Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (240)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Podobnou tématiku ve filmech mám rád, i když mě na ní paradoxně sere takové to "jak padlý věřící zpět k bohu přišel", ale vypustím/překousnu/přehlédnu-li tohle, zpravidla mě tato tématika zahltí několika dobrými zápletkami a triky. Čekal jsem to horší, nakonec jsem byl mile překvapen. Hodně se mi líbila zápletka, která zprvu hodně kličkuje (čímž vám připomene několik podobných filmů, mě napadl např. klasický Kruh), ale nakonec z toho vyjde poměrně originálně pro mě nečekaným zvratem (konečně zase jednou nepředvídatelný závěr). Vážným problémem při sledování bylo, že film vždycky docela zaujme dobře budovanou atmosférou/scénou a pak přijde nějaká sekvence (flashback, duchařská střihová sekvence), která to všechno zase srazí k zemi a začíná se znovu. Hilary se ukazuje být výbornou herečkou i ve slabších filmech, AnnaSophia moc prostoru nedostala, takže skoro nic nepředvedla. Podtrženo sečteno, mile překvapivý film, s dobrou tématikou a zápletkou, na který se určitě ještě podívám. 3,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ohraný motiv ztráty a znovunalezení víry, spousta scén, které jste už asi někde viděli, očekávatelný konec a spíše béčkovější celkový charakter, ale mě se to, kupodivu, docela líbilo. Když přihlédnu k tomu, co bylo v tomto žánru za poslední roky natočeno, tak bych to snad zařadil i na ty přednější příčky. Hillary odvedla slušnou práci, bylo tu pár povedených lekaček, parádní útok kobylek, holčička, jež mi naháněla husí kůži a solidní práce s atmosférou. Silných 60% ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

50% - Atraktivní děj. Držitelka dvou Oscarů v hlavní roli. Výborný název. Tolik předpokladů měli tvůrci KS v kapse. Výsledek? Děj, který se slibně rozvíjí a staví napětí v první polovině je náhle "krvavě sklizen" druhou částí, kde "vyniká" debilní pointa s imbecilním závěrem. Hilary Swank tak akorát "krvavě sklidila" černou šmouhu na svém talentu pro výběr skvělých filmů. A název? Ano, to docela sedí - "sklidíte" film, při sledování jeho pointy budete "krvácet." Tohle je krvavá sklizeň. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zpracované bez zbytečných extrémů, na druhou stranu však přes řadu hodně dobrých momentů, občasného mrazení či sevření srdce, bez potřebného tlaku na emoce, takže spíš než s ďáblem nakonec film bojuje s nudou. A i když se jí přece jen ubrání, pocit, že tomu všemu něco chybělo, přetrvá. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nábožensko - satanistická poudačka, v níž vystupuje Hilary Swank a přemnozí digitální efektové. Bohužel naprosto selhává po vypravěčské stránce - 90 minut sledujeme pinožení několika naprosto nezajímavých postav a jejich neskutečně otravné traumatické flashbacky do minulosti. Děj uhání splašeně dopředu od první minuty, neustále se vyšetřuje, leká a děsí, takže člověk v podstatě nemá prostor vytvořit si s kýmkoli z těch prázdných paňáců nějakej vztah. Bylo mi dokonce úplně jedno, jestli Hilary v následující minutě zaplácne z nebe spadlá osmitunová ropucha, ukousá hejno masožravých kobylek nebo jestli to náhodou přežije. Zkrátka: mouchy, snězte si jí. Což je u hororu celkem průser. Navíc jakkoli nepovažuju madmoiselle Swankovou za Hollywoodskou vrtiprdku, konkrétně tady kroutí svou kostnatou panimandou skoro v každým záběru, staví na odiv své špumprnágle v jakémsi mikronátělníčku a celkově působí jako do bronzova opálená krasavice, které se nerozhodí účes a nerozteče mejkap ani po průlezu bažinou. Na druhou stranu, ta její vyzáblá prdka je v podstatě to jediný, kvůli čemu má cenu se na tenhle film dívat. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Konzultantem pro snímek byl Joe Nickell, který je rovněž jako hlavní hrdinka příběhu vyšetřovatelem zázračných událostí. Nickell má bohatou minulost, kromě detektivní práce se věnoval i žurnalistice a kouzelnictví. Jeho široký záběr začíná u Jacka Rozparovače přes Turínské plátno a končí u UFO. (imro)
  • Hudbu k filmu původně napsal legendární Philip Glass, ale producenti nebyli s výsledkem spokojeni, a tak na poslední chvíli najali Johna Frizzella. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 59. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama