Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co jejich rodiče zemřeli při autonehodě, stěhují se sourozenci Loren a Abby ke svému strýčkovi, který se na floridském maloměstě snaží zprovoznit lunapark. Abby ale padne do oka psychopatickému vůdci místního gangu Dutrovi a oba sourozenci musí čelit vystupňované šikaně, kulminující krvavou lázní v lunaparku... (choze)

Recenze (61)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Loren a Abby. Sourozenci, který se vezme do opatrovnictví jejich strejček. Zpočátku mi to připadalo, že si je bral spíš jako levnou pracovní sílu než jako součást rodiny. Sice tomu tak nebylo, ale kolikrát to tak fakt vyznívalo. Sourozenci si našli i nějaký ty protějšky na randění, takže by se zdálo, že je vše OK. Jenže jak už to tak tradičně bývá. I tady se najde banda vmístních vidláků, která začne dávat sourozencům pěkný kapky. Jenže sourozenci jsou dětmi plukovníka takže to nejsou žádný ořezávátka a snaží se teroru čelit. Rozhodně nečekejte žádné gore scény. Nasilí je tu podáno ( pro normálního diváka ) v celkem přijatelné míře. Teror se postupně stupňuje a tím houstne atmosféra i napětí. Filmu by se dalo i ledasco vytknout, ale přihlížím k roku vzniku, kdy se podobný nešvary vyskytovaly skoro v každým hororu. Mě se tenhle film trefil do noty. Parádní zábava v přijatelné stopáži. Za mě spokojenost. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér, co odstartoval sérii Pátek třináctého, kupodivu v tomto případě nenatočil horror, jako spíše teenagerovský thriller. S nadsázkou se dá říct, že tenhle snímek byste kdysi v půjčovnách našli někde mezi jedničkou Karate Kida a The Zero Boys. Ale vážně stojí za to! Ze začátku je to mezi hlavními hrdiny a partou hajzlů spíš takové oťukávání: naschvály, obtěžování, nějaká ta rvačka. Postupně je ale nad slunce jasné, že někdo musí z kola vypadnout. Zkrátka půjde o život. Film má sympatické obsazení, škoda jen Toma Atkinse, že se tu neohřál déle. Veškerou pozornost na sebe strhává mladý James Spader jako psychopatický vůdce gangu Dutro. To je vážně hajzl k pohledání, jenž se ničeho nezalekne. Naštěstí má v hlavním hrdinovi dobrého soupeře, takže je na co koukat. Finální zúčtování v titulním lunaparku vypadá díky přestřelce a krvi jako z jiného filmu, ale to už k tomu patří. Tenhle snímek mi prostě sednul. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čistě krystalická ryzí osmdesátková záležitost. Nevím jestli by tahle nová mládež oslovila dnešní mládež. Asi spíš ne, protože na jejich gusto by tam bylo málo krve, gore a prakticky žádná nahota, ale pro nás co jsme na těhlech filmech vyrostli je to přeci jenom něco jiného. Jasně, že ten film má vcelku primitivní scénář a místy je hodně naivní a neřeší některý podstatný detaily, ale koho to sere, když se jedná o zručné filmařské řemeslo které šlape od první do poslední minuty? Jak už tu někteří trefně napsali, tak kromě toho, že film lze považovat za nepřímého předchůdce novějšího a brutálnějšího Eden Lake, tak v čem vyniká je opravdu postupné gradování napětí a celkové atmosféry. Od pozvolného rozjezdu začínajícího nenápadnou psychickou šikanou přes šikanu fyzickou až k nekompromisní závěrečné dvacetiminutovce. Spader a jeho psychopatickej hezounek tady každopádně podává svůj životní výkon, kterému už se pak v žádném filmu ani nepřiblížil. Ústřední sourozenecké duo pak rozhodně nejsou žádní uplakánci a nebojí se agresorům nekompromisně postavit. Za mě rozhodně kvalitní atmosférická nostalgie a po opakovaném shlédnutí i poctivý čtyři hvězdice.75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ja tieto Grindhouse trashe nemusím. Tvári sa to strašne vážne, ale je to totálne trápne. Tá banda chuligánov, ktorá terorizuje ústredných hrdinov, mi pripadala totálne infantilná a ich správanie nezmyselné. No a keď už konečne došlo na nejaké to vraždenie, tak to bola nuda bez napätia, vynaliezavosti alebo poriadnej brutality. Jednu hviezdičku dávam za pár známych hviezd v obsadení.Vychudnutý mladučký James Spader mi v tom psycho móde trochu pripomínal Clancy Browna. 2/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sean S. Cunningham, člověk, který stál u zrodu rovnou dvou horrorových subžánrů: na počátku 70. let "neasijského" exploitation horroru a na počátku let 80. pak slasheru, si v polovině 80. let střihl zřejmě z nějaké nostalgie opět exploitation thriller, který sice prezentací otevřené brutality nedosahuje extrémních rovin podobných kousků z let 70., zejména pak prvotiny Last House on the Left (1972), ale přesto je to neuvěřitelně mrazivý a od začátku napínavý exploitation kousek ... Sourozenci, chlapec a dívka odjíždí po tragické smrti svých rodičů ke strýci do jiného města. Pomáhají strýci s chovem domácích zvířat a opravou lunaparku-poutě. A stanou se terčem útoků místní partičky grázlů, kteří je šikanují z počátku jen tak nenápadně, ale jejich tlak a vzájemné vyměňování účtů se stále zostřuje. Dvojice sourozenců má malou výhodu v tom, že má za sebou náročný tréning od svého zesnulého otce - vojáka vysoké šarže. Každopádně tlak ze strany grázlů se stává neúnosný a v třetí třetině vygraduje v regulérní masakr. V zrekonstruovaném lunaparku dojde k drsné konfrontaci. Musím vzdát Cunninghamovi hold za to, co dostal na plátno v polovině 80. let, kdy byla cenzura násilí ve filmech a horrorech zvlášť v naprostém extrému. Navíc napětí, pomalu ale jistě houstnousí atmosféra a vztahy, nejistota ... vše špičkově zvládnuté. Navíc mi partička připomínala až podezřele partičku grázlů z nového ultra-násilného exploitationu Eden Lake (2008), objevuje se zde i pes bojového plemena, kterého grázlové využívají k šikaně druhých ... takže mám malé podezření, že tvůrcové Eden Laku se nechali zřejmě trochu inspirovat "již vzniknutým" ... Dále musím ocenit, že si film dobře zanechává jako by atmosféru 70.kových exploitationů, i když zobrazování násilí nejde do takové intenzity. Na druhou stranu grázlové ve finále neskončí vůbec dobře a jejich úmrtí jsou opravdu drsné ... Na film jsem narazil zcela náhodou a vyloženě mne překvapil, výborná záležitost, zejména pro příznivce žánru!! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama