Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

V dobách nedávno minulých šel natočit seriál opravdu o všem. Holt když strana poručila, tak šlo všechno, i vaření seriálu z vody. Škoda, že to nevysílali když mi bylo tak 5-7 let, to bych tomu snad nasázel díky kombajnům alespoň 4 hvězdy. Takhle to jsou skoro 3, ono ti naši staří herečtí bardi taky trochu přispěli k tomu, že to místy bylo aspoň sranda. Menšík hádající se se soudruhem ředitelem o pribiňák, karbaník Filipovský ... Zkrátka jako celek to beru jako úsměvnou vzpomínku na dětská léta, kdy jsem léto trávil na poli pozorováním boje o zrno. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem viděl poprvé až v roce 2011. Asi z nostalgie (i když jsem jen o rok starší) a proto, že tam není až tak moc propagandy, dávám 3 hvězdy. Sice se v seriálu neustále reší co bude k svačině a proč jídlo není lepší a není ho více (kdo to dnes neřeší, že), či co se má dělat, když je tolik ochotných brigádníků a hektarů málo, ale snad právě proto se dá na to koukat a odpočívat. Navíc, hraje zde celá řada výborných herců. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Režim potřeboval ukázat každé z odvětví budování socializmu . Družstva JZD byla jedním z pilířů a tak padl nápad natočit seriál (tak jak bylo tehdy módou o každé profesi) o kombajnistech. Ti v každém z dílů řeší nejroztodivnější problémy od oprav strojů, shánění dílů, pití za volantem, nutnosti v noci vyjet mlátit až po dramtické převrácení stroje na příkrém svahu atd... U nejednoho dílu se dnešní divák skvěle pobaví a proto já soudruhům z dederónských Forschrittů dávám za dvě. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že v rámci propagace zemědělství vznikly takové kraviny jako Plechová kavalerie nebo Druhý dech...Dietl holt zase jednou musel vymyslet něco, co po něm soudruzi žádali a z vody se vaří opravdu těžko...škoda výborných herců, kteří v tomhle opět ztráceli čas, i když někteří dokázali z minima vytěžit maximum...viz Menšík. ()

Stejšn odpad!

všechny recenze uživatele

O kvalitě tohoto seriálu svědčí už i jen to, že ho ČST nikdy nereprízovala. Dala ho jenom jednou a pak shledala, že je tak blbý, že to nejde znovu vysílat. Na obrazovky se znovu dostal až po 30 letech na komerční televizi a blbý je stále stejně. Vypíchl bych za všechny třeba zápletku jednoho dílu, který se celý točí kolem nedodaných jogurtů do závodní jídelny... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se v Berouně, Hostomicích, Mělníku, Mníšku pod Brdy, Řevnicích, Zdicích, Staré Huti, zámku Dlouhá Lhota a na nádraží v Dobřichovicích. (M.B)
  • Dědu Punčocháře měl původně ztvárnit Josef Beyvl. Dokonce začal i natáčet, ale po pár natáčecích dnech náhle zemřel, a proto byla role přeobsazena Josefem Patočkou. V seriálu však zůstala s Beyvlem jedna scéna, kdy se kombajnéři po deštích vrací zpátky z domovů a v mumraji na dvoře JZD je místo Patočky vidět právě Beyvl. (cundak)
  • Přestože hlavním tématem epizody jsou falešné hektary, tedy podezření, že odpovědní pracovníci lhali o skutečných výměrech obilí a šidili tak kombajnéry, příběh zůstal nedořešen a pravda nebyla vyřčena. (sator)

Reklama

Reklama