Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

gootchy 

všechny recenze uživatele

ANo, je to starší film. Nicméně si pohrává s velmi zajímavým námětem a americký auta já můžu. A aby toho nebylo málo, tak tu máme Charlieho, který se role zhostil se šmrncem jemu vlastním. Sympatický je i fízl, kterej se toho jejich gangu chce zbavit. Ale ne jeho vlastní rukou. Závěrem ještě přidám pár hlášek: "Skunku, co to bylo za chlápka? - Já nevím, ale je tajemnej a je nasranej." / "Což takhle panáka brzdovky?" / "Je až po prdel v průseru." ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Chercher la femme, takto by se dalo shrnout toto akční béčko. Musím říct, že autíčko je pěkný i dnes, takovej roztomilej sporťáček. Jenže to je tak všechno. Dialogy jsou debilní, doslova debilní jako noha. Příběh, no co o něm říct. Vlastně se jedná jenom o několik epizodek skloubených dohromady, kdy se vlastně neděje vůbec nic. Víc klišé a nelogičností už jsem na jednom místě dlouho neviděl. Dalo by se říct, že je to úplně všechno to špatný z Knight Ridera a Zmije (a je jedno, že Zmiji natočili mnohem později). Hlavní zápletka je, jak už jsem předeslal první větou, žena. Tedy majetnictví hlavního drsnýho záporáka ke křehké krásné dívce, která si ho nevšímá. A tak záporák udělá úplně všechno, aby ji získal. Dokonce zabije i jejího přítele, zrovna když právě skončili své poprvé. Po formální stránce, žádný extra chyby nebo vady tu nejsou, ale všechno je to takový nemastný neslaný, několikrát jinde viděný. Aby se vám ten film opravdu líbil, musí to být srdcovka z dětství. A to pro mě není. Pokud jsem to vůbec kdy viděl (a nechce se mi věřit, že s mým otcem na černo prodávajícím kopie západních filmů bych tomu mohl ujít), absolutně a úplně jsem to zapomněl. A to udělám i ihned, jak dopíšu tenhle koment. Mimochodem, jak by se vám líbil svět, kde rodiče prostě neexistují a z dospělých je tam jenom šerif a jeho pár pomocníků. Kde jediné věci na práci jsou nákup hambáčů v Big Kay's a postávání kolem aut. Vlastně je to ještě trochu hloupější předchůdce Rychle a zběsile. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Americký akční mysteriózní film vyprávějící o pomstě na skupině nedisciplinovaných mladíků, kteří pod vedením tyrana Packarda Walshe (N. Cassavetes) provádějí s náhodnými motoristy divoké automobilové závody bez pravidel. V městečku se náhle objevuje neznámý motocyklista, jenž ihned navazuje vztah s Packardovou dívkou Keri (velmi půvabná Sherilyn Fenn), což se místnímu despotovi šířícímu svým vystupováním strach, pochopitelně nelíbí. Ve skupině soustředěné vedle Packarda se vyskytují podivná primitivní individua vlastnící výkonné sportovní vozidla, jimž vévodí bláznivá osoba zvaná Skank (D. Sherill) s oblibou popíjející rozličné automobilové kapaliny. Neznámý hrdina v podání Ch. Sheena, reprezentující dřívějšího milence Keri, ze žárlivosti zavražděného Packardem a jeho partou. Tento přízrak, pohybující se v černém futuristicky laděném voze, postupně vyzve na souboj všechny borce z Packardovi party, svým zázračným vozem je zneškodní a v závěru přijde na řadu i samotný vůdce Packard. V roli policisty dohlížející na pořádek v městečku se objevil výrazný R. Qauid, známý především z komedií s Ch. Chasem. Atmosféra snímku M. Marvina je nasycena duchem 80. let, ať už se jedná o styl natáčení, hudební doprovod či dobový vozový park. Černý přízrak se mi líbil, jednoduchý příběh o pomstě okořeněný atraktivními automobilovými závody vnímám jako mírně nadprůměrný snímek s nenapodobitelnou atmosférou 80. let. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Můžete klidně říct, že jsem primitiv, když mi k radosti stačí, a teď budu citovat kolegu monologa, "dialogy debilní jak noha". Ale když jsem zpracovával titulky k tomuto filmu, byl jsem uchvácen a nechtělo se mi vůbec odejít na toaletu. Film s cynickým a zápornějším záporákem jsem dlouho neviděl. Tenhle příběh uvádějící věčné téma pomsty přinesl do filmu něco zvláštního, alespoň mi to tak připadalo, protože scénář některých pasáží, mi přišel velice originální. A to se cení. A každý, kdo si přečetl můj profil, ví, že nápady jsou to, čeho si u filmů cením nejvíce. A v tomto případě má u mě auto Charlieho Sheena plnou nádrž v podobě pěti hvězdiček. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pokud nebudeš moja, tak tě nebude mít nikdo.......... Spousta nádherných bouráků, halda pěkné hudby, několik hezkých holek a pár šílenců. Vše to promýcháme, necháme kvasit a příběh je na světě. CITÁT - Budem závodit........ Chvilkama je to sice trochu zmatené, ale nehledám v tomto příběhu žádnou logiku - žádnou ani nemá. Je to jen duchařina. CITÁT - Myslím, že je blázen........ Film je věnován památce Bruce Ingramovi, kameramanovi, který zamřel při natáčení tohoto filmu. Ve filmu mimo jiné zazní Billy Idol se songem "Rebel Yell". ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Automobil v titulní roli Dodge/Chrysler M4S byl prototyp postavený v roce 1986 firmou PPG jako zaváděcí vozidlo pro závody CART. Měl 2.2 litrový motor se dvěma turbodmychadly, které mu dávaly výkon 445 koní a maximální rychlost 314 km/h. Vozidlo se dochovalo, nyní se nachází v Kansasu, kde prošlo renovací. Pro film bylo vyrobeno dalších šest aut. Čtyři z nich byly makety, které byly zničeny během filmování, zbylá dvě používali kaskadéři. (Stejšn)
  • Na výslovné přání vedoucího ateliéru se ve filmu objevili potomci tří slavných herců Charlie Sheen, Nick Cassavetes a Griffin O'Neal. (Fenk)
  • Režisér Mike Marvin chtěl původně do filmu obsadit Johnnyho Deppa, ale studio bylo proti. (Fenk)

Reklama

Reklama