Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Juto 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že tento film sa snaží byť filmom v štýle Indiana Jonesa, a hoci v niektorých smeroch funguje, herecké výkony sú také zlé, že na konci som bol otrávený. Nie sú to však len herecké výkony, ale aj premisa sa mi zdá byť trochu slabá. Indiana Jones bol univerzitný profesor, ktorý je zhodou okolností dobrodruhom na čiastočný úväzok, zatiaľ čo Flynn je večný študent, ktorého vyhodia z univerzity, aby sa mohol učiť zo skutočného života, a nakoniec je zamestnaný v tajomnej knižnici, ktorej zbiera mýtické artefakty. Pozícia knihovníka mi nijako nesedela. 4/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strasna uchylarna, v tom dobrym smyslu. Bal jsem se, aby to nebyla jen trapna parodie na Indiana Jonese, neco ve stylu parodii z Leslie Nielsenem z poslednich let, ale k tomu nastesti nedoslo. Spis nez parodie na Indiho, to je film, kterej z popularity Indiho tezi. Na to, ze se jedna o tv film jsou herci nadprumerni, hlavne Noah Wyle je skvelej. Je to jako kdyby jste si predstavily Indiho bez bice, bez kuraze a drsnejch hlasek, mozna trochu chytrejsiho, ktery sedel celej zivot ve skole a pak ho vyhodily v dzungli - tohle je Flynn Carsen. Nejak se mi nezda to zarazeni filmu tady na csfd, spis to je dobrodruzna, mysteriozni komedie nez nejaky drama, thriller atd. Rek bych, ze film se spis vytahuje tim, ze je podobnej Indiana Jonesovi, nez aby to skryval, ale rozhodne na nej nema. Triky, i kdyz nejsou nak spatny, jsou dost poznat a i hudba, i kdyz je podobna te u Indiany je taky takova horsi. To co mi brani tenhle film odsoudit je fakt, ze jsem se po celou dobu skvele bavil, sledovat noumu Flynna byla fakt sranda, navic tu je spousta super hlasek a nekolik sparodovanejch scen z jinejch filmu (napr. Kill Bill). Celkove slabsi 4*. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

S podstatně nižším rozpočtem a v podstatně parodičtějším duchu natočené "něco jako Mumie" - tedy film o neohroženém (ehm, ehm) dobrodruhovi hrdinně vydávajícím svůj život všanc při záchraně starobylého artefaktu, potažmo celého světa. V hlavní roli Noah Wyle, který mi tíhle dokázal, že nezůstane navždy doktorem Johnem Carterem, ale má i jiné kvality. Jeho úvodní pyramidální výstup je skvělou ukázkou jednak jeho komediálního nadání, a druhak ukázkou toho jak se dá (a má) natočit naprostá bejkárna tak, aby se u ní člověk bavil. Příkladů, jak totéž udělat naprosto špatně, je v kotli bublající břečky jménem komerční škvár dost a dost - nedívejte se moc zblízka, čas od času se z toho hnusu vynoří třeba špatně animovaná hlava anakondy;) Proto si cením tohohle často dost lacině vypadajícího filmečku, v němž na několika místech lze slyšet téma z Hvězdné Brány, a na místech jiných (třeba Semper Fi) vyprsknout smíchy - a hlavně - který se ANI NA VTEŘINU NEBERE VÁŽNĚ. Potlesk, těším se na další díl a dávám..ale co by ne, 80%. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

NO toto bylo otřesný. Jedna hvězda je pouze za stopaře v pralese :D. Tento film výrazně zaostával za Indianou. I když je oproti Indianovi o více než deset let mladší, některé vizualizace byly dokonce horší. Celkový nádech filmu také kazila pro mě velice nesympatická Sonya Walger. Scény kdy zmlátila tucet chlapů, kteří byli dvakrát tak větší jak ona, mě prostě urazily. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Je mu přes 30, většinu svýho života strávil ve škole, žije s matkou - což mu vyhovuje, páč je jedinej na světě, kdo může zpátky získat ukradený Kopí.... . Nejdřív jsem vážně přemejšlel, jestli je to parodie, nebo jestli to se mnou tvůrci myslí vážně. S vědeckým zápalem jsem zkoumal hranici mezi vtipem a trapností... Času bylo dost, protože TO předemnou byla neuvěřitelná kravina, plná parádního (v uvozovkách) natahování děje. To vedlo k dalšímu (logickýmu) zamyšlení, jestli se mám smát nebo brečet. Nakonec zvítězil vztek! Za promrhaných 46 minut svého života! Můj obdiv patří všem, kteří tomu dali víc. Nebo míň. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Nicol (Sonya Walger) a Flynn (Noah Wyle) jen tak tak zdolají visutý most, který se za nimi zřítí. Nicol předtím říká, že je to jediná cesta. Jak se tedy přes tuto překážku dostalo Hadí bratrstvo, které je s odstupem pronásleduje? (Robbi)
  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)

Reklama

Reklama