Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Šakal

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem mluvil s měsícem.....a odpověděl Ti někdy? NE, tohle rozhodně melodie mého srdce není! Much sweet, much unreal. Hodnocení se pro tentokráte pozdržím, protože dokážu i pochopit, že tohle může i někoho vzít za srdce. Např. takové ( pls neberte to jako rouhání, myslím to zcela upřímně! ) mamince Aničky, to může vehnat slzi do očí a dát NADĚJI. Otázkou je, zda-li je to dobře. Je lepší vědět, ikdyž to může bolet, nebo žít v nejistotě,doufat a trápit se.... Pouze pro fakt, že JÁ jsem jiná "krevní skupina" a zřejmě i věková ( neboť slovy " velkého šoumena " Jiřího Zmožka - Už mi lásko není 20let, už mi není ani 25....., tento snímek shazovat nebudu. Přesto si neodpustím jednu poznámku. Jak snímek dopadne, musí být každému jasné již v 22.min, kdy si hl. hrdinka ( v podání Keri Russell ) pohladí bříško. Vím, jsou vánoce a jak zpívá Janek Ledecký - "slipy se maj měnit o vánocích", ale tohle je na mě příliš! Já se jednou za čas nechám rád dojmout, ale né za každou cenu! A hlavně, já dávám přednost trenkám, takže to bude možná ten problém... p.s. ještě jedna věc ( reakce na jednu větu uživ. Sofia - naprostý souhlas). JÁ mám obrovské charisma, dokážu zaujmout a utkvět holce dlouho v paměti. Ale.. 11 let? To se i mně samotnému zdá příliš, tolik si ani já nefandím :o)) p.p.s uživ. Phobia si po shlédnutí snímku musela dokonale vydrhnout zuby a dát sprchu, aby ze sebe vyplavila ten " cukr ", který ji prostupoval všemi póry. To JÁ dostal pořádnou chuť na ferneta. A to nikoliv citruse, ale samozřejmě " drsoně" . To pouze, abych nekončil tento komentář tak negativně... :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Byl jsem okraden. Na dvě hoďky si lehnu k filmu a chlapáctví fuč, tvrďáctví fuč a cynismus taky fuč. Přiznávám, že jsem si při nadělování zapomněl k Všemohoucímu dojít pro hudební talent a od té doby jsem majitelem mimořádně vyvinutého hudebního hluchu, ale hudbu prostě miluju. A sledovat Evana, kterak všechny pazvuky světa přeměňuje na hudbu, bylo naprosto úžasné. Zbytek považuji pouze za pohádkový doprovod ke skvělému zvuku, který mé obstarožní reproduktory již léta nedokázaly vyloudit. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokus o novodobou pohádku, kde roli magie a osudu supluje hudba ve všech svých podobách. V zásadě není nic špatně krom jednoho detailu; (kýčovitá) dojemnost je chtěná a nikoli přirozená. Režisérka ji nátlakově valí horem spodem, každou vteřinu stopáže i jedno každé okénko filmového pásu. Je to jako by vám držela nůž pod krkem a pokud se nebudete dojímat, tak... No, má to přesně opačný efekt a místo dojetí se dostavila upřímná nenávist. Ve výsledku to tedy zafungovalo přesně jak mělo. Vyvolalo to ve mě emoční odezvu (jakkoli zcela jinou než-li zamýšlenou) a to se podaří máločemu. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudební pohádka (ne, opravdu nemyslím typ HSM) s jedním z nejúžasnějších dětských herců současnosti, Freddy Highmorem, v hlavní roli. Spíše ve vedlejší, protože hlavní roli zde hraje hudba, ať populární či vážná; obě se celý film prolínají, až vyústí do strhujícího finále... V dalších rolích se objeví Terrence Howard, Jonathan Rhys-Meyers a Robin William v netradiční roli nejednoznačného padoucha, který se k mladému géniovi chová jako správný bezohledný manažer. *** Je jistě možné žehrat na ohraný koncept nelehké cesty za úspěchem a rodiči, ale ochromena melodiemi nejsem schopna. Od Lásky Nebeské mě žádný podobný soundtrack nechytil. Navíc vizuálně je film neméně zajímavý, snaží se "zobrazit hudbu" a musím říct, že se mu to daří. August Rush je nenápadné dítě, které jsem si, když jsem je poznala blíže, bezvýhradně zamilovala. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Když se vám zdá, že je svět vzhůru nohama, stačí nasadit sluchátka, nechat se unášet hudbou a všechno zlé je hned snesitelnější. To je pravda, za kterou se můžu postavit. Podobné poselství má i August Rush, půvabný snímek o tom, že slyšet není totéž co poslouchat. Freddie Highmore je zatraceně šikovný kluk, jeho kariéru budu sledovat a doufat, že nedopadne jako většina dětských hvězd. Jonathan Rhys Meyers dokazuje, že mu role rockera sluší nejlépe a konečně taky zpívá. Nechápu, proč mu (nebo spíš mně?:-)) to nebylo dopřáno i v Sametové extázi, kde nazpíval jen polovinu partů ze svého filmového repertoáru. Ano, možná je příběh přitažený za vlasy, ale já na to kašlu, už pro to krásné poselství, výbornou hudbu a sympatické herce. Scény, kdy se jednotlivá hudební čísla ústředního páru prolínají, aby symbolizovaly splynutí duší, patří k těm, které mi spolehlivě přivodí husí kůži. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Když Hope (Jamia Simone Nash) vysvětlovala Evanovi (Freddie Highmore) noty, nezmínila se o jejich značení ani délkách, ale pouze o názvech. Přesto už s přehledem věděl, jak se zapisují, což ukázaly další záběry. (inachisio)
  • Robin Williams se při vytváření svojí postavy Wizarda inspiroval vzhledem a chováním zpěváka Bona z U2. (Morien)
  • Když Evan (Freddie Highmore) hrál na varhany stupnici od hlubokých tónů, ozývala se stupnice opačně od vysokých. (inachisio)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama