Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imunolog Steven Seagal se snaží najít protilátku proti nebezpečnému viru, který do vzduchu úmyslně vypustila militantní skupina v čele s Patriotem. Musí to být co nejrychleji, neboť v důsledku biologické katastrofy umírají stovky lidí… (TV Prima)

Recenze (248)

vanadium 

všechny recenze uživatele

Akčním filmům se vyhýbám, na tento jsem se podíval jen kvůli tématu bioterorismu. A jak už to tak bývá, když se v nějakém filmu objeví smrtící virus, je z toho většinou katastrofa. Dějová, a hlavně filmová, že. Co se týče toho bioterorismu, tak zezačátku to vypadalo docela dobře - fanatičtí extremisti, kteří sami sebe záměrně infikují smrtícím virem a stanou se z nich takříkajíc chodící biologické bomby. Je to dosti děsivá představa. Ale když nyní přeskočím na konec (spoiler!), tak jsem opravdu nevěřil vlastním očím. Taková stupidita! Aby postižené městečko zasypala letadla červenými květními plátky tradiční indiánské byliny, která vyléčí zmutovaný, vysoce virulentní virus, tak to je opravdu úlet. Je to snad nejnevhodnější a nejtrapnější způsob, jak ztvárnit ono poselství, že nemáme v dnešní době syntetických léků ignorovat léčivou sílu bylin. Prostě stupidní akční film s naprosto nevhodně zpracovanými environmentálními a humanistickými poselstvími, navíc s dosti nesympatickým hercem v hlavní roli. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Od malička jsem se rád motal mezi zkumavkami, jehlami a mrtvolami, takže když jsem se pak v patnácti rozhodoval co dál, doktořina byla pro mě jasná volba, jakoby říkala tvář Wesleyho McClarena. Cha chá, vtip roku. Já nevím, proč se proboha Seagal upíše takovýmu blábolu! On je tu od toho, aby mlátil, kopal a řezal uječený a drzý smrady a né se šťoural v baňkách! Jedna hvězdička za to, že i v té největší pitomosti má Steven pěkný ohoz (sluší mu prakticky cokoliv) a za jeho typické pohyby (chůze, uchopování předmětů), které jsou pro něj charakteristické...toť vše! ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Prvy Seagalov direct to video film. Aj ked v tej dobe este nedobrovolne. Seagal mal stale starpower, ale vysledok bol tak mizerny, ze vo väcsine krajin nenasiel kinodistributora a isiel rovno na video. Vdaka solidnemu rozpoctu je technicka stranka na profesionalnej urovni a film sa odohrava v slusnych lokaciach. Tieto veci uz v sucasnych Seagalovkach bezne nie su. Ale co z toho, ked sa v celom filme prakticky nic nedeje. Len kopa kecov a hladanie lieku proti biologickej zbrani. Akcie je naproste minimum. Dokopy menej jak 5 minut. Takze za akcny film sa to ani povazovat neda. Skôr je to nejaka agitka proti biologickym zbraniam. Za jeden z mala kladov by som oznacil peknu hudbu. Seagal uz zacal vo velkom naberat tuky, co sa prejavilo na jeho postave, ale v tvári este vyzeral stale dobre. A postavu maskoval dlhym kabatom, ktory mu sekol a do westernu by sa hodil perfektne. Ma tu aspon par kratuckych bitiek ktore absolvoval bez kaskadera a predvedie v nich par peknych chvatov. Ruky mal stale neskutocne rychle. A aj ked tu ma minimum bitiek, tak je smutne, ze je ich viac ako vo filmoch, ktore nataca v sucasnosti. Za hudbu a par peknych chvatov davam 1/10, ale ako celok je to totalna zhovadilost, ktora naviac neskutocne nudi. Tento film je smutnym zaciatkom konca Seagalovej kariery. Odvtedy natocil uz len jeden poriadny film a to Exit Wounds. Skoda. ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Seagal...kdysi to byl setsakra stylovej ranař, kterej lámal ruce na potkání a pokaždý, když do nějakýho toho gaunera vystřílel celej zásobník o kapacitě muničního skladu, byla to celkem fajn podívaná. Pak se ale začal závodně věnovat požírání koblih a s vizáží nasupěný indiánský babičky kropil grázly ve jménu ekologie...ale fuj! Království za pončo a vyklepaný cecky! 10% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme má Dr. Wesley McClaren (Steven Seagal) svoju asistentku. V skutočnosti je to Seagalova dcéra Ayako Fujitani. (Seag)
  • Film se natáčel v Ennisu v Momtaně. (rafix)
  • První film Stevena Seagala (Dr. Wesley McClaren) vydaný přímo na video, nicméně v některých zemích byl i přesto uveden v kinech. (DJMaroko)

Reklama

Reklama