Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jedno je tedy jisté - Guy Farley je bezesporu velký skladatelský talent a rozhodně byla by škoda, kdyby se do budoucna více neprosadil. To samé by se dalo říci i o Seanu Ellisovi, který se na nás usmívá ze svého nedobytného režisérského stolce a proplácí nám naši investici (cashback) v podobě stylistické lahůdky opěvujícím krásu a sílu okamžiku. Jedinečná spokojenost... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Zastavování času + nahota = malířství a nespavost jednoho kluka. Ještě jsem nezažila, že by byl někdo až tak extrémně poznamenán rozchodem, ale asi je to možné. Sice podle mě Sean Biggerstaff není příliš přitažlivý, ale to se dá přehlédnout. Oproti němu Emilia Fox je krásná a přirozená, což je velké plus. Děj je místy trochu nudný, ale převažují ty zábavnější chvilky. Určitě dokáže zaujmout. Rozhodně jsem nečekala nic jiného, než tento romantický happy end. Na začátku jsem si myslela, že to bude spíše film pro chlapi, kvůli té přehnané nahotě, ale postupem času jsem se utvrdila, že je to i pro ženské. Takže pohodový film. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit obalem DVD, protože tohle je vážně moc milý film, nevšední, vtipný, vynalézavý s přehlídkou bláznivého osazenstva ze sámošky, kde vzal Ben noční šichtu, aby nějak využil čas, kdy nemůže spát po rozchodu s děvčetem, který mu zlomil srdce. Ben je sympaťák a tak si nějak poradí a já mu to moc přála. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Sean Ellis zhmotnil v příběhu svou fascinaci samotným sledováním a přenesl jí i do formy filmu. Zatraceně dobře koncepčně vychytaný film, který se může opírat i o výborné kamerové hrátky, jejímž vrcholem jsou přechody mezi jednotlivými scénami. Už dlouho jsem neviděl takhle chytrý romantický film, který je zároveň i zábavný a otevřený. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Svěží závan originality z nejkomerčnějšího možného prostředí supermarketu, kdo by to byl čekal. Cashback střídá poctivou melancholii s třeskutě suchým britským humorem, odvážnou nahotou s tradiční lovestory a myteriózní zápletkou a kupodivu z toho vychází poměrně chutný guláš kde se vše navzájem doplňuje. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Sean Ellis napsal scénář za sedm dní. Natáčet se začalo o šest týdnů později, kdy byli k dispozici všichni účastníci natáčení krátkometrážního snímku, který je základem filmu. (HellFire)
  • Scéna, kdy Ben (Sean Biggerstaff) zjistí, že není sám, kdo je schopen ovládat čas, se vymyká svoji temnou atmosférou a je motivem, který ve filmu dál není nijak rozvedený. Sám Sean Ellis se s odstupem času vyjádřil v tom smyslu, že by ji do filmu asi nezařadil, kdyby ho natáčel znovu. (ynot)

Reklama

Reklama