Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku - tito lidé tvoří osazenstvo vězeňské cely. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Danverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězňové údajně mohou dostat na svobodu - a takovou příležitost si přece nesmějí nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

Adush93 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a napád na zápletku je za 5*. Zpracování je ovšem příšerné. Viděla jsem už dost filmů, kde herci, hudba a stupidní scénář potopili jinak potecnionálně dobrý film. Ale u Maléfique mě to porvé opravdu mrzí. Francouzi horory umí, ale spíš ty krvavé, mysterióznost by mnohem lépe vystihli Asiaté. Třeba by to dopadlo úplně jinak. A nebo taky ne. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Netradiční horor. Je tu sice obvyklá tajemná kniha plná symbolů, která (pokud se umí správně číst) dokáže zázraky a na kterou je už málokdo zvědavý (takových už jsme viděli...). Netradiční a zajímavé ale je, že jde zároveň o komorní vězeňské drama s humorným podtextem, který je postaven na povahách, chování a vyprávění bizarní pětice těžkých zločinců, žijících spolu v jedné hnusné cele, kde se také 95% děje odehrává. Zakončení je sice plné černé magie, ale se zajímavými výsledky - montechristovská přání vězňů se začnou vyplňovat, ale malinko jinak, než si představovali. 55%. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který se tváří jako velmi promyšlený. Bohužel děj je silně překonstruovaný, nepochopitelný i přes veškeré vysvětlování. Film se mi líbil jako slušné vězeňské drama (oproti Shawshanku byli tihle vězni uvěřitelní) do chvíle, než naši hrdinové "projdou zdí". Pak pro mě přestal být zajímavým. Snaha tvůrců stvořit něco zapeklitě mystického mě nezaujala. Film mě tudíž velmi zklamal. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Originalita, prostředí a herecké výkony. To jsou evidentní klady filmu. Celkový děj a námět nestojí za nic. Každopádně jde o francouzský snímek, takže ten pohled na hrůzu a děs je úplně jiný než v USA a to je právě ta originalita, která se mi líbí. Stejně jako vězeňské prostředí. Takže tak či onak 3 hvězdičky zasloužené. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vězeňská cela – má svá neměnná pravidla. Naproti tomu… cela v Maléfique utváří záměrně obraz provokativní nesourodosti všech svých čtyř aktérů, a jejich možná příliš děsivé rozpolcenosti hraničící, až se sebetrýzněním. Nález „magické knihy“ právě proto rozpoutá natolik protichůdné reakce; od dětinského zbožňování – až po hranou přezíravost. Ve skutečnosti jsou tímto klíčem odemykajícím svět Za zdí zasaženi všichni, jen si s touto nabízenou šancí musí nějak poradit. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Před samým natáčením producenta napadlo, že knihy jsou již zastaralé a přemýšlel o náhradě magického deníku za e-book. (Musak)
  • Kameraman tohoto snímku Jean-Marc Bouzou vyhrál v roce 2003 na filmovém festivalu Avignon cenu Prix Vision za nejlepší kameru. (Terva)
  • Snímek získal na filmovém festivalu Gérardmer v roce 2003 společně s filmem The Gathering (2002) Zvláštní cenu poroty. (Terva)

Reklama

Reklama