Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

ethos 

všechny recenze uživatele

No co sa tyka filmu az neuveritelne trapny,aby som vysvetlil tieto dve hviezdy su za Granta keby tam nebol bol by to jasny odpad. Co sa tyka posolstva tak tento film je absolutny brutalny hmus proste svinsto. Narazam na ten koniec ako sa ten vojak zabil pretoze ho podvazala a cele to malo vyzniet ako vtip. Tak to je uz co!!!!! Sally to je ako ta baba tak ta ani nemala ziadne vycitky svedomia ani na sekundu a na koniec sa stal super slavnou moderatorku tej sutaze. No proste svinsto. Fuj, fuj a este raz fuj. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa celkom vydarené a od filmu s hodnotením 46% som myslel, že to bude väčší prepadák. Dosť dobrá vystihnutá podstata takýchto talentových súťaží, kde často nejde ani tak o samotný talent, ale o to celé pozadie účinkujúcich. Čím viac trýzne v živote zažili, tým sa dokážu aj lepšie predať. Možno by sa dalo na prvý pohľad povedať, že to celé bola len paródia - ale asi nemá ďaleko od pravdy. Druhá dejová línia o uvedomelom prezidentovi ma však až tak nebavila, aj keď pre nasledujúce "vyvrcholenie" to bolo potrebné, no nemuselo to byť až v takom rozsahu. A čo bolo ešte na škodu, tak určite, že v tom nebolo viacej sarkazmu, ktorý by dokázal ešte viac zvýrazniť to pozadie show plné umelých senzácií. Ale aj tak celkom fajn, aj keď trošku predvídateľné - ale tomu sa v tomto žánri dá asi ťažko vyhnúť. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bratři Weitzové (potažmo Paul) jsou podle mě průměrní režiséři. Lavinu, kterou spustili svým prvním snímkem, bych nerad komentoval, tak jen dodám, že zkrátka a dobře POTŘEBUJÍ silný scénář. Jako v případě Jak na věc. V tomhle filmu se Paul rozhodl, že do něj nacpe všechno, co je v dnešním světě aktuální, z hlediska nadsázky to vynásobí na třetí a nejspíš doufal, že se smíchy umlátíme. Povedlo se mu to jen tak napůl, Dennis Quaid nemá ve filmu mnoho prostoru (ovšem až na závěrečné finále, kdy opravdu hezky mluví) a tak z toho, čemu se smějeme, zbývá jen ona soutěž American Dreamz (ve skutečnosti v USA Pop Idol, u nás Česko hledá Superstar) a její moderátor Hugh Grant, který sice hraje podobnou roli již po několikáté za sebou (jeho další oblíbená poloha je "nesmělý frajírek" ;-), ale mě to vůbec nevadí. Právě v oné dějové linii hudební soutěže jsem s autorem snímku nejvíce souhlasil a ona vyplňovala největší část filmu. Příběh "teroristy" je totiž poněkud pofidérní z hlediska jeho vyústění. Zkrátka a dobře, nejsou to čisté čtyři hvězdičky, ale velice silných 70%. Snímek V dobré společnosti si určitě co nejdříve pustím. Tak trošku podle zdejších ohlasů věřím, že nebudu zklamán :-) ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

U dělat parodii z věcí co se dějí kolem nás a denně nás ovlivňují byl skvělý nápad. Vybrat Granta do role baviče a Mandy Moore do role hvězdy - super, tomu nemám co vytknout. Ale přesto je pro mě film obrovským zklamáním. Parodie, při které se nudíte, to nejde moc dohromady. Bohužel, domnívám se, že paul Weitz nezvládl svoji roli. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Tak to je velká škoda, takový našlápnutý námět, ale pouze závěrečné finále dokáže pobavit. Více než celá první polovina totiž slouží jako představení osob, které jsou sice velmi svérazné - izraelec, palestinec, prezident USA, snobský moderátor, zlatokopka soutěžící, jednodenní válečný veterán atd. Tyto osoby kupodivu samostatně příliš vtipné nejsou, ale když se objeví na závěrečném finále pospolu, najednou nastane neuviřitelný slepenec vtipných situácí, za které bych klidně dal i čtyři hvězdy. Škoda, že to takhle nemohlo být po celou stopáž filmu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)
  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)

Reklama

Reklama