Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Kdyby Justice League fungovala bez masek, mohlo by to vypadat podobně jako MYŠLENKY ZLOČINCE. Stejně jako pro komiksové superhrdiny, i pro psychoanalytický tým Aarona Hotchnera jsou rutinní záležitostí ty nejbizarnější případy. I zde se setkáváme s partou odborníků, kteří svými schopnostmi působí mnohdy až "nadpozemsky", v pravou chvíli jsou ale schopni a hotovi ukázat kousek obyčejného lidství, nějaké to "srdíčko pro diváky". Je to něco jiného než C.S.I. model a osobně se mi to zamlouvá víc. Závislost na psychologickém profilování vraha nutí tvůrce k vymýšlení mnohem "chytlavějších" zločinů z hlediska námětu (jelikož C.S.I. model odhalí všechny náležitosti a "narativní" odbočky zkoumaného zločinu až v samotném závěru). I když, každá série má své - C.S.I. model je zase vystavěn na co nejbizarnějším provedení daného zločinu, což vede k velmi komplikovaným zápletkám. Je to podobné jako srovnávat klasický román a modernistickou prózu. Ve finále pro mne MYŠLENKY nad C.S.I. vítězí vypravěčským drajvem, i když - vážně to nejde tak docela srovnávat. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Snad ani nedokážu říct, proč mě seriál tak chytil za srdce. Možná tou psychologií, kdy profilují vraha a přemýšlí nad jeho dalším krokem, možná díky charismatickým a sympatickým postavám nebo možná proto, že mě seriál baví víc než všechny americké kriminálky dohromady (sorry, Horacio). Oblíbené postavy: Dr. Spencer Reid, Derek Morgan, David Rossi, Jennifer 'JJ' Jareau a ten zbytek postav - Aarona, Emily a Penelopu mám ráda taky, zkrátka každý z týmu je něčím pro mě zajímavý.. ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha seriálů, které ukazují hrdinný boj neohrožených vyšetřovatelů ze zvrácenými a zvrhlými zločinci, kteří se nezastaví před ničím. Přiznávám, že mě už ty krvavé lázně začínají dělat trochu netečným k lidské bolesti - a to je strašné !!! Bojím se, že mnozí si přestanou vážit lidského života a v rámci zlepšení své životní úrovně budou odstraňovat jakýmikoliv prostředky překážky na své cestě k luxusu a pohodlnému životu. Seriál, který přišel s dobrou myšlenkou, který měl hodně hodnotných dílů, ale také dost slaboučkých. 3 bodíky. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Na CM sa mi páči hlavne to, že nevenujú gro seriálu forenznému vyšetrovaniu, ako pri CSI, čo už začína liezť krkom, a vyznieva to skôr vtipne ako vážne. Ale späť k myšlienkam, ktoré diváka doslova "zasvätia" do mysle a psychológie vraha a tým približujú mnohé skutočnosti, od ktorých majú iné kriminálky na míle. Jednotlivé postavy sú nadmieru sympatické, hlavne večne mudrujúci Dr.Reid, ktorý ma mimochodom ohromný cit pre módu. Nesmiem zabudnúť na múdre a výstižné citáty, ktoré odznievajú vždy na začiatku a potom na konci každého dielu, čím vytvárajú kompaktný celok. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý krimi seriál, v podstate taká antitéza k C.S.I. Kým Grissom and Co. sa venujú takmer výlučne hmotným dôkazom, partička z Criminal Minds je na opačnej strane barikády - prioritou sú ľudia, ich motívy a čo najlepšie vystihnutie psychologického profilu páchateľa. Herci (aj ich postavy) sú celkom sympatickí, ale neobľúbil som si ich až tak ako práve "konkurentov z forenzného", každopádne ale veľmi príjemné pozeranie. 8-9 / 10 ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • Herec Joe Mantegna sa v skutočnosti kamaráti s bubeníkom Beatles Ringom Starrom. Tvorcovia to využili, a tak má jeho postava na stole ich spoločnú fotku. (krasomama)
  • Mandy Patinkin odešel ze seriálu, protože ho velmi tížila na srdci vážnost a brutalita, která je v seriálu vyobrazena. (cunicekb)

Související novinky

Reklama

Reklama