Reklama

Reklama

Amatérský pilot John je jedinou nadějí na záchranu poškozeného letadla, ve kterém jsou pasažéři i posádka vážně zraněni, upadají do bezvědomí, či dokonce umírají. Netuší ale, že mnoha lidem návrat letounu není příliš vhod. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zoufalý pokus o parodii, na něco co už tady několikrát předtím bylo a to vždy v různě vydařených podobách..Něco málo to mělo z JAGU, trochu z Turbulence, ale také dosti z jiných katastrofálních leteckých filmů. Pokaždé ale na viditelně prokazatelné a katastrofální úrovni. Když to tak vezmu tak zde tvůrci, tohoto filmu nemuseli chodit jak se říká daleko od vody, název "katastrofální" je zde více než příznačný a to v obouch směrech, kdežto u jiných alespoň o trochu více zdařilejších, se jedná v uvozovkách jen o pouhopouhý, název "žánru" filmu. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Televizní zpracování je na tomhle filmu hodně znát, ale hodnocení 26% je dost přísné. Navíc někteří hodnotící píší zjevné nesmysly - film v žádném případě není vykrádačkou ostatních filmů o letadle v ohrožení. Film je zpracováním románu Mayday od T.Blocka. Tento román byl napsán v roce 1979, tedy dřív než vznikla většina katastrofických filmů s podobnou tématikou. Oproti knize je film nudnější a méně napínavý, na druhou stranu kniha je ještě více sci-fi (padouši jsou mnohem rafinovanější, cestující nesedí v klidu na svých místech, ale jako zombie bloudí letadlem a Berry při přístání v San Franciscu nebojuje jen s řízením Stratonu, které mu oproti filmu docela jde, ale také s prvním důstojníkem...) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl ukázky na Stav Nouze (nápaditý název, není vyliž pravda?), říkal jsem si sakra, kde já už jsem to... A nebylo to jen tím, že originalita je v tomto případě mrtvá jako smlouva o ústavě pro skoro celou naši velkou úžasnou Evropu. Mayday je totiž filmovým zpracováním stejnojmenného románu Arthura Blocka, který jsem četl když mi bylo asi dvanáct a tenkrát to byla pořádná jízda:) Tak jsem si dal tu práci (a překvapivě i po těch letech také potěšení) a pročetl si knihu znovu. A film z tohoto srovnání nevychází vůbec dobře...ale kdo by to nečekal, že?:) Block se sice v knize snaží šokovat možná až příliš a místy děj na palubě poněkud vzdušného Stratonu připomíná spíš zombie horrůrek, nicméně oproti šedivému a nudnému televiznímu příbuznému, z něhož byla spousta těch na dnešní mediální experty asi příliš kontroverzních věcí jen a jen ke škodě diváka vypuštěna, působí jako veledílo. Další čárka do kolonky špatná zpracování knižní předlohy a ode mě 20%. ()

wray 

všechny recenze uživatele

A dalsie super TV becko - ano, je to nezmysel, nikdy to tak nemoze byt, herecky slabe a vlastne nicim vynimocne ale - je to take prijemne oddychove pozeranie so zarucenym stastnym koncom. Proste taketo filmy si vzdy rad pozriem, a neriesim vsetky nedostatky, a ak k tomu dokazete pristupovat podobne tak Mayday je vlastne v pohode film, ktory snad potesi aj Vas :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Stíhací letouny nejsou schopny zaznamenávat rychlost klesání zasaženého cíle, jak je uvedeno ve filmu. Toto by bylo možné pouze prostřednictvím letounu AWACS, který by předával příslušná data pilotovi stíhačky. (Cheeker)
  • C-130 Hercules a F/A-18 Hornet jsou skutečné letouny. To samé se nedá říct o dopravním letounu Straton, který se ve snímku objevil. (Cheeker)
  • Film vznikol na motívy rovnomennej knihy Thomasa H. Blocka. (ti88na)

Reklama

Reklama