Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

cab 

všechny recenze uživatele

Rodinny film z produkce Disney o identickych dvojcatech, ktere se poprve a to nahodne potkavaji na tabore, kde se domluvi na vymene za ucelem videt sveho dosud nepoznaneho rodice a na pokusu dat je znovu dohromady. Mily a nekycovity humor je podporen dobrymi herci a zvlaste mladou (Lindsay Lohan). 90% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem poprvé viděla Lindsay Lohan. Annie a Hallie jsou dvojčata, ale ani jedna neměla o té druhé tušení. Shodou šťastných okolností se setkají na letním táboře. Po řadě drobých rozporů se spolu skamarádí. Rozhodnou se, že se vymění. Holky vymyslí geniální plán. Annie odjede ke svému otci, kterého nikdy neviděla a Hallie odjede do Anglie ke své mamince, kterou také nikdy nepoznala. Chtějí dát své rodiče zase dohromady, aby byli zase jedna rodina. Lindsay je tady skvostná. Úžasná dětská dvojrole, která nemá chybu a je dokonalá. Nemám filmu co vytknout. Vždycky se na něj ráda dívám. I když už malá Lohanová nám trošku vyrostla. Film doporučuji všem, kteří chtějí stravit čas se skvělou rodinnou komedií. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hallie Parkerová a Annie Jamesová (Lindsay Lohan) jsou obě obyčejné malé holky, a dokud se nepotkají na letním táboře, nemá jedna o druhé ani tušení. A už vůbec ne o tom, že jsou vlastně jednovaječná dvojčata - a že jejich rodiče se po krátké známosti (rychlý vztah, svatba, svatební noc, narození dvojčat) rozešli, holčičky si rozdělili. A tak už na táboře začnou spřádat ďábelský plán - dát rodiče opět dohromady. Ale musí pohnout, neboť jejich tatík si našel novou přítelkyni, která je až příliš žhavá do vdávání ... O tom že ve filmu hlavní dvoj-roli hraje Lindsay Lohan jsem samozřejmě věděl, ale přesto jsem si po jejím objevení zpočátku filmu musel vše ověřit. Ta příjemná zrzavá a pihovatá holčička je opravdu tou královnou alkoholových večírků? Past na rodiče je asi jejím nejlepším filmem - ale není se čemu divit, když jej natočila Nancy Meyers, která má na točení příjemných rodinných filmů snad patent. Sice Past na rodiče je jen remakem filmu z roku 1961, ale posazení do současného prostředí filmu určitě prospělo. Kromě samotné Lindsay Lohan (na které film stojí) stojí za zmíňku snad jen Elaine Hendrix, v roli zlé snoubenky. Dennis Quaid i Natasha Richardson vlastně celý film jen postávají a blbě se tlemí (ale to asi scénář vyžadoval). Taktéž nutno pochválit příjemnou hudbu Alana Silvestriho... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Typicky rodinny film, svym zpusobem kycovity a naivni, ale zkratka takovy, od ktereho se clovek neodtrhne, protoze je to vsechno tak hezky dojemne, a protoze je v nem Lindsay jeste roztomila holka, prosta od svych pozdejsich skandalu. Ono by se v tomhle filmu nemuselo temer nic moc delat, protoze samotna zapletka vas nuti na mnoha mistech k slzam. Rozdelena dvojcata, kazdy u jednoho rodice, se jednou potkaji a vymysli, jak dat matku s otcem opet dohromady. V tom jim pomaha i komornik a chuva, a naopak plan kazi chystana svatba s "Cruellou z Dalmatinu", jak ji vidi obe male slecny. No obe...je to dvojrole, a musim uznat ze povedena. Necitil jsem tusim nic, co by mi tuhle iluzi kazilo. Klicovani obou "verzi" Lindsay je povedene. Kdybych byl hnidopich, tak to nejmarkantnejsi, ceho by si rodice asi vsimli, kdyz se holky potajnu vymeni, ze maji jiny prizvuk. Tedy mely by logicky mit (videl jsem dabing, ale predpokladam ze ani v orignale nemaji jiny akcent). Prece jen ma zit jedna odmala v Londyne... To se tu holt neresi, ale co, neni to tak podstatne. Vsechno je zalozeno na poznani matky/otce, protoze holky ziji kazda oddelene. Take romanticka linka, kdy se oba nakonec potkaji je slusna. I kdyz mi trochu vadilo, ze ten happyend zbytecne odkladali, a na stopazi je to pak znat. Misto "na 3x" do toho mohli "trisknout" hned a ani bych se nezlobil :) Takhle pusobi anabaze s odstranenim "Cruelly" uz trochu moc disneyovsky, ale jinak je film opravdu prijemny, jimavy a ma skvely soundtrack. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tohle je film mého dětství. Kdysi jsem to viděl v televizi a byl jsem strašně smutnej, že jsem to neměl nahraný na VHS. Po pár letech to dávali znovu a hned jsem si to nahrál. Od té doby jsem to viděl snad tisíckrát. Výborná Lindsay Lohan v roli dvojčat, které žijí odděleně (jedna s matkou a jedna s otcem) a nevědí o sobě. Jedno léto se potkají na táboře, kde nejdřív proti sobě soupeří, ale pak zjistí, že jsou dvojčata a vymění si role. Annie místo k matce jede k otci a Hallie naopak. Příběh mě neuvěřitelně dojal, jak žádný jiný nikdy předtím ani potom. Krásný film se vším všudy co by měl jako dětská rodinná komedie mít. Vím, že to je jenom zbožné přání, ale kéž by bylo víc takovýhle filmů... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Při svatbě na lodi, když jde fotografka fotit novomanžele, stojí na stole dvě svíce. Na fotce ale chybí. (jirimat)
  • Stratený chlapec, ktorý sa objaví v dievčenskom tábore, je Michael Lohan, brat Lindsay Lohanovej (Hallie a Annie). (Karush)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno