Reklama

Reklama

Miss Potter

  • Česko Podivuhodný svět slečny Potterové (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Anglická spisovatelka a kreslířka Beatrix Potterová (1866–1943) patří k úspěšným autorkám dětských knih, ve kterých se objevují především zvířecí hrdinové s antropomorfickými rysy, např. "Dobrodružství králíčka Petra" (1901, česky až 2010). U nás je ještě známá její pohádka "Krejčík z Gloucesteru" (1902, česky 2000). Její životní příběh se stal předlohou biografického filmu, nazvaného prostě Miss Potter (2006). Natočil ho australský režisér Chris Noonan, který se proslavil rodinným snímkem Babe (1995) o prasátku, jež se chtělo stát ovčáckým psem. Titulní role se ujala americká hvězda Renée Zellwegerová, oceněná za svůj výkon mj. nominací na Zlatý glóbus. Jejím partnerem v úloze nakladatele Normana Warnea je známý skotský herec Ewan McGregor. Film zachycuje její spisovatelské období, jež trvalo pouhých deset let na počátku 20. století, její život v doznívající viktoriánské společnosti, svázané přísnými konvencemi, a konečně její „útěk“ na venkov, do oblasti Lake District, kde se mohla věnovat svým dalším zálibám, botanickým kresbám a průkopnické práci při ochraně přírody. Tvůrci se vedle příběhu soustředili také na náležité vykreslení dobové atmosféry, jak promyšlenou volbou exteriérů, tak např. i použitím skutečných historických kostýmů. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (226)

Martin741 

všechny recenze uživatele

najlepsim prepadakom pre mna je Obcan Kane, ostatne prepadaky maju smolu - zivot je drsny a proste sa nezaplatili. Tym nechcem povedat, ze som na penieze, len proste svedci to asi o tom, ze zase nebolo na vyplaty ap. Pre mna zase jeden z najprecenovanejsich filmov tuna, fakt nechapem, co na tom videli miestne 5 hviezdickove entity - a ze ich tu je. Ewan /Trainspotting, nejake Hvezdne Valky/ sice vie hart, ale pribeh mi vyfucal do prazdna, dejovej linie niet, dokonca ani havariu hovnocucu tam nedali. Hned by moje hodnotenie poskocilo : 5 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zasněný příběh, který se nevyhýbá radosti ani žalu. Podobá se oživlému staromilskému obrazu nezemsky půvabné krajiny s nejasnými konturami - a se stejně nejasným osudem ... obrazu ve starodávném rámu, který potají osídlili všichni malí přátelé Miss Potter. To aby jí mohli být nápomocni při všech životních zkouškách, které ji čekaly ... kterým musela čelit. P.S.: Základ jejího příběhu je pravdivý. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejmilejších překvapení. Obrázky Beatrix Potterové jsou krásné a knížečky roztomilé. Celý film je neodolatelně pozitivní a půvabný a já si ho vychutnala až do samotného konce. Ewan McGregor je skvělý jako vždy, pouze mimika Renée Zellweger mi občas dělala problémy. Celkově jsem velmi potěšena. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci musím priznať, že meno Beatrix Potterovej mi doteraz bolo veľkou neznámou, snímka ma úplne očarila. Výborní herci v hlavných úlohách, krásne scenérie a rýdzi optimizmus a nádeje. Miss Potter jednoducho navodí tú správnu uvoľňujúcu atmosféru. Aj keď teda oživené obrázky zajačikov na mňa boli miestami trochu veľa, ale Renée Zellweger bola na zjedenie. Veľmi pekný film z prostredia tesne na začiatku 20.storočia. Vhodný pre milovníkov smutných koncov. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Snímek, který zahřeje u srdce, v jehož první polovině ke mně doléhala vlna sentimentality, když hlavní hrdinka vzpomínala na doby, kdy začala tvořit svá úžasná díla a ilustrace. Krásný anglický venkov, příjemná hudba a vynikající dobová atmosféra. Skvělá Renée Zellweger a Emily Watson. Film není dlouhý a jeho dějová linie je poutavá a neomrzí - 80%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v těchto lokacích: Londýn, Sussex, ostrov Man, Skotsko, Whitehaven v hrabství Cumbria a The Lake District. (Zlatohlávek)
  • Beatrix Potterová svou první knihu vydala na své vlastní náklady a díky slušnému prodeji s ní nakonec nakladatel uzavřel smlouvu. (Rodriguez)
  • Beatrix Potterová vydala během svého života přes 23 knih. (Rodriguez)

Reklama

Reklama