Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner na svých bedrech s přehledem utáhne tenhle sice poměrně dlouhý, nicméně stále zajímavý snímek od kdysi skvělého Andrew Davise. Ashton proti němu vypadá jako takové telátko, tady naštěstí dostal takovou roli, která pokazit snad ani nešla. Možná kdykoliv jindy bych tuhle nacionalistickou srágorku odpálil, ale zrovna mě tak nějak padla do noty. Širé moře já prostě můžu. 70% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nakonec po dlouhé úvaze za tři. Bylo to rozhodování mezi právě třemi nebo čtyřmi hvězdami. Kevin Costner byl skvělý. Přesně takto jsem si jeho postavu Bena Randalla představoval. Obrovský sympaťák, tahoun, nikdy se nevzdávající, schopný pro záchranu druhého udělat cokoli! S Kutcherem jsem měl trochu problém. Trochu frajírek, který si nakonec uvědomí nejdůležitější hodnoty atd. To už jsme prostě viděli několikrát a bohužel zde to nebylo ničím jiném zajímavější. Vadilo mi, že od okamžiku kdy Kutcher vystoupil z autobusu na ve výcvikovém táboře mi bylo jasné, jak se jeho osud bude vyvíjet. Ale jinak jsem si Záchranáře docela užil! Sice nic spešl, ale ani žádné kraviny. Příjemný film, na který se dá v pohodě podívat... ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny jsem čekal na nějakou kulervoucí scénu, která dá téhle pomalu tekoucí dvojrozměrné patlanině ze života neohrožených Záchranářů nějaký hřebíček, korunku, nebo třeba jen náznak lesku. Bohužel to, co vidíme v závěru, jen stěží konkuruje reality show Discovery Channelu a samotná pointa příběhu pak zase hravě zapadne do průměrné hollywoodské šlichty. Koukat se na příběh dvou velmi, ale velmi schematických hrdinských typů je únosné, ale ne vzrušující. Přinejmenším Costner ale určité osobní kouzlo našel. Mezi ** a ***. nevím, kam blíž. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokud by byly ve filmu jen ty záchranný akce, tak je to bomba, protože jsou fakt skvělý a správně adrenalinový, ale jelikož se toho dočkáme jen chvilku na začátku a pak na konci a zbytek je vyplněnej 2 hodinovým záchranářským výcvikem, kterej sice moc nenudí, jenže ani moc zábavy nepobral, tak je to jen další vcelku průměrnej film o výcviku a následným chvilkovým nasazením do akce s celkem stupidním koncem, kterých tu už bylo spousta ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tančí s vlky tentokrát nemá místo nohou ploutve a za ušima žábry, ale stejně je ve vodě jako doma. Ovšem hovno padá dolů a někoho je třeba alespoň symbolicky potrestat za tragédii při akci, proto zkušený záchranář skončí ve výcvikovém středisku, kde má z namachrovaných soplů vychovat odolné chlapy a obětavé supermany. Kevinovy výcvikové metody se nesetkávají s úplným pochopením a rozhodně jej nelze podezírat, že by toužil po početném fanklubu... Kdyby se film věnoval čistě tréninku a práci mořských záchranářů, potažmo jejich traumatům, mohla bych vážně přemýšlet o vyšším hodnocení. Bohužel nějaký romantikou nasáklý kokin usoudil, že bez techtlí-mechtlí se to natočit nedá. Proto se stopáž táhne jak tuberákův chrchel po stěně veřejného hajzlu: Costner prostě musí mít trable se starou, velkohubé ucho Kutcher se musí v pajzlu seznámit s vnadnou kráskou, musí se chlastat, šukat, hádat, rozcházet, scházet a nechybí ani obligátní klišé rvačka v baru za čest jednotky. Ubrat nějakých 40 minut zmíněných zbytečných, bambilionkrát ohraných canců, třeba bych čtvrtou hvězdici přicákla. Takhle je to slabý, růžově rozmělněný nadprůměr - řemeslně poctivý, dobře zahraný, leč zoufale předvídatelný a místy nezáživný. 60% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama