsem zatím viděla v pár filmech, ale v Odpočítávání mě jednoduše dostal. Snímek je dynamický, má grády od začátku do konce, napětí se stupňuje s každou scénou a Vy ani nemůžete tušit, kdy nastane (protože v takových filmech vždycky nastane) TEN okamžik zvratu. Kdy se situace začne hroutit a všichni jsou, slovy oblíbeného filmového výrazu, "pod velkým tlakem." Filmem se prohání všemožní agenty, vládní úředníci, členové armády, ozbrojených složek a všech těch organizací, které jsou nedílnou součástí téměř každého amerického filmu, v němž jen trochu figuruje politika, terorismus a ostří, drsní hoši s bouchačkou za pasem. Posledních zhruba 20 minut je vrcholem filmu, který mi způsobil slušný emoční nářez. A úplný závěr, kde už prostě víte, že jakmile se kamera začala posunovat směrem mimo děj, něco ještě není dokončeno. Pak se zastavila a... God Bless America... "Nemůžu mu dovolit pokračovat." - "Tak ať pokračuje bez dovolení." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde nestačí Bushův teriér Barney, servírující uprostřed Ramadánu vepřovou kotletu na porcelánovém talíři s ručně malovaným motivem Davidovy hvězdy, nastupuje strejda inkvizitor S.L.Jackson, jenž poté, co si vytře zadnici tištěnou verzí Ženevské konvence, začne pomocí stupňujících se levelů tortury vytvářet pohodovou atmosféru ke kladení dotazů. Pak nezbývá, než věřit, že bolest, hlavně ta psychická, je schopna přinést odpovědi, nejlépe pravdivé.. Tenzní hrátky s morálními dilematy na pozadí aktuální hrozby teroru a nastolení otázek, kam až lze zajít v zájmu ochrany obyvatel a státních zájmů, vás přibijí do křesla a donutí přemýšlet, kdo má vlastně celou dobu triumfy v rukou. Osobně to vidím tak, že kdo si hraje s ohněm, musí počítat s tím, že bude přinejmenším cítit kouřem a nebo přímo zuhelnatí, obzvláště když ohrožuje na životě ty, co se ohni z daleka vyhýbají. Takže nešetřit proudem, nedbat na pěstěné nehty a nějakou lidskost projevit až v případě, že se z ní nestane soupeři nahrávající slabina.. Až na výkon Trinity, u které jsem jen čekal, kdy jí zazvoní telefon v budce a ona konečně zmizí, nemám sebemenších výhrad a za ten finiš s překvapením pod plachtou u extended version, který mi připomenul povídku, co jsem kdysi dávno napsal, přihazuji ještě jednu červenou pěticípou. Allah bless United States! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Zabudla som dychat... Nevadilo mi televizne spracovanie, herecke vykony, scenar, myslienka, pointa a vsetko to okolo to absolutne vynahradili. Ale napada ma jedna otazka, ktora rezonuje naozaj pri mnohych situaciach z poslednych rokov... Kde ma ludstvo svoje hranice? Tento film vam to rozhodne aspon priblizi. Hranice neexistuju. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)

Reklama

Reklama