Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

eye candy 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný seriál s celou řadou sympatických vs. zajímavých postav a hodně zamotaným příběhem. Jak ale mandelbrot již poznamenal, zhruba kolem 30tého dílu ztrácí tempo. Samotný konec možná nebyl až tak špatný, bohužel jsem čekal něco úplně jiného (něco víc monumentálního, emotivního, lepšího). Škoda že v alchymistovi nebylo víc takových momentů jako byla např. praktická část zkoušky Edwarda na alchemistu (záchrana spolužáka). Pro mě osobně "jen" nadprůměrný seriál ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Jop, jsem další komu se tenhle seriál moc líbil. Když si to vezmete je to úžasný nápad, alchymie, ekvivalentní výměna atd. Je to fakt super. Moje nejoblíbenější postava je asi Armstrong. Další úžasný nápad je pojmenovat homonkuli podle sedmi smrtelných hříchů. Momentálně sleduji i brotherhood a jsem rád, že je tolik odlišný, jinak bych asi 64 dílů nevydržel. Zatím se mi zdá tenhleten lepší. Je to můj 101 komentář a tohle je 101 nejlepší seriál. (Poznámka pro mě, překopat komentář jakmile dostaneš filosofickou náladu) ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Z FMA mám dost rozporuplné pocity. Začátek mě vůbec nebavil a byl plný pro mě nepochopitelného infantilního humoru. Prostě šónen. A pak to postupně graduje do dechberoucího závěru. Infantilního humoru ubývá, ale když se objeví, tak o to méně se tam hodí. A následný film z nacistického německa mohl být zajímavý, ale skončilo to jen nelogicky a překombinovaně. Asi nemá smysl se nějak detailněji rozepisovat, když mé pocity obsáhle vystihl DaViD´82 v recenzi u Brotherhoodu. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist je bezpochyby kvalitné anime, ktoré si ale moju pozornosť nedokázalo udržať po celých 51 dielov. Príbeh bol poriadne nakopnutý, keď sa Edovi a Alovi predstavili po prvýkrát humunculovia, a pomalé odkrývanie tajomstiev Ishbalu alebo samotnej armády, no posledné diely na mňa pôsobili tak trochu antiklimaticky a hlavného záporáka, vodca homunculov, som si predstavoval jednoznačne inak (nie len ako človeka, ktorý si pomocou kameňa mudrcov po 400 rokov neustále mení telo). Film pozriem, lebo uzatvára príbeh, na Brotherhood sa nechystám. 80% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Po dvou týdnech sledování můžu konečně napsat mé pocity ohledně celého seriálu. Spolu s Berserkem je to pro mne naprostá topka. Témata, které se tam probírají, rozhodnutí, kterým musejí čelit..nečekal bych, že animovaný seriál půjde až tak...Bylo to prostě super, bratři Elricové si mne získali a už nyní se těším na remake z 2009. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)
  • Téměř každý člen armády (Mustang, Hawkeye, Fury, Havoc, Hughes, dokonce i Hawkeyin pes, Černý Hayate) je pojmenován po vojenském letounu, většinou z období druhé světové války. Výjimkou je King Bradley, jenž byl pojmenován po obrněném transportéru M2 Bradley. (Hromino)
  • Přibližně v polovině se seriál odklání od své manga předlohy a vydává se vlastní cestou, oproti tomu verze seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) se své předlohy drží celou dobu. (Hannibal92)

Reklama

Reklama