Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (80)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tematicky i formálně epizoda upomíná na exploatační horory a ve výsledku není špatná, ale do Black Mirror vůbec nepatří. To si uvědomuje i sám Brooker, který zvažoval nastartování nové antologie nazvané Red Mirror. Nakonec ale zůstal u zajeté značky a nálepku červeného zrcadla jen přidal k úvodním titulkům pátého dílu. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase díl, který hodnotit není lehké. Jeho kvalita rozhodně není nijak oslnivá, námět se mi nepozdává, tohle je jak z brakového hororu ze sedmdesátých let. Na druhou stranu to tvůrci dokázali zpracovat slušně, k tomu hudba od Boney M, a hlavní postava, Nida Huq, zpočátku roztomilá prodavačka, na konci chladnokrevná vražedkyně odhodlaná zachárnit svět. Přemýšlím, jestli nedat tu 4. *, ale ne, byla to taková blbost, že to nejde. ()

Reklama

Piri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kolko? 2* alebo 3*? Tuto cast zabija jednoznacne zakladna tema a postavy. Herci su fajn, hlavna predstavitelka je vyborna. Prostredie je tiez dobre. Ale parodovany demon a tri ulohy pre drzitela amuletu, su v tomto seriali dost mimo. Asi by mal BM skoncit. Keby neslo o serial BM, poviem fajn, zabavna epizoda so zaujimavym koncom. Uz cakam, ze pride kreslena verzia BM. ()

PaxoCZE 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od dílu nečekal vzhledem ke slabším hodnocením. Je to trochu něco jiného, nejde tady o technologie, tady se ponoříme spíše do světa nadpřirozena, hodně to vybočuje ze standardů BM, ale musím říct, že jsem se bavil do konce. Příběh takový jednoduchý, nic co bychom neviděli už několikrát, ale v sympatickém kabátku. Dávám 4/5 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neřekl bych, že se Černé zrcadlo v téhle sérii vydalo novým směrem. Ono se vydalo tak nějak všemi směry najednou, je z toho guláš jak od babičky a já jenom doufám, že až si pro mě přijde Lucifer, dobře si rozmyslím, jakou mu přisoudím podobu. Mít tohohle týpka za zadkem, to bych asi vraždil na potkání. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)
  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama