Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (406)

H34D 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji skutečně povedené bojové filmy, které mě přivedou do extáze svými akčními scénami a efektní choreografií a přitom neurazí stupidním dějem, jako to, přiznejme si, většina dělá. Příběh Fearless je jako ze staré školy, tedy o národním hrdinovi, jeho vzestupu, pýše i prozření a pádu. Ano, když se zrovna nebojuje, tak to vrchol zábavy není, ale následné propracované, slušně zrežírované a reálné souboje (žádná lana) jak za pomocí zbraní, tak bez nich jsou naprosto ohromující a vrcholem je bitka v restauraci za noční bouřky, kterou si určitě pustím ještě mnohokrát... Závěr sice není emocionálně tak silný jako u Tygra a Draka, či Klanu létajících dýk, ale stále, řekněme, přiměřeně dojemný. 9/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. FEARLESS rozhodne není bez chyb, ale životní příběh Hua Yuan Jia je zde vyobrazen překrásným, starým stylem čínských filmů, na kterých jsem vyrůstal a na které moc rád vzpomínám. Narozdíl od TYGRA A DRAKA nebo HRDINY ukazuje život skutečného člověka z reálného světa - žádné skákání po stromech ani létání. Příběh je navíc jištěný takovými jmény jako je Yuen Woo-Ping, Ronny Yu a v neposlední řadě vynikající Jet Li, který se nechal slyšet, že FEARLESS má být jeho posledním ryze čínským, "WuSu" filmem. To mě mrzí moc, ale pořád doufám, že se třeba ještě jednou nechá zlákat. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

velmi krásný, Poslednímu samurajovi trochu podobný, hong kongský film, který ale překračuje hranice Číny a dokáže zaujmout svou výstavbou pravděpodobně i lidi, kteří wuxia filmy nemají rádi. Jet Li je famózní, jeho duševní přerod z arogantního, pomstou zaslepeného, pyšného kungfu mistra v legendárního zakladatele WuShu učícího, co je pokora a o čem přesně je kungfu, je výborný. akční scény výborné, je vidět že i tady je dělal špičkový choreograf, no nicméně Ip Man je podle mně nepřekonán. Nejlepší část filmu definitivně prostředek, krásný kontrast s temným brutálním masakrem v první části. Kamera je úžasná, naplno využívá exteriéry k vybudování atmosféry klidu, či zase v úvodu až hororová v interiéru. Nejlepší souboj filmu je ten s americkým zápasníkem, kde se poprvé ukáže změna Huova charakteru. Závěr dojemný velmi. Formálně i obsahově dokonalý snímek. Viděn DC. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Prostřední pasáž byla nádherná. Opravdu dech beroucí záběry na čínskou vesničku, která vytváří zajímavé zrcadlo pro zkažená a imperialisty obsazená města. Nechci tím tvrdit, že první a poslední třetina filmu byla o ničem, ale proboha! Už prosím vás netočte kung-fu souboje tak trapně. Vždyť tam Jet Li lítal jak hadrovej panák ve větru. Takové sci-fi souboje už dnes přece nemůžou nikoho nadchnout, nebo ano? Jinak příběh byl solidní, moralizování nesmí v kung fu filmech chybět, takže pochvala a prostřední pasáž byla opravdu pastvou pro oči i duši. Viděn director´s cut. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fillm stoji aj pada s Jetom li. Ako kung-fu je to VINIKAJUCE. Ale herecky vykon Jeta-li veru neohromi. V arene mu jeho vyrazovy repertoar uplne vystaci, ale pri prejavovani silnejsich emocii je skor smiesny. Najhorsie boli radoby dojimave sceny jeho premeny v onej dedinke a uplne najhorsia, doslova humorna scena bola, ked ho jedna slecna holila v potoku. Ale ako som napisal, fanusikovia akcie si pridu na svoje. Jeta-Li mam celkom rad, ale toto bolo nanho trosku privelke susto. 7/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Jet Li (Huo Yianjia) používa tieto zbrane: Jian (čínsky rovný meč), Sanjiegun (trojdielna tyč), Dao (čínsky široký meč) a Qiang (čínska kopija). (m.a.t.o.)
  • Postavu Huo Yuan Jia filmaři náhodou zmínili ve filmu Pěst plná hněvu (1972). Bylo to v okamžiku, kdy se mladý Bruce Lee vrací do města a zjistí, že jeho mistr byl otráven. (chaometic)
  • Při jednom souboji si Huo Yuan Jia (Jet Li) a Anno Tanaka (Shidô Nakamura) na chvíli vymění zbraně. Ve chvíli, kdy Huo vrací Tanakovi jeho samurajský meč, tak činí podle pravidel Bushido – rukojetí k pravé ruce a ostřím k sobě. (Nathaniell)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama