Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrově Galmoral probíhá krutý válečný konflikt, ve kterém jsou zapojeny i francouzské jednotky. Protistrana vyslaná od CIA začíná být postupně likvidována. Právě proto unáší francouzského velvyslance i s jeho rodinou. Na příkaz CIA se tak do akce zapojuje John Seeger se svými lidmi. Jemu i žoldákům je sděleno, že mají před francouzskými vojáky chránit místní obyvatelstvo. Ti také unesli velvyslance, kterého se však zbavují. John Seeger se vrací na Floridu. Zde navštíví manželku svého kamaráda Jonese, který přišel o život na Galmoralu. Je sledován muži Johna Dreshama, muže ze CIA, který zde dělá „špinavou práci“. Řídil též jejich operaci na Galmoralu. Svých pronásledovatelů se Seeger zbaví. Nakonec ho násilně odvážejí jeho spolubojovníci z Galmoralu za Anthonym Chapelem – ředitelem tajných operací CIA. Ten ho pod nátlakem donutí, aby vedl operaci na záchranu syna miliardáře Ahmeta Dasana. Jako rukojmí totiž drží rodinu jeho zabitého přítele. Jeho syna právě dalo americké ministerstvo spravedlnosti přivézt z Jižní Afriky. Chapel  je však již sledovaný Dreshamem, který na letišti zahlédne Maxime Barnolovou. Je to žena, která má pro Seegera slabost, ale momentálně pracuje pro Chapela. Zmocňuje se jí... Seeger a ostatní přilétají do Afriky. Seeger začíná plánovat osvobození syna Ahmeta Dasana z věznice. V Africe je ale i Dresham, který vysílá Maxime, aby zjistila, co se děje. Ta ho mylně informuje, že Seeger prý chce důležité materiály z místní nedobytné banky, kde se oba byli podívat. To už ale o nich Seeger ví... (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film. Začátek je dost povedenej, kde je Seagal na misi v Africe. Poté začnou Seagala vydírat únosem ženy a dítěte jeho zemřelého partáka na téže misi. Seagal rozpotává klíčovou hru na všechny podvodníky atd. Je zajímavé jak to má vše Seagal promyšlené. Souboj se najde jeden větší na záchodech, který je dost dobrý. Dále je tu hodně akčních střílecích scén, hudba dobrá. 90% = ***** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých poriadnych slabotinách som sa opäť odvážil pozrieť si seagalovku. A som milo prekvapený. Film síce do polovice vyzerá ako scenáristická hovadina, no nakoniec všetko zapadá na svoje miesto a je to fajn zábava (tým však nevravím, že scenár nie je zlepenec). Kamera je zaujímavo surová, Steven robí len to, na čo stačí - strieľa, hláškuje a decentne sa bije. Akcia tak vyzerá celkom dobre a z filmu sála pohoda. Pri dnešnej video produkcii sa mi chce priam povedať, že ide o klenot, no to by bolo asi príliš odvážne. Moje hodnotenie však jasne naznačuje, že toto akčné béčko malo niečo do seba... ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Celkom svižne natočené béčko, jeden z naj filmov Seagala posledného obdobia:))))...Steven je úplne otrávený a znudený, katastrofa na neho pozerať...Ale tentokrát nebol tou najodpudivejšou persónou, týpek čo hral "Chapela" bol tak neznesiteľný a rozčuloval ma tak, že Seagal je proti nemu nič!!! Celkovo to vidím ako mierny podpriemer, čakal som niečo horšie... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...druhý film pod taktovkou stejného režiséra ( Don E. FauntLeRoy ) opět nedopadl katastrofálně!!!!..jedná se o naprosto normální akční výplach z béčkové produkce S.Seagala!!!!!....tentokrát je méně aikida ale více střílení....znát je to zejména v prvních 20ti válečných minutách!!!!...nevyužit je Luke Goss ( Blade 2 )!!!...nemá cenu rozebírat nic do detailu!!!!.... ()

boyd. 

všechny recenze uživatele

No, zapletka tady není špatná, ale chtělo by to určitě lepší provedení! Od Seagala už, ale nic lepšího zdřejmě čekat nemůžeme, opět se pokouší o souboje, kterými se jeho filmy chlubily tak před 15lety a opět špatně, není divu když už mu také pomalu táhne na šedesát a ukazatel váhy míří čím dál víc nahoru. Rvačky jsou samozdřejmě (jako vždy) totálně nepřehledné, takže ani nevíme jestli ránu zasadil Steven nebo nějaký jeho pomocník ze štábu! Nejde mu sice upřít snahu, jenže na pořádný "áčkový" akční film je to málo, o tom už se snad i on sám mohl přesvědčít ve svých starších filmech (Profesionál, Cizinec, Zabiják, Poslední mise apod). Je to tedy lepší než ty filmy v závorce, ale doufám že nás takovými "béčky" nebude "krmit" ještě 10 let! Pokud jeho další filmy nepůjdou do kin, tak už je nechci vidět, kino totiž zaručuje alespoň nějakou kvalitu. Tak tedy za příběh, který jsme už sice mohli vidět i jinde a lépe dávám jednu* no a za toho Seagala druhou* z povinnosti, protože jsem býval jeho fanda a možná ještě ve mě něco zůstalo... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V scéne na záchodoch vytiahne protivník na Johna Seegera (Steven Seagal) zbraň, ktorú drží striedavo raz v ľavej a dvakrát v pravej ruke. (johnsnow)
  • Natáčení probíhalo v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (Terva)
  • V úvodnej prestrelke sa objavujú tie isté zabitia francúzskych vojakov nasnímané len z iných uhlov. (johnsnow)

Reklama

Reklama