Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

blackJag 

všechny recenze uživatele

I prohrát jde se vztyčenou hlavou. Dokazují to postavy ve filmu a dokazuje to i film sám. Hodně se toho v něm nepovedlo (nebo mohlo být uděláno líp), ale prvky, které stojí za připomenutí (obsazení hlavní postavy, výprava, stealth akce v týlu nepřítele, ...), jednoduše stojí za připomenutí. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava při sledování tohoto filmu je hodně, opravdu hodně vidět, ale když se většina filmu odehrává buď v temné, ponuré, šeré, temnotou zahalené atmosféře, ve které není vidět na krok a zbytek na královském dvoru, kde se nudně kecá o ničem, tak prostě veškeré výdaje na výpravu mohou přijít vniveč, protože tím ničí celý film. Ve Španělštině se na to nedalo koukat, v Češtině to zase stálo za starou belu. Takže co říci pozitivního na historický rádoby velkofilm, který o své velikášství přišel svým zpracováním? Snad jen Viggo Mortensen, ale jinak naprostý souhlas se zdejším hodnocením. Takto historické filmy mohou být i nudnou zplácaninou o ničem. Kapitán Alatriste ku příkladu naprosto dokonalou. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal zajímavě, ale skutečnost je celkem jiná .. vše bylo fádní a nudné bez kapky výrazu určitě díky délce filmu. Pro mě to byl poněkud "uzívaný zážitek" bez jakékoliv výrazné akce či zážitku s velkým množstvím postav, v kterých jsem se přestal orientovat v celém tom zmateném ději. Docela velké zklamání na tak velký rozpočet od španělů. Filmový Aragorn by se měl začít dát na jiné role než westerny a podobné kovbojky. Alespoň 1 hvězdička za to, že filmaři tento děj dokázali natočit! ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete padnout nudou, jestli jste zvědaví na nekonečné (film má dvě a půl hodiny) žvásty z prostředí dvorských intrik, tak je to film pro vás. Zbytek ruce pryč, protože tenhle film se rozhodně nepovedl a příliš nechápu, jak někdo mohl toto téma takhle zkurvit. Jedna * za realistické předvedení španělského šermu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Výprava filmu je mi celkem volná a jestli tam vložené peníze uvidím je mi taky fuk. Co ale neodpustím je nuda. Tolik zápletek a příběhů, ale žádný, který by nesl celý film. Celou dobu jsem si film představoval jako několikadílný seriál, kde by se vždy jedna zápletka vyřešila a nějaká by se táhla lehce všemi díly. Takhle je to prostě nuda. Pozitivem by byly akční scény, protože byl celý film natáčený hodně naturalisticky, bohužel jsou ale dost slabě natočené, takže ani tady není nad čím jásat. Nakonec zbývá jen Viggo Mortensen, který nezklamal. Stejně jako většina herců do své role dobře zapadl a my si mohli užít další Aragonovskou postavu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama