Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že to není možné? Myslím, že teorie s Jidášem není zas tak nemožná. Sice ji řadím až za Vlada Tepeze, ale ve filmu celkem logicky dobré zdůvodnění. Film jako takový by mohl klidně patřit do kategorie B možná C, ale jeho konec mě právě díky teorii s Jidášem tak zaujal, že jsem se rozhodl, že oznámkuju průměrně. Viděl jsem i horší filmy...hodně horších filmů. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Sprznenie Druculu bezpochyby, už ten názov vás núti zamyslieť nad filmom, v ktorom Dracula znovu ožíva prostredníctvom lupičov, ktorý sa vlámu do trezoru so starožitnosťami a tak sa prebudí do pekného 21. storočia. Je nadšený, zapáči sa mu u nás v našej dobe a začne zvoľna pokusovať po ľuďoch. Moc štýlovo mu to nejde, len tak sa fláka a robí si srandu z divákov vďaka svojej neschopnosti. Film plný klišé a blábolov a ďalších hovadín - evidentne dochádzajú nápady. Ale mierne pobaviť sa na tom dá. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec není tak zlé.Že se nebudu bát sem zjistil už před 11-ti lety,což je tak jediné co sem si z toho zapamatoval.Oni upíři už tu dneska stejně nejsou od toho aby se jich někdo bál a místo krku bych si chránil spíš jinou část těla (sem ted někde v knihkupectví viděl knihu ''Jak se stát upírem''.No ty vole).Po letech ten Butler dostává úplně jiné grády.Nevypadá zle (vlastně z jakéhokoli pohledu),ale ke konci se i trochu rozehraje.Originální pointa je možná mešuge pojetí,ale na podobný film může snad jen potěšit a ne urazit.Nic co by člověk musel vidět,kor když Oldmana/Coppolu stejně nikdo nikdy nepřekoná,ale přišlo mi to lepší než třeba přeplácaný a ultrablbý Van Helsing.A Jennifer Esposito je hodně sexy upířice. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že příjemné oživení Drákulovské tématiky. Hodně dobrých nápadů (např. závěrečné vysvětlení Drákulovy podstaty, způsob, jakým se Van Helsing udržuje naživu, lehké Drákulovo polidštění - třeba to, jak obdivuje metalový videoklip ...). Líbila se mi i narážka na starého Drákulu s Lugosim (Nikdy nepiji ... kávu:-)) No a Gerard Butler je charismatickej sympaťák. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Sexy Dracula? OK, ja to beriem, ale kde je horor? Alebo meno Dracula je synonymom existenciálnej drámy? D 2000 ako horor nefunguje (ani ako existenciálna dráma), to by musel byť nakrútený (a hodnotený) pred viacerými desaťročiami. Scény, pri ktorých by sa mal divák desiť, pripadajú divákovi buď trápne, v lepšom prípade zaujímavé (rakva na palube lietadla). Ak o dva roky starší Carpenterov upírsky film drží nad vodou len hudobný motív a pár brilantne zrežírovaných scénok, tu je to ohromujúca pointa, ktorú by človek v danom žánri nečakal (prečo sa Dracula bojí striebra), presnejšie - v danom žánri by nečakal žiadnu pointu. Áno, Dracula prežil rok 2000, ale neviem, k čomu to bolo dobré. Čo sa mňa týka, nemusel prežiť ani rok 1930 - stačí, keď si vybavím siluetu Maxa Schrecka v gotickom ostení portálu Oravského zámku a všetky ďalšie upírske filmy mi pripadajú ako mrhanie časom, energiou a prostriedkami. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Butlerův Dracula pronese větu: "Nikdy nepiji ... kávu." To je parodie na Lugosiho repliku "Nikdy nepiji ... víno." (liquido26)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu a v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Gerard Butler dostal přestávku během natáčení Attily, aby mohl hrát Drákulu. (liquido26)

Reklama

Reklama