Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rutinér Lee Tamahori odvedl svůj standard a tak tu máme další průměrný akční sci-fi snímek na motivy Dickovy povídky. Je to koukatelné, ale absolutně nic zde není alespoň mírně nadprůměrné. Z výkonu Julianne Moore úplně čiší jak moc jí to nezajímá, Cage si odstojí svoje a Jessica se prostě jen ukazuje. Film díky námětu zasluhoval pár vizuálních nápadů - toho však bohužel Tamahori evidentně není schopen. Místo toho sem násilím vecpal několik strašlivě vyrenderovaných CGI scén, které jsou zcela, ale zcela zbytečné (průskok před vlakem či padající klády; opravdu to nešlo klasicky za pomoci kaskadérů?). Solidní průměr na zaplácnutí deštivého dopoledne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že úvodní půlhodinka mě 1) relativně nadchla 2) příjemně naladila. Od příchodu zvláštních agentů na scénu jsem ale cítil jen rozlaďující elementy, korunované atomovým poplachem. Z dosud zamilovaného snílka (Cage s permanentně útrpným výrazem) se stává neohrožený dobrodruh, který pro svoji lásku (Jessice Biel to zase jednou proklatě sluší a dokonce i má co hrát) obětuje cokoliv. Lee Tamahori si u mě z části vyžehlil stupiditu á la xXx: Nová dimenze, od začátku nasazuje slušné tempo a solidně doklopýtá až k výsměšnému finále!! 50%. Next, please.. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

No tak, kluci, už neblbněte. Nicku, ty koukej vratit ty vlasy Tomovi "Langdonu" Hanksovi, bude je v ´Andělech a démonech´ potřebovat. A ty, Lee, koukej si hezky rychle vzpomenout, jak skvělý osobitý film si u protinožců ve svých počátcích natočil a takovouhle rutinu přenech "dělníkům" filmového pásu. Jedno je jisté - Philip K.Dick byl bezpochyby génius, ale v případě ´Next´ by mě upřímně zajímalo, zdali závěrečný dějový zvrat, který celkový divácky dojem posunul z "Určitě nelituju." na "Jednou to stačilo.", byl skutečně z jeho pera, či jen uměleckou licencí pánů scenáristů. Jak znám tvorbu "Pana Depresária" P.K. Dicka, spíš bych sázel na to druhé a o to by byl výsledek smutnější. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na filmovou kariéru Nicolase Cage lze v poslední době použít přirovnání "z deště pod okap". Nejdříve upíše svoji duši ďáblu (Ghost Rider), poté vystřihne trapnou roli detektiva (Rituál) a teď chodí po světě s nechutným účesem a s 2-minutovým pohledem do budoucnosti jako s neprůstřelným štítem. Vize budoucnosti, tak jak jsou tu představeny a zprostředkovány, radši nebudu rozebírat, připadá mi, že se do toho tvůrci dost zamotali a celé je to dost nelogické. Samotný film je nevyvážený, chudý, první dynamičtější scéna lehce vykrádá Matrix, konkrétně úprk Nea kancelářemi pod vedením Morpheova hlasu. Pak se unuděný Cage potácí příběhem, než sbalí Jessicu Biel (to je asi jediná povedená scéna filmu). Jejich vztah samozřejmě končí postelí, ale je to jeden z vůbec nejpodivnějších filmových vztahů, co jsem kdy viděl. Bez emocí, náboje, všeho. Co tu máme dál?? Efekty jsou příliš počítačové a i když Cage hopsá mezi valícími se kládami jako poraněný zajíc, nezaujme to, protože scéna má do reálnosti dál, než Cage k hereckému projevu alá Stanley Goodspeed. Biel je hezká, ale nudná, Moore není pěkná, ale nenudí. Jednu scénu si nelze nespojit s Mechanickým pomerančem a to už jsme skoro na konci, kde si pro nás scénáristé připravili ´šokující´ pointu, které jsem se škodolibě zasmál a dřív než jsem film vypnul, stačil jsem si ještě všimnout pozpátku jdoucích titulků. 45 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tamahori svou rutinní filmařinou drží nad vodou jak střídmou zápletku, tak další z divných hereckých i vlasových kreací Nicolase Cage. Triky ze třetí cenové, druhořadé vtípky a klišé, ale místy prvotřídní okamžiky (SWAT finále, balení v baru, pár hlášek tu a tam) a překvapivý konec, který nepůsobí tak křečovitě, jak by se mohlo na první pohled zdát. Svým způsobem je až drzý. Škoda že se to nedá říct o filmu jako celku. Na jedno zhlédnutí neškodné, jako áčkový blockbuster však zoufale nedostačující. (60%) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Všechny tři vrtulníky jsou typ Eurocopter AS-350. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama