Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Drsnababca 

všechny recenze uživatele

Film, a nic mu nechybí. Co k tomu dodat. Ten film má postě dobré písně, děj, a vtipné momenty. Herecké výkony Michaela Jacksona a Joe Pesciho naprosto suprové. Otázkou jenom je, jestli je ten film určen pouze pro fanoušky Michaela Jacksona, i osoby, kteří nejsou fanoušci Michaela Jacksona. To se liší názor od názoru. Každý člověk se liší názory a zálibami. Předpokládám ale, že člověk co není fanouškem Michaela Jacksona, si ten film vůbec nepustí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh, ktorý sa len snaží pozliepať dokopy videoklipy a pri tom poukázať na Michaelovu lásku k deťom a túžbu pomôcť všetkým dobrým ľuďom je aj pri zavretí všetkých očí maximálne za dve hviezdičky. Ale nesmieme na prvotný účel tohoto filmu zabudnúť - a to je prezentácia Jacksonových videoklipov, ktoré boli, sú a navždy zostanú prevratnými a geniálnymi minidielkami, ktoré priniesli svetovej hudobnej scéne to, čo žiadne iné. A tak si Moonwalker v rámci svojho žánru 4 hviezdy zaslúži! ()

Reklama

DannyBurino odpad!

všechny recenze uživatele

WHAT THE FUCK IS THIS PIECE OF GODZILLA SHIT. Vůbec to nedává smysl, na co kurva mysleli? Je tam nejdivnější a nejzdlouhavější úvod v historii filmů, příběh mně nezajímal a nedával smysl, neznámé postavy a mnoho dalšího. Ty písničky to nezachránili, byla moc velká škoda že jsem neměl pulitr energy drinku nebo piva, protože jsem to fakt potřeboval. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jacksonovi fanúšikovia budú milovať celý materiál, ale fanúšikovia filmu si to zvlášť nežijú. Vizuálny koncept je v niektorých bodoch dobrý (počas edície všetkých MJových klipov), no v iných momentoch je priam hlúpy a smiešny (MJ sa mení na bláznivého králika a stvorenia, ktoré ho sledujú v hollywoodskom štúdiu). 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nemá zmysel. Esencia osemdesiatkového gýču a patosu. Otázka je, či to považovať za chybu. To medzi klipami, čiže dej, je nuda, pri hudbe sa zamyslíte nad tým, ako je obdivuhodné skladať hudbu pre všetkých bez inteligenčného rozdielu. Hviezda navyše za ňu, avšak hneď škrtnutá za pavúky. Som proste arachnofobik. Btw pochopíme, prečo obsadil Scorsese Pesciho do Mafiánov :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Futuristicky vyhlížející auto, díky kterému unikne Michael Jackson svým pronásledovatelům z temných ulic města, je automobil Stratos ZERO. (Dragoni)
  • Natáčelo se od prosince 1987 do ledna 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Film je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejprodávanější videokazeta (VHS) všech dob. (Sintiroma)

Reklama

Reklama