Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo co chce, mě se to líbí. I v 18ti letech. Ano, je to jednoduché, bez nějakého suprvážného a výchovného sdělení, příběh primitivní stejně jako charaktery atd. No a co? Rozhodně budu raději, když se moje děti (nedej bože) budou dívat na tohle, než na Hannu Montanu, H2O- Stačí přidat vodu, nebo na Pokémony. Pěkně animované, svět Meridianu je magický a plný dobrodružství a hlavní hrdinky nejsou žádné nafintěné bárbínky, jako ve většině nynějších dětských seriálech. PS: Phobos a Cedrik jsou nejkrásnější animovaní zloduši :P ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl můj guilty pleasure ještě v dobách, kdy ten termín nikdo neznal. Pamatuju si, že ve škole jsme chlapácky říkali s kamarády, jak nás tenhle seriál štve, že ho vysílají na Jetixu tak často ale x let později jsem zjistil, že vícero z nás se na něj dívalo pravidelně. A není divu, na animovaný dětský seriál je tu dost propracovaný příběh, moc hezká ručně kreslená grafika ve stylu západní mangy, roztomilý dabing, souvislosti napříč epizodami a fantasy svět, který má nějakou logiku. Jako dospělý na tom vidím vady ale jsou to vady, které jsem ve věku, kdy jsem byl cílovka, neviděl a hodnotím právě podle toho dojmu, který si z těch dob pamatuji. Z dojmu, kdy jsem se těšil po deštivém dni domů ze školy, zapadnul před televizi s kakaem a koukal se na W.I.T.C.H., užívaje si každou epizodu. 4/5 ()

Reklama

Suzie1 

všechny recenze uživatele

Byla jsem pevně rozhodnutá pro odpad! (ano, televizní zpracování si nic jiného nezaslouží), ale jakmile jsem sem najela a uviděla ten obrázek časopisu W.I.T.C.H a vzpoměla si, jak jsem jako mladší lítala pořád do trafiky, se ptát, jestli už vyšlo další číslo a když jo, utíkala jsem s ním rychle domu, fakt mě to dojalo. Fakt. ()

Czernozub 

všechny recenze uživatele

No, tak tady jem byl hodně na vážkách. Ono totiž Gudaulin má pravdu že "Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou", ale má jí i Ethos: "Proste sa na to dobre pozera." Za sebe říkám: mladší sestře to radši nepouštějte, ale jinak se můžete sami v celku dobře bavit. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Seriál, který byl zpopularizován oblibou u mladých dívek a tunou merchandizingu? Připouštím, přistupoval jsem k němu s předsudky. Výsledek předčil má očekávání, ačkoli o žádné veledílo se nejedná. Je tu lehce romantická zápletka, nádech osvěžujícího humoru a správně zlotřilí padouši. Některé seriály by si sice úspěch zasloužily více, ale budiž, W.I.T.C.H. na tom není nijak zle. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Jedna z hlavních postav, zelený „skřítek“ Blunk, byl vytvořen čistě pro účely seriálu a v komiksové předloze jej nenajdeme. (fiLLthe3DD)
  • V komiksové předloze měl Caleb velmi výrazný vzhled – tedy „zelené pruhy“ na každé straně tváře, avšak v seriálu vypadá jako normální člověk. Důvodem bylo, že tyto pruhy vypadaly během rozpohybovaných záběrů až moc jako klasické vousy a dětské publikum je shledalo znepokojivé. (fiLLthe3DD)
  • Zatiaľ čo v seriáli mohli lietať všetky čarodejnice, v komikse mala túto schopnosť iba Hay Lin, a to vďaka sile vetra, ktorú ovláda. (metal.storm)

Reklama

Reklama