Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

cariada 

všechny recenze uživatele

Duchařina trochu jinak, podle skutečné události (prý). Mladá matka tří dětí a jí začne pronásledovat jakýsi duch či síla, která jí znásilňuje a jinak obtěžuje. Naštěstí to vidí i děti či přesněji zažijí. Přesto jde na psychárnu ,ale kdo by jí to věřil že. Naštěstí se to stane i u kamarádky a ta to vidí a snaží se jí pomoc. Pak se obrátí na parapsychologii. A pozve je domů kupodivu se hned onen duch ukáže. A tak se snaží jí nák pomoc. Pouze cvokař tomu stále nevěří a je docela dotěrný. Ale i on to posléze uvidí, když se ho snaží ostatní chytit. Určitě stojí za zmíňku scéna kdy jí osahává duch. Celé to skončí vlastně bez konce. Na dvě hodiny délky je toho až moc, ale přesto to chtělo víc vyšperkovat. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horror bez "strašidelných" vizuálních orgií monster a cákanců krve - sice s pár zbytečnými klišé (doktor zamilovaný hero), ale také s příjemně hutnou atmosférou, přesvědčivými herci, hodně dobrým hudebním/ruchovým podkladem, rozkošným závěrem a hlavně s brutálně šarmantním "záporákem". Přehodnocuji žebříček objektů své platonické sexuální touhy - I know I don't have to leave the door open, Mr. Entity... ♥ ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento starý horor mě zaujal na stránkách mého oblíbeného záhadologického časopisu Enigma. Skutečnost, že se snímek zakládá z velké části na skutečné události mě společně s tím, že jde o duchařinu zaujal snad nejvíce. Část kdy je hlavní hrdinka Carla bezradná a neví, zda se jí její zážitky zdály, nebo se skutečně děly mě velmi zaujala. Také herectví hlavní herečky bylo docela uspokojivé. Smutný je ovšem fakt, jak poslední třetinu filmu rozjedou parapsychologové svou science fiction. Na jedné straně je psychiatr, který odmítá věřit nadpřirozeným úkazům a na druhé straně zase záhada přitažená za vlasy. V jednu chvíli jsem si docela myslela, že z bytosti udělají nějakého ufona, který snad nemá co dělat. Abych to shrnula , tak to bylo poutavé, zajímavé, ale občas trochu přehnané. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočnosti o Carle Morenovej, ktorú jedného večera znásilnil duch. Od tejto nepríjemnej skúsenosti sa jej život dokonale obracia hore nohami. Nikto jej totiž nevie pomôcť. Psychológovia ju označujú za chorú osobu, a skupinka vyšetrovateľov paranormálnych javov nevie čo robiť. Posledným pokusom ostáva použitie hélia a ducha tak uväzniť. Podarí sa nebezpečný plán? Vždy keď pozerám nejaký horor z 80´ rokov, mám pocit, že listujem vo veľmi starej knihe dejepisu, ktorá je neúplná a chýbajú nejaké fakty. Štipka napätia s komickými efektmi, to nie je nič pre mňa. Kvalitu snímku tak nezachráni ani slušný príbeh či herecký výkon Barbary Hershej. Opäť som sa raz presvedčil, že klasiku môžem z ďaleka obchádzať - 50%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že to bude o něčem jiném. Už jen to, že hned v prvních pár minutách se duch projeví tak brutálně, je chyba, aspoň co se týče budování napětí. Spíš než horor jsem to viděla jako mysteriózní film o tom, jak onu bytost zneškodnit s přispěním vědy, což strašidelnosti ubírá ještě víc. Největším pozitivem je pro mě výkon hlavní hrdinky, které mi bylo líto, sem tam dobrá atmosféra a hudba. Doktor mi vadil. Že to je podle skutečné události se mnou moc nehnulo. A chvílemi jsem se strašně nudila. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Syn skutečné Carly Moran popisoval, jak byla jeho matka při jednom z útoků odhozena a uhodila se do hlavy. Když se pokusil zakročit, byl taktéž odhozen a zlomil si ruku. Během natáčení této scény si David Labiosa hrající Billyho přivodil stejné zranění. (HellFire)
  • Martin Scorsese umístil film na jedenáctou příčku seznamu nejděsivějších filmů všech dob. (Terva)
  • Carla Moran se po událostech ztvárněných ve filmu celkem pětkrát stěhovala, ale útoky nepřestaly. Po přestěhování do Texasu náhle útoky ustaly, a to po dvou letech. (HellFire)

Reklama

Reklama