Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý Evan se nemůže vyrovnat s tajemným zmizením svého bratra Victora (a navíc zbytek rodiny mu toto zmizení dává za vinu), když se náhle, po letech, Victor vrací zpět. Celou dobu byl držen na jedné farmě v okolí, a za pomoci svého bratra se sem chce vrátit, a pomstít se. Ale na farmě číhá něco, s čím ani jeden z nich dosud neměl co do činění, a ubohá rodina je vlastně také jen obětí prastarého zla ... Joel Schumacher udělal jednu velkou chybu, a tou je úvodní (černobílá) sekvence, která mne velmi navnadila (o tom že se nacisté zabývali okultismem žádná). Jenže po tomto nadějném úvodu přichází až příliš obyčejná vyvražďovačka (Joel Schumacher má určitě na víc). Sice se sem tam blýskl nějakým tím nápadem (když nemůže zlo překročit obranné runy, tak proč neovládnout jiného tvora a toho použít pro zničení těchto run), ale ten byl okamžitě potopen nějakým průšvihem (nasraný (a velmi digitální) kůň v kuchyni). Celkově jsem se trošku nudil, a nezabránil tomu Dominic Purcell v jedné z hlavních rolí, ani to šokující a velmi nečekané překvapení na konci filmu. Jen tak nějak doufám, že to nebyla cesta k natočení pokračování... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek docela navnadil a když bratři vzali z neobjasněného důvodu farmu na kopečku útokem, vypadalo to na solidní thriller. Určitě to bylo rozjetý víc než dobře... Rázem se z toho ale stala taková blbost, která se stávala scénu od scény ještě větší a větší pitomostí, že jsem měl dost velký problém s tím, abych to vůbec dokoukal. To se mi zatím stalo fakt jen párkrát, abych k tak dobře rozehranýmu filmu začal o pár desítek minut později cítit takovou nechuť. I když to má chvílemi celkem slušnou atmosféru, tak ten nápad a příběh je tak idiotský, že tenhle film nemůžu ani náhodou ohodnotit víc než jednou hvězdou. 30% ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

U Joela Schumachera skutočne platí rovnica čím menej peňazí tým lepší film...a Krvavý potok je vskutku dobrý horor...aj keď herecká kvalita Dominica Purcella je stále spochybniteľná..jeho výraz je čistý Prison Break..ale to nevadí...vrah je dosť solídny týpek..a to je fajn..a proste má to dobré tempo..a celkovo je to dosť fajn horor ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Town Creek se veze na vlně brutálních thrillerů z přelomu nultých a desátých let, kdy ve Francii řádila vlna New French Extremity (Inside, Martyrs či Frontiers, které film v mnohém připomíná) a v USA kulminovala móda špinavých explotací, jejíž prapor nejúspěšněji táhla série Saw či Rob Zombie. Krom několika krvavých detailů se tak po vzoru dočkáme hlavně nedoostřování, rychlého střihu, neustálé změny hledisek a tmy tmoucí. Na rozdíl od kanonických děl této vlny neobsahuje žádnou ikonicky brutální scénu, ale zato tady útočí lidožravý zombie kůň a to se sakra počítá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Joel sa na staré kolená pustil do riadnej prasačiny. Úplný chliev a zmätok sa zrodil v hlave scenáristu a starý pán Schumi niečo podobné jednoducho ukočírovať nezvládol. Atmosféra veškerá-žádná, klišé strieda klišé nielen v príbehovej časti, ale dokonca aj v záberoch kamery a hereckých výstupoch všetkých zúčastnených. Niektoré gore scény sa ale naozaj podarili a keď už nič iné, tak aspoň to veľa krvi a hudobná zložka ma dokázali prinútiť film dopozerať. 40%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Joel Schumacher a scenárista David Kajganich sa vážne pohádali o zmenách, ktoré chcel vo filme urobiť Schumacher. Podobná situácia sa udiala aj pri natáčaní filmu 8MM so scenáristom Andrewom Kevinom Walkerom.
    Finálne slovo mal nakoniec Schumacher, ktorý sám prepísal časti scenára. (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama