Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

ATTENTION...SPOILEROVÉ NEBEZPEČÍ____Pohádka nám začíná... byla jedna skupina.... Pro fanynky ječící.... svorně vrtí zadnicí.... Písničky a těsné džíny... zahánějí věčné spleeny... Pekáč plný perníku... úchylného popíku.... Kámoš na něj hodil bobky.... Alexovi nechal drobky.... Z hudebniho lunaparku.... zbyla jen šou na jarmarku.... Když tancuje pro diváky.... vyceníte ratafáky.... Pak se v černé pustině.... Zjeví mladá bohyně.... Buddhismus má na tričku.... Co chce? Novou písničku.... Náhle zničí parodii.... Sladkobolnou melodií.... Romantiku jako mor.... rozsévá Drew Barrymore.... Nešikovně zaleje.... I kytičky umělé..... On dá tóny, ona slova..... Zní to, jak když houká sova.... Chemie pod bodem mrazu.... Věští blížící se zkázu..... Scénarista lepí díru.... Vášní přímo u klavíru.... A pak po hudební tečce.... Zvoní hrana téhle břečce. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Umělá, přeslazená, pseudoromantická kýčovina bez špetky dobrého vkusu, která navíc aspiruje na nejvíce pokrytecký film Hollywoodu tím, jak se snaží vzbudit dojem satirického šlehu proti komerčním praktikám hudebního průmyslu, přičemž sami tvůrci a protagonisté tohoto snímku dělají přesně to samé - kvůli penězům se podbízejí divákovi... To nezachrání ani občasný vtip nebo obsazení nějakého ,,médii oslavovaného herce"... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozpačitý mix (zasmějete se zhruba třikrát, nedojmete ani jednou), který nabere relativně předvídatelný směr a když už se dopracujeme do finiše, rozhodnou se ho tvůrci celý přisladit a celkový dojem naopak zbytečně zhořkne. Hugh Grant je jako vyhaslá samolibá hvězda relativně slušný, nostalgicky vzpomíná na lepší časy, se svou odhalenou hrudí, těsnými kalhotami i hlasovým projevem příjemně překvapí, místy ale své přednosti nemá kde uplatnit, což není jeho chyba. Bezesporu měl větší prostor než jeho partnerka Drew Barrymore, která je posledních pár let tak nějak furt stejná. Režisér Lawrence má v daném žánru nastudovaná všechna klišé a vzorce, sám ale do svých filmů takřka nic nevkládá a zejména jeho vinou snímek postupně propadá ke smutné průměrnosti. 60%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený nízkym hodnotením ostatných... Pre mňa ide o prekvapivú (takmer)dorovnávačku kultoviek ako DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, PRÁZDNINY či NOTTING HILL. Áno, je to jednoduchšie, ale konečne to má vlastný príbeh a romantika ho obohacuje, nie naopak (Gerard Butler aj Matthew McConaughey hrajú presne v tých "amerických" typoch romantických filmov). Neskutočne suchý humor je nevtieravý, vzťahové klišé je minimálne a po prvý krát som mal pocit, že využite hudobného premyslu (vrátane pesničiek) je zmysluplné... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ať už se Hugh Grant objeví kdekoliv, vždy se na film s ním příjemně kouká a přitom nejde o jeho komediální talent, co mě drží u obrazovky, ale o jeho charisma. Hugh táhne kupředu celý film a brzdí jej jen stále stejně monotónní Drew Barrymore, jakou ji všichni znají. Kdyby se zde místo ní objevila jakákoli neznámá tvář, o nic by divák nepřišel. Soundtrack je skvělý a při jeho poslechu mi do uší pronikala místo hudby nostalgie. Hugh je v současnosti nejspíše největší britská jistota komediálního žánru a zde to opět po několikáté dokazuje. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Grantovým (Alex Fletcher) učitelem zpěvu byl Martin Fry z anglické popové skupiny ABC, která byla na vrcholu popularity v osmdesátých letech. (imro)
  • Fletcherův manažer v rozhovoru s Alexem (Hugh Grant) zmíní comeback skutečné skupiny Tears for Fears, který však proběhl o tři roky dříve (v roce 2004, kdy vyšlo comebackové album s názvem „Everybody Loves a Happy Ending“). Tento film je z roku 2007, kdy jeden z členů Tears for Fears, zpěvák a baskytarista Curt Smith, již pracoval na svém třetím sólovém albu „Halfway, Pleased“ (2008). (no2)
  • Když jsou Sophie (Drew Barrymore) a Alex (Hugh Grant) spolu v kavárně a povídají si, mají před sebou kelímek s kávou otočený pokaždé jinak. Lze to poznat podle textu na kelímku. (klarika)

Reklama

Reklama