Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 140)

tron 

všechny recenze uživatele

„Cenou za dobrý trik je obetovanie.“ Ak sa niečo volá DOKONALÝ TRIK a vystupuje v ňom niekoľko kúzelníkov, excentrických vedcov a titulná postava zomrie hneď na začiatku, treba čakať prekvapenia. A hoci som niektoré vytušil, nakoniec nielenže prišli na scénu mnohé, ktoré som rozhodne nevytušil, ale predovšetkým sa stalo to, čo dokazuje, o aký dobrý film sa jedná: nemal som záujem naplno pochopiť ono ústredné "tajomstvo", čo sa vlastne stalo, komu, kto bol s kým (a prečo), čo od samého začiatku nefungovalo a čo fungovalo, len sa to tvárilo, že to nefunguje. Čím viac nad tým totiž rozmýšľam, tým viac sa mi zdá, že boli odhalené iba nepodstatné detaily, kým skutočné záhady zostali divákovi utajené. Môžete nad záhadami rozmýšľať... pátrať po nich... zapisovať si body do zošita (chcel som, vážne som chcel, ale keď som mal po prvých piatich minútach zapísané tri strany, zúfalo som to hodil do koša!)... ale prečo by ste to robili? Chceme byť klamaní. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Scénář je překotný, hodně se v něm mluví a hodně se toho stane, až tolik, že si nepamatujeme jména hlavních figur. Herci jsou nevýrazní (možná až na Christiana Balea), ale aspoň, že Scarlett Johansson je krásná. A závěrečný "výlet" do vod sci-fi a jedno klišé, těžké jak kláda, mi nepřidalo. Byl jsem...(z)klamán? Christopher Nolan není sice můj kdo ví jak oblíbený režisér, ale že se budu tak často dívat v kině na hodinky, jsem vážně nečekal. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém budete celou dobu tápat, přemýšlet, co je pravda a vymýšlet další a další teorie s tím, jak se bude příběh dál a dál rozvíjet aby vám nakonec pointa vyrazila dech a donutila vás přinejmenším přemýšlet o tom, jak to do sebe všechno dokonale zapadlo nebo dokonce jít a okamžitě si pustit film znova. Abyste se přesvědčili, jestli byl scénarista opravdu tak geniální, abyste si ověřili logiku, abyste znova nasákli tou skvělou atmosférou, abyste zjistili, co všechno jste přehlédli a jestli ono to všechno náhodou ještě není o něco složitější, než se na první pohled zdá. A taky abyste si znovu vychutnali dokonalé herecké výkony většiny zúčastněných (mimochodem u mě vede samozřejmě Alfred Christiana Bala a taky skoro epizodní postava Nikoly Tesly v podání téměř k nepoznání civilním Davidem Bowiem). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený. Mám rád filmy silně emocionální i ty, u kterých člověk musí hodně přemýšlet. Dokonalý trik spojuje obojí, má atmosféru jako hrom a velmi rafinovaný scénář, jehož záhady mě bavilo luštit a díky kterému na tenhle biják zajdu minimálně ještě jednou. Posedlost obou hlavních hrdinů je doslova hmatatelná, skvěle jsou obsazené i vedlejší role - zejména David Bowie je i na malé ploše dokonale uhrančivý. Ke kouzelníkům jsem nikdy žádný zvláštní vztah neměl, ale už po Iluzionistovi mě začali zajímat a nyní díky Nolanovi obzvlášť. P.S. Se závěrečnými titulky se rozjíždí omamná "Analyse" od Thoma Yorkea. Je to symbolická třešnička na výtečném dortu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

4 a půl*. Návrat k rafinovanému vyprávění a určitě nejlepší Nolanův film od MEMENTA. Zamrzel jen doslovný závěr. Kdyby místo polopatické vysvětlovačky Nolan použil elegantější řešení, třeba v podobě náznaků a potrápil tak divákovy závity, byl by to ´dokonalý´ zážitek. Nicméně s každým přibyvším filmem dvojky N+N platí, že "nápady bratří Nolanů míti, filmařskými legendami v budoucnu býti". Trumfem je každopádně herecké obsazení - moc pěkná role Michaela Cainea, až nelidsky charismatický David "Tesla" Bowie a především Christian Bale - herec mnoha tváří a všechny mu věříte. Když nahodí svůj typický lišácký úsměv, hned byste s ním zašli na pivko, naopak před jeho zlověstným výrazem byste nějraději zalezli někam pod stůl :o). Atmosféra je mňamózní, samostatnou kapitolou jsou zde použité dekorace, ty by zasloužily nějaké speciální filmové ocenění. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Pomocník Fallon vlastnil vo filme zbraň typu Derringer. Táto malá pištoľ bola obľúbená v 19. storočí a slúžila hlavne ako tzv. "vrecková pištoľ" na sebaobranu. Jej vynálezca bol Henry Deringer a zbraň nebola drahá, takže bola prístupná skoro každému. (BoncheR)
  • Hugh Jackman (Robert Angier) ke svému kontaktu se světěm opravdových kouzelníků řekl: "Pracovali jsme se dvěma, s Rickym Jayem a Michaelem Weberem. Hodně nás naučili o stylu a o kouzelnickém druhu herectví a samozřejmě došlo i na nějaké ty triky. Bohužel jich neylo moc. Po pár týdnech jsem si Rickymu stěžoval, že mám dvě děti, takže půlka mého života se odehrává na nějakých oslavách, a tam je spousta drobotiny, která bude hrozně zklamaná, že neumím víc, než je ve filmu. Zákeřně jsem na něj tlačil, jako to jen šlo, ale bylo to jako bušit do zdi. Nepustil ani chlup. Ale setkal jsem se i s dalšími kouzelníky a můžu vám říct pěknou historku. Byli jsme s manželkou v Las Vegas na představení Davida Copperfielda a on nás pak pozval k sobě. Říkal, že má muzeum. Takže jsme nasedli do jeho auta, byla to taková dlouhá zlatá limuzína, a zastavili uprostřed bizarní zapadlé ulice na kraji města. Nikde ani živáčka. Vystoupili jsme a koukáme, že jsme před něčím, co vypadá jako ne právě prosperující sex showp. David ho odemknul, vešli jsme dovnitř a hodně zmateně jsme na sebe s manželkou pokukovali. Vůbec jsme netušili, která bije. A David povídá: 'Zmáčkni té figuríně bradavku!" Tak jsem to udělal - vy byste to udělal taky - a najednou 'vžum!'. Otevřely se dveře a prošli jsme do neuvěřitelného skrytého muzea, velikého asi jako čtyři fotbalová hřiště! Byla tam neskutečná sbírka kouzelnických rekvizit. Původní Houdiniho nádobíčko! David pro nás pak ještě asi hodinu dělal soukromou show." (NIRO)
  • Chung Ling Soo je reálná osoba, která zemřela, když se trik s chytáním kulky nevydařil. (imro)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama