Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

topi 

všechny recenze uživatele

Všechno nejlepší není špatnej film, ale některé scény jsou hodně trapné a sráží ho hodně ke dnu, třeba tetička v roli Jany Hlaváčové, nebo přiblblá milenka hlavního hrdiny v podání Jana Dolanského, který mě v roli taxikáře také moc nesedl. Už vůbec mě neseděl Pavel Zedníček v roli šéfa taxislužby. Film vyloženě zachraňuje Viktor Preiss, kterej není trapnej v žádné situaci a hraje na jedničku! Kvůli němu jsem si film i pustil, jinak jsem čekal slabotu. Ale zas takovej průser to není, párkrát jsem se i pobavil a dobrá byla i hudba s texty od Alice Nellis. A ještě je moc pěkná Vendulka Křížová v roli Jardovi manželky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Jan Dolanský, námět, zpracování -scénář a je to málo akční/// Jeden z mála českých filmů na který jsem chtěl jít do kina a zárověn film na který jsem se hodně těšil. Tohle je tzv. "český Collateral". Sice žánrově někde jinde, tak aby to bylo pro české diváky a natočeno tak jak to češi umí. Ale ten námět je velice podobný. Dost mě to bavilo a tenlhe film mi tak nějak sedl. Ale je pravdou, že to mohlo být i lepší. Spousta vtipů a dialogů se snaží být podáno zábavnou a vtipnou formou, ale moc se tomu nedaří. Většinou vyznějí do stracena. Rovněž situační scény mají určitou snahu, ale někdy mi přišli fakt absurdní. Naštěstí to dost dobře zachraňuji herci a všeobecně se na film dobře dívá. Uritě me tedy nezklamal. A jsem zvědavej na příští počin pana režiséra./// Celkem 72%/// ()

Reklama

Mashak 

všechny recenze uživatele

Já osobně nic kuchtit nebudu jako jiní tady! Mě se to zdálo výborné! Spojení Preisse a Dolanského pro mě osobně bylo překvapivé a příjemné! Navíc mám Dolanského jako herce vcelku rád a líbily se mi i "pokusy" o humor. Jistěže v celosvětovém měřítku(tady nějaké tlaky s Collateralem a Telefonní budkou) je to propadák, ale na naše poměry příjemná změna stylu! ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Martin Kotík ukázal, že umí něco víc než jen Pánskou jízdu, ale přesto celá snaha zůstala jaksi na půl cesty. Škoda že se za něj nepostavil nějaký zkušenější dramaturg a neupozornil ho, že kostra příběhu je víceméně v pořádku. Obsazení je více než skvělé (duo Preiss-Dolanský se zasloužilo hodně na mém hodnocení), ale vedlejší dějové "linie" - šéf taxislužby Zedníček, jeho "vypečený" kamarád Vondráček a zejména dementní tetička Hlaváčová (marně jsem dumal, zda zde Jana Hlaváčová plnila nějakou prohranou sázku a nebo zda ji na starší kolena šouplo) celý film nejenom že rozmělňují, ale vnášejí do něj zbytečnou křeč a trapnost... A je to škoda, protože i přes tyto chyby je film vcelku příjemným (byť spíše televizním) filmem. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jan Dolanský a Viktor Preiss to solidně rozjíždějí, ale bohužel jsou hodně omezeni scénářem postaveným na hlavu.. Film jsem viděla už několikrát, vždycky většinou omylem, ale pokaždé jsem se tak zadívala, že jsem to zkrátka musela dokoukat hlavně kvůli zvýšeným pánům, i když jsem dopředu věděla, jak to dopadne.. Kdyby bylo jiné obsazení, tak by úroveň rozhodně klesla.. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Filmový děj se odehrává během jediného dne, a tak se ve filmu několikrát zobrazí údaj o aktuálním denním čase. V ranním vysílání sděluje moderátor v rádiu, že dnes od sedmnácti hodin začíná fotbalový zápas mezi Spartou a Brnem, ale už v 18:00 zazní z téhož rádia konečný stav tohoto zápasu. Fotbalový zápas však bez poločasové přestávky trvá 90 minut. (Frajtkof)

Reklama

Reklama