Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherry Swansonová, která byla závislá na drogách a spáchala loupež, se vrací z vězení. Přímočará mladá žena se snaží zařadit do běžného života. Naváže kontakt s bratrem Bobbym, který vychovává její dceru Alexis. S holčičkou, na níž jí velmi záleží, se pokouší obnovit normální vztahy. Nějakou dobu se zdá, že prolomí nedůvěru okolí a dodrží své předsevzetí fungovat jako zodpovědná matka. Úspěšně abstinuje a získá místo vychovatelky malých dětí... Zmatená Alexis však vyrůstá pod vlivem bratrovy manželky Lynn, která na Sherry žárlí. Odcizení dívenky s její skutečnou matkou se prohlubuje. Sherry, jež se mezitím spřátelí s drsným sympaťákem, propadne beznaději a znovu sáhne po drogách... Příběh byl podle autorčiných slov inspirován reálným osudem její kamarádky z dětství. Snímek Sherrybaby, natočený v lokalitách New Jersey, se opírá o přesvědčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulní roli a prozrazuje autorčinu dokumentaristickou zkušenost. Ilustruje mechanismy návratu delikventů do standardní společnosti a je rovněž obecnější úvahou o mladých lidech, kteří v životě selhali a snaží se o nápravu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že námety o ľuďoch čo v živote niečo nepekne spackali a teraz sa pokúšajú ďalej žiť mám rád. Nemám problém vžiť sa do kože hrdinov. Sherrybaby je fajn, ale je škoda, že dej veľmi nenapreduje. Sherry vyjde von z basy, pokúša sa dostať naspäť do správnych koľají a...to je asi tak všetko. Iste, vyplýva to z povahy hlavnej hrdinky, ale premyslenejší dramatický oblúk by filmu neuškodil. Je predovšetkým zásluhou výbornej Maggie Gyllenhaal, že nešikovná hrdinka sa vám nesprotiví. Aj ostatní sú veľmi dobrí (hádam až na trošku čudného Dannyho Treja) a vo filme je roztrúsených pár výborne odohratých momentov (napríklad spoločný obed). Takže vcelku fajn film, ktorý má dobrú atmosféru, ale nič objavné neočakávať. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Film Sherrybaby mě zaujal svou absolutní bezprostředností... Trochu mi to stylem připomíná filmy skupiny Dogma, u nichž se mi líbí určitá syrovost a nevyumělkovanost. Myslím, že tento filmeček je klasický adept na nezávislé americké filmové léto a k tomuto období je jako dělaný, přestože v něm jde o náročná životní dilemata. Maggie Gyllenhaal opět potvrdila své herecké kvality. Celkově mi film přišel soudržný a uvěřitelný. A jestli se někomu vlekl, tak možná jen proto, že se tak vleče život...:-) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ani neviem či mám Sherry ľutovať alebo nie, lebo si za to mohla svojim spôsobom sama. Ale to ako jej vlastnú dcéru poštvala jej švagriná proti nej, tak to bolo poriadne hnusné. Však ktorú matku už by len tešilo, keby ju vlastné dieťa neoslovuje "mami" alebo menom? Takže v tomto mi jej ľúto bolo, ale inak až tak nie. Aj keď taká väzenská skúsenosť určite otrasie životom poriadne - a zaradiť sa späť do bežného života je nemierne ťažké, čo nám aj samotný príbeh labilne Sherry ukázal. Inak to bol úplne priamočiary príbeh, bez vyššieho posolstva - hádam len uvedomenia si vlastných chýb z minulosti. Rozhodoval som sa medzi 2 a 3 hviezdičkami, no ten koniec nestál za nič, takže 2*. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelnost z toho dýchá tak prudce, že to celé téměř vypadá jako dokument, ne jako film. Maggie stála před nelehkým úkolem: ztvárnit ztroskotankyni, která pro své osobní cíle (dcerka) a peníze udělá cokoliv - divák její postavou v průběhu snímku střídavě opovrhuje, střídavě jí lituje. Takže herecky výnikající (kolik lidí dílo odsoudí kvůli "chování" Sherry, jež se jim zdá nereálné!!)... A co se celkových pocitů týče, Sherrybaby je přesně tím filmem, o kterém svým známým řeknete, jak jste rádi, že jste jej viděli, a jaké ve vás probudil různé myšlenkové pochody, donutil vás přemýšlet a hloubat nad tím, jestli hlavní hrdinka reagovala správně, proč, a JAK... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcete ma nasrať alebo splniť podmienky podmienečného prepustenia?“ – „Splniť podmienky podmienečného prepustenia.“ Tá postava nemala byť milá a sympatická, ale nafetovaná krava je stále len nafetovaná krava - nedržal som jej palce ani napriek snahe od pol pása hore často vyzlečenej Sekretárky Maggie. Radšej som sa tešil na titulky. Prišli... ale neskoro. Nebyť solídneho úvodu (čoskoro utopeného v mori klišé) a chlapov v podporných rolách (Danny Trejo, Giancarlo Esposito), vybodnem sa na celú SHERRYBABY, ako to jej rodina mala urobiť už dávno. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ryan Simpkins (Alexis Parksová) přišla při natáčení o čtyři zuby. (ČSFD)

Reklama

Reklama