Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ida a Sandor žijí každý zcela odlišně. Ida bydlí uprostřed velkoměsta se svou matkou trpící depresemi. Tráví svůj čas nakupováním oblečení a chozením na různé párty. Jako atraktivní a oblíbená dívka si vždycky najde způsob, jak se dostat do těch nejexkluzívnějších míst. Na druhou stranu Sandor, plachý samotář, nikdy s žádnou dívkou nic neměl, nikdy nebyl pařit a ani se nikdy neopil. Studuje klasický balet a předstírá, že mu nevadí, když mu spolužáci říkají "šukající král teploušů". I přesto mají Sandor s Idou společného více, než si oba myslí. Oba jsou osamoceni a nepochopeni. Když se spolu seznámí, vzniká mezi nimi váhavé přátelství, něco, o co se mohou oba opřít v stále se měnícím světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Sandor je matčin baletní projekt, modelový žák, vyloučený ze společnosti obyčejných chlastavých a šukavých kamarádů, panic, slušňák a trpí životní skepsí. Ida je dcerou životem ztahané svobodné matky, zlatá stockholmská mládežnice, protřelá kurvička, těžká kuřačka, smažka, obklopená povrchními, vulgárními kamarádkami a trpí životní skepsí. Modelověji snad ty postavy napsat nešly, připadal jsem si jak při čtení nějaké poppsychologické osobností typologie. I přes rozdílný životní styl, nulové společné zájmy a nejspíše i rozdílnou úroveň gramatiky nacházejí na internetu společnou řeč a tak nějak je to k sobě táhne. Není mi příliš jasné, co by to krom fešnosti mělo být. Pocit, že toho druhého také nikdo nechápe? To vám v určitém věku řekne každý druhý. +++++ Přesto film dospěje do těžko uvěřitelného konce - začátku jejich milostného vztahu, a to i přes několikeré konfrontace jejich odlišných životních stylů, jež by je z logiky věci odehnaly každého na druhý konec Švédska. Skutečně se zdá, že se tak stane... Kdyby film skončil uvědoměním si hlavních hrdinů, že různí lidé žijí různé životy a smířili se s tím, mezi sebou a pak se rozešli každý svou, samostatnou cestou, snad bych o té třetí hvězdě mohl uvažovat - za průměrné řemeslo. Ale zdejší happy end? ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Já nevím, neříkám, že to byla hrůza, nebo že by to bylo nějak špatně natočené a zahrané. Kamera taky v pořádku, jenom, jsem se u tohoto snímku prostě nudila. Nijak mě nenadchnul, minuty byly dlouhé, děj se táhl jako zpomalené záběry. Je to jen můj problém, a můj pocit z průměrného filmu, který na mě působil podprůměrně.Možná je to tím, že těchto snímku na toto téma bylo natočeno přemnoho a mnohem lépe, tak asi proto nebylo Švédsko zrovna prvotřídní. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmů o dospívání a první lásce už světová kinematografie vyprodukovala kvanta, je to jeden z nejčastějších námětů vůbec. Láska on-line přináší osvědčený model nerovné dvojice - ona protřelá velkoměstská holka vymetající diskotéky a módní butiky, on introvertní samotář, který veškerý čas věnuje studiu baletu. Zdánlivě nic je nespojuje, ale jak už to bývá, dílem náhody a záměrem scénáristy se osudy nesourodé dvojice v jednom bodě protnou a přes sérii nedorozumění a smolných situací začne klíčit silné citové pouto. Určitě nejde o nějak vyjímečný kousek, boduje ale svým obsazením, především Aliette Opheim je nejen jako fotomodelka přitažlivá - kupodivu umí i slušně hrát a zasloužila by si dostat další filmovou příležitost. Sénář si navíc i přes přítomnost určitých nepostradatelných klišé udržuje úroveň a zbytečně se nepodbízí a neobsahuje díry v logice nebo zázračné dějové zvraty. Snad jen životní styl Idy rámovaný nekonečnými mejdany, nákupy šminek, alkoholu,cigaret a hadříků je poněkud nákladný na to, že matka je nervově nemocná a dlouhodobě nepracuje. Rozvedený tatínek kdesi v dálce je nejspíš neobyčejně velkorysý a povoláním nejmíň manažer... Celkový dojem: 60 %. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit názvem, nebo popisem. Tenhle film mě hodně překvapil. První polovinu jsem byla hodně nadšená, ale potom se to začalo zvrtávat a konec teda nic moc. Druhá půlka je zbytečně natahovaná a pak jakoby bylo potřeba vše rychle ukončit...bum klišé konec, který mi prakticky zkazil celý filma a jeho atmosféru. Takže nakonec za mě odřené 3 hvězdičky i když jsem nejdřív uvažovala o 4. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zo severu pochádza obrovská sila. A tá sa zrkadlí v ich filmoch a tkvie v priamočiarosti, úprimnosti a bezpredsudkovosti s akou zobrazujú život.. Neviem ako je možné, že sa to deje práve v zemi (Švédsko), kde v Boha verí len 17% ľudí. Možno práve preto sú tie severské filmy také presvedčivé, že si v nich ľudia sami hľadajú svoje odpovede na podstatné otázky. Viem, že skutočný život na Severe môže (ale nutne nemusí) byť iný ako v zjednodušených sužetoch filmov. Nech je ako chce vďaka Bohu za ne. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama