Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento japonský snímek by se dal svým základním rámcem přirovnat k filmům podobným Mortal kombat. Jenže Shinobi je mnohem inteligentnější a propracovanější, což mu jistě sluší. Skoro bych si troufl říct, že je inspirován filmy Yimou Zhanga..narozdíl od těch však oplývá fantasy prvky. Takže pokud se chcete odreagovat a nebaví vás tupý Van Damme, Shinobi je jasnou volbou. ;) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Videoherne notoricky známy pôdorys konfrontačného deathmatch-u v pozadí s rovnako veľakrát spracovanou témou večnej a zakázanej lásky s epickým nádychom jednoduchého príbehu. O niekoľko zárezov katany na poli dynamiky a úrovne choreografie akčných súbojov slabšia odnož Kitamurovej Azumi, avšak s podobnou komiksovou nadsázkou a japonským citom pre obrazovú estetiku (okorenenú moderne dravým strihom a dynamickou kamerou). Takto nejak si predstavujem mainstreamový "postmoderný japonský Hollywood", ktorý sa v samotnom závere pre mňa nečakane vypäl k vyjadreniu jednej zo základných čŕt ľudskej povahy (strach zo všetkého neznámeho) ako aj pre japoncov typickému zdôrazneniu dôležitosti súznenia človeka s prírodou. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

"Sme zbraň. Pokiaľ niekomu neslúžime, nemáme využitie. Bez nepriateľov nemôžeme žiť." To sú Shinobi. Síce odmalička vychovávaní ako nástroje, no beztak sú to len ľudia, ktorí chcú v podstate žiť svoje kľudné životy. Áno, väčšina z nich chcela súboj na život a na smrť, ale to len preto, lebo vedeli, že nastal koniec ich éry. "Bezcenná smrť pre zbytočnú vec." Taký osud ich zastihol. V podstate nemali na výber. Boli učení poslušnosti a rozkazy prišli z hora. Kostýmy, výprava a hudba boli na veľmi vysokej úrovni, mnohé aj vysokorozpočtové filmy z Hollywoodu môžu len závidieť. Príbeh mohol byť trochu viac prepracovaný do hĺbky, ale hlavnú funkciu splnil a objasnil nám, ako to vlastne so Shinobi bolo. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pokud se řekne notorickému hráči videoher jméno Shinobi, vybaví si ninju, běhajícího po zdech a likvidujícího své protivníky i mimo jiné zpomalením času, kterýžto efekt je použit i v tomto výpravném japonském filmu. Dějový půdorys snímku spočívá především v efektním souboji dvou pětičlenných skupin mytologických bojovníků s nadlidskými schopnostmi, reprezentujících dva znepřátelené rody. Shinobi svou atmosférou a vizuálnem zadupává v prach sic nejdražší asijský blockbuster, leč přeplácaný a nudný čínský Mog gik. Měrou vrchovatou mi dal to, co od filmů tohoto typu očekávám: krásnou formální stránku a zajímavé postavy, používající dostatečně rozličné techniky boje v dynamicky nasnímaných střetech. Pak mi nevadil ani jednoduchý příběh, občasně uměle působící triky či fakt, že dějem se míhající ninjové nedostanou téměř šanci ukázat své smrtící dovednosti. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Neboť jsem prvně viděla Basilisk, tak jsem ze začátku byla zklamaná, nemile překvapená a připadalo mi, jako by ty, mně známé postavy, byly tvůrci tohoto filmu znásilněny. Ale protože to nakonec mělo jinou pointu, jiný konec, tak jsem se uklidnila a přijala to. Přesto... Myslím, že kdo neviděl anime, bude se v tom trochu ztrácet, protože je to dosti ohryzaný film. Lepší by bylo, kdyby z toho udělali seriál o někalika dílech... ale proč plakat nad rozlitým mlíkem? Basilisk mě dojal, prožívala jsem s ním dobré i špatné a tohle byla jen pastva pro oči, jelikož miluji pohledy na přírodu, a těch jsem si tady užila docela dost. Nemilé 3* ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama