Reklama

Reklama

V jednom kalifornském zábavním parku vykolejí horská dráha a neštěstí si vyžádá řadu obětí. Vyšetřováním je pověřen inspektor Harry Calder, který předpokládá, že katastrofa byla způsobena technickou závadou, přestože shodou okolností sám před časem stav dráhy kontroloval. Jenže krátce nato vypukne požár v jiném zábavním parku. Harry zjistí, že to má na svědomí maniak, který vydírá majitele a chce milion dolarů, jinak dojde k dalším neštěstím. Požaduje, aby peníze předal sám Harry. Ten, ač nerad, přijímá. S kufrem plným peněz se Calder, pečlivě sledován agenty FBI, vydává na místo předání. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (45)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

perfektní nakládačka segala miluji timotha taky. ostatní byli taky skvělí Helen Hunt tam byla jako děvčátko tu taky myluji deda honza nervoznideda :-) už jsem ho viděl mockrát ale stále mě napíná deda honza nervoznideda:-) i dnes 8.9 .2019, když se dívám na am. filmy tak se bojím :-) i dnes 27.5.2021 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O něco levnější, než jiné katastrofické filmy 70.let ( Skleněné peklo, Zemětřesení, Letiště, Dobrodružství Poseidonu...). Také je na něm asi nejvíce vidět, jak zestárnul. Přesto herci hrají dobře, stupňující se nejistota a především jízda na horské dráze s klaustrofobní hudbou vytvářejí patřičné napětí a úvodní scéna sabotáže působí velmi přesvědčivě. V dnešní záplavě technicky vypilovaných filmů vypadá tenhle snímek jako chudý příbuzný. Pokud se ale necháte vtáhnout do děje, zcela litovat nebudete. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělý film plný vzrušení a akce, psychopatický mladík odpaluje kolejnice na horské dráze a přitom umírají lidé, chce spousty dolarů a nezastaví se před ničím, v poslední části filmu, když už mu jsou policisté na stopě, hraje děsivou hru s mužem činu, nebojácným technikem z dráhy v zábavním parku, zároveň je zde jasný tlak ze strany jeho nadřízených, aby se nepříjemné zprávy neprovalily na veřejnost a ta hromadně neopouštěla park.! To dává vrahovi příležitost dojít si pro "své" peníze... Avšak díky bleskovému zásahu technika, výborného herce G.Segala, je pachatel odhalen přímo na místě a obklíčen policisty. On se však nechce vzdát a míní uniknout ze spárů spravedlnosti, která si však vše zařídí podle sebe sama... geniální konec chladného maniaka pod koly soupravy. T.Bottoms mi tímto filmem na dlouho utkvěl v hlavě, v políčku pro dobré, velmi dobré herectví...:-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skrytý perla. Výborná atmosféra, jíž asi nejvíc utváří "hitchcockovská" hudba smyčci. Začátek není zbytečně dlouhej, rychle se jde na věc, zapojení technika Harryho Caldera je krásně logické (což, ruku na srdce, občas tvůrcům ve scénáři skřípe - hlavního hrdinu mají, ale jeho motivace bývá přinejmenším sporná, a tak často sledujeme, jak bankovní úředník místo aby nahlásil loupež, raději vyrazí gangsterům po stopě...) a muž na pozadí je perfektně zmáklou rolí Timothy Bottomse. Ten to má naprosto vychytaný, a když jako hotelový zřízenec dorazí do jámy lvové, budete mu snad skoro držet i palce. Konec je zbytečně roztahovaný (to celá druhá polovina) a určitě to celé šlo udělat jindy než na den nezávislosti. Přesto, sedmdesátkový klenot, který si drží dobovost a nenudí. Solidní dabing ČT, v menší roli i Henry Fonda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než poctivý thriller s příměsí katastrofického žánru. Vše začíná špičkovou scénou havárie horské dráhy, pokračuje nepolevujícím pátráním, které vpřed žene duel obdivuhodně sympatického George Segala a nebezpečně "obyčejného" psychopata Timotyho Bottomse, a končí strhujícím, doslova dechberoucím finále. Pro snímky tohoto typu mám velkou slabost... A Rollercoaster je téměř srovnatelný dejme tomu s Černou nedělí, tedy s jedním z nejlepších zástupců žánru. ()

Galerie (45)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama