Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako píše Trevor, krásny pľuvanec do držky tým konzumentom, ktorí sa nevedia dočkať, ako zarazení v kresle budú sledovať nejaké primitívne reality show a ešte sa v kresle budú tupo hihňať, že akí hlupáci sú účastníci tej sračky, pritom sám tých komediantov podporuje ich sledovaním. Black Mirror ide vždy až do absurdity a nemusí byť jeho formát dokonalý divácky, ale myšlienku vie predať vynikajúco. Kto rozmýšľa, chápe. Len aby takých bola väčšina. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I naprostá většina zdejších komentářů potvrzuje, že míříme k něčemu podobnému. Takže pokud to mělo být skutečně nějaké "nastavování zrcadla", dopadlo to katastrofálně komicky. Těch logických lapsů ve vyprávění, naivity hlavních postav, které se tváří, že přemýšlí, respektive se nenechávají manipulovat a pak se chovají jako pubertální snílci... V opačném případě je to jen další "stream" pro pubertální cyniky. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strhující dystopie, v níž funguje vše od (mrazivé) zápletky, přes (výbornou) formální stránku, (adekvátní) herecké výkony (Rupert Everett si svou karikaturní variaci Simona Cowella vychutnal), až po (silné) emoce. Pointa je možná trochu předvídatelná, ale zato velmi logická a dokonale stvrzující celkovou bezútěšnost a bezvýchodnost. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

35748. díl Ulice, 29745. díl Ordinace, 36. sezona Superstar, 29. sezona Česko hledá něco, reklama na každém kroku. Líbí se Vám takový náhled do budoucnosti? Tak šup, pusťte si druhý díl Black Mirror s názvem Fifteen Million Merits. Při jeho sledování se budete cítit jako v ráji. Chybí tomu už jenom Krimi zprávy a Soudkyně Brambora - Lambora - ne, Barbara je správně.. Nápad vynikající, provedení slušné, ale na hodinu to vážně není. Takový hezky vztyčený prostředník všem TV stanicím typu Nova, Prima a Barrandov za jejich stupidní pořady určené pro zombie. Ani bych se nedivil, kdyby to takhle za chvíli vypadalo v Číně, kde Velký bratr nikdy nespí. Dal by za 3*, ale je to tak trefné, že zvedám na 4*. Fuj. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, že lidi jen šlapou na kole, aby si vydělali na všelijaký sračky? Vlastně fajn metafora na konzumní společnost. Vidíte i hraní her může po čase omrzet. Celou tu jízdu se dívate na všelijaký sračky od porna po sketche. Jenže cílem toho všeho je dostat se na obrazovku, tedy stát se jedním z nich. Pěkná holka šla zazpívat a hle vítej v pornu. Malej černoch dostane záchvat a div se nepodřízne a dostane prostor kecat virálně. Ať měl v plánu cokoli, tak tohle hrubě nevyšlo.. Dostali ho! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Porotcovia sa tu volajú Hope (Rupert Everett), Charity (Julia Davis) a Wraith (Ashley Thomas), čo využíva citát z Biblie (1. Korinťanom 13:13) - "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (Arsenal83)
  • Charlie Brooker uviedol, že nápad na túto epizódu pochádza od jeho manželky Konnie Huq (uvedená ako spoluautorka pod jej rodným menom Kanak Huq), keď raz poznamenala, že by bol šťastný vo svete, kde by každá stena bola obrazovkou. (Arsenal83)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama