Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

maxi6 

všechny recenze uživatele

.....Klasická troškova komedie pro českého nenáročného Nováka.......nechápavě kroutím hlavou nad touto slátaninou, kde hercům vypadávaly z jejich zamrzlých hlasivek neskutečné dialogy, kde "božský" Viewegh vyzněl zcela naprázdno a kde Vejdělek vyrobil pro českou kinematografii další propadák, ale pro kina určitě další kasovní trhák..... ()

balone 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem se dívat na celý film i jsem se párkrát zasmál, ale to jen díky podšálkům pánů Krobota a Lišky. Anna Polívková zde ukázala, že není jen dcera herce a skvělého komedianta Bolka Polívky, ale že také umí hrát a ani jí u toho nepřekážel její po otci nos. Celkově však nemůžu hodnotit tento film lépe kvůli nudnému příběhu pana Viewegha, který od Báječného léta pod psa píše spíše pro masy a originální příběh se mu vyhýbá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hudba mírně vykrádající Arvo Pärta, minimalistický robot Krobot, scéna masturbačního doznání a zachycení deziluze (nejen) jadranských vakací, kdy všichni zažijí nějakou novou zkušenost, aby ve své podstatě zůstali nezměněni. Toť výčet pozitivních momentů držících Vejdělkův film na hladině poseté bublinkami mýdlové opery, ale ty potápěčské závaží v podobě ploché karikatury české malosti a rozpačitého rozvíjení děje nutí diváka přitahovaného ke dnu lapat po dechu někdy až nebezpečně dlouho. Při pohledu na princeznu Annu mě napadá, jestli existuje beznadějnější akt, než (čistě hypotetická) snaha valašského krále popřít své otcovství.. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji uživatele, že následující text je poněkud rouhačský. Čert vem, že Účastníci zájezdu postrádají děj a zápletku a jsou pouhou přehlídkou scének. Čert vem, že v oněch přehlídkách neúčinkují postavy, ale figurky pečlivě vybrané tak, aby pokryly co nejširší spektrum (děti, důchodkyně, dorůstající mládež, postarší manželé, dementní průvodkyně). Ale ani sám vládce pekel nemůže odčarovat fakt, že se místo příjemné letní oddechovky dostavila jarní únava, která tou oddechovostí a vtipností příliš nevyniká. A protože nejsem chlap (i když jsem potřebovala písemné potvrzení lékaře, aby mi to okolí uvěřilo, a to jsem ještě musela uplatit doktora koňakem), nespasí to u mě ani hrudník Jitky Kocurové, a pokud někdo pro mě téhle dovolenkové nudě hází záchranný kruh, není to Pamela, ale česká Bridget Jonesová Anny Polívkové, která si dokáže vybojovat svoje místo na slunci a bez námahy přimět diváka, aby jí držel všechny palce, a to i přesto, že na rozdíl od Bridget pro sebe nedostala vlastní film. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Místy VELMI vtipné, většinou však spíše úsměvné a až nepříjemně televizní a "nepřesvědčivé" video z dovolené. Samoúčelnost a spektrovitost postaviček přímo mllátí do očí... Solidní dojem budí herci (Polívková, Holubová, Klepl, Liška a samozřejmě Krobot) ale vše je totálně zabito nesnesitelnou dvojicí stařenek a ani Jana Štepánková, ani Květa Fialová to zlepšit nedokázaly, možná spíše naopak... vypadalo to na slabší 3..nakonec lepší dvě.. 5/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy se na pláží účastníci hlásí, kdo z nich masturbuje, přihlásí se s donucením i Vladimír (Martin Pechlát). Ten ovšem dává v jednom záběru později ruku dolů a v následujícím ji má zase nahoře. (SONY_)
  • Pro natáčení Účastníků zájezdu jako celovečerního filmu se tvůrci rozhodli až po úspěchu Románu pro ženy, taktéž natočeného podle předlohy a scénáře Michala Viewegha. (Siriuss)
  • Když jsou Účastníci v autobuse na cestě domů, v jednom záběru slunce svítí z levé strany, dalším záběru pak ale z pravé. (PAULOO)

Reklama

Reklama