Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

whysoserious 

všechny recenze uživatele

I v jednadvacátém století se dají dělat kvalitní animáky, ale tenhle k nim ( alespoň dle mě) nepatří.Naprosto nezajímavý příběh a "emoční" situace působí jak pěst na oko, jelikož kdyby tam nebyly takhle z nutnosti vpašovaný, tak by byl film ještě stereotypnější, než je takhle. Nicméně alespoň hvězdička za animaci, jinak totální propadák. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lewis je malým obyvatelem sirotčince, kde z něj ostatním chvilkama vstávají vlasy na hlavě. Lewis je totiž velmi vynalézavý chlapec (v přesném slova smyslu), neustále něco kutí a vynalézá, čimž všechny své hypoteticky nastávající adoptivní rodiče odpuzuje. Jednoho dne toto vzdává, a pustí se do svého velkého vynálezu, skeneru paměti (chce totiž ze své paměti vydolovat něco o své pravé matce, a zároveň tento vynález využít na soutěži vynálezců). Ale tam se vše zamotá, vynález mu poškodí tajemný muž s buřinkou (a není to pan Tau) a objeví se tam kluk z budoucnosti Wilbur, který Lewise přenese tamtéž. A tam teprve Lewis poznává, co to znamená mí rodinu. Ale nejdříve se musí zbavit muže s buřinkou, jinak přijde o celou budoucnost ... Jojo, autoři se asi měli nejdříve dohodnout, pro jakou cílovou skupinu tuto pohádku tvoří. Dospělým asi nebudou vyhovovat infaltivní vtípky a klukovské přátelství napříč časem, a pro menší diváky asi nebudou hrátky s časem či temná buřinkovská budoucnost. Ale nemohu tvrdit, že jsem se nudil - vize Robinsonovské budoucnosti byla docela vtipná ... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Dementní blbost s nejpříšernějším druhem hlavního hrdiny - uťápnutým blonďáčkem s brejličkama, něco jako ten kluk z myšáka Stuarta Littlea. Děj naprosto mimózní, ke konci tomu nasadí korunu, když se zjistí, že klukův novej kamarád je jeho otec snad z minulosti nebo tak něco. Ta jedna hvězda je za haluškovou část s představování domu a za dědu s očima vzadu na hlavě. Jinak příšerná věc, nesledovat! Nepouštět ani dětem! Zničit, zakopat! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Vůbec jsem netušil, do čeho jdu. Dokud ale v popisku figuruje „Disney“, vždy je to pro mě aspoň malá motivace tomu dát šanci. » Pozitiva: Vzít si téma cestování v čase a paradoxů si žádá „kuličky“, které i přes nějaké malé odchylky Disney zvládl ukočírovat, i když opět svým vlastním způsobem. Děj si drží neustálé tempo a člověk se tudíž ani nestíhá nudit. Plus po celou dobu vládne dějem jedna velká sympatie. » Negativa: Předvídatelnost a humor, který funguje jenom místy a staví až na zbytečně velké ztřeštěnosti. Nejde celkově o nic doslovně geniálního, ani kdo ví jak originálního. » Celkově: Maličko neprávem podhodnocený kousek od Disneyho, který si troufá na komplexní téma a nakonec dává dohromady průměrnější, ale sympatický a zábavný animovaný film, jenž dokáže i zajímavě dojmout. » Mé hodnocení: 60% » Viděno: Na Nova Cinema. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

animace připomíná lízátkovej svět z transport tycona, všechny vědecký vynálezy jsou založené na spojední drátků a zašroubování šroubu. Vlastně jde jen o příběh malého kluka, který má jít za svým snem a jeho úžasně pozitivní rodinky zatím co zloduch nemá mozek, je ovládán buřinkou, která ovládne svět. Film spíš funguje jako přehlídka nikdy nekončících šíleností. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Když Wilbur představuje svou rodinu, říká, že jeho otec vypadá jako Tom Selleck. Tato postava se sice na plátně neobjeví přímo, ale slavný herec jí propůjčil hlas. V německém dabingu Sellecka nahradil Thomas Gottschalk a Wilbur říká, že jeho otec vypadá jako Gottschalk. (imro)
  • Robinsonovi jsou založeni na knize „A Day With Wilbur Robinson“ od Williama Joyca. Podle spisovatele je ve snímku například pojmenovaná škola, kde se odehrává vědecká soutěž. (imro)
  • Práva na knihu studio Disney původně zakoupilo se záměrem natočit hraný snímek. Pak ale námět objevilo oddělení celovečerních animovaných filmů a uvědomilo si, jak obrovský potenciál skýtá kombinace futuristického světa, který byl popsán v knize, a téměř neomezených možností dnešní filmové animace. (Siriuss)

Reklama

Reklama