Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jonathan Nolan, Christopher Nolan .. Díváte se pozorně? Pohlcující atmosféra vládne pevně tomuto snímku po (ne)celé dvě hodiny a drží pozornost tak intenzivně, že těm, pro které je popcorn a cola nedílnou součástí návštěvy kina hrozí, že svoji porci tentokrát dojí až cestou ze sálu (nebo v jeho závěru, kdy se bohužel poleví a začne těm málo všímavým popisně ukazovat každá spojitost a tajemná finesa). Bratrům Nolanům jejich kouzelnické představení o rivalitě vyšlo skoro na výbornou. Stejně jako každý „poctivý trik“ má i tato podívaná všechny potřebné ingredience, které důmyslně kryjí hlubší rozměry celého představení. Sice mohl být scénář prost některých závěrečných odhalení, ale režie vše vynahrazuje - typicky temná atmosféra, chladnější styl vyprávění s propracovanou výpravnou stránkou a neméně výtečnými hereckými představiteli (a mě víc mi sedl Bale:o)). 95%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"Není důležité kdo zmizí v bedně, ale kdo se objeví." Posedlost čímkoli dokáže každého přivést až ke zkáze, ale co když nevyhnutelným a temným výsledkem vašeho snažení není ani smrt, ale ani vysvobození? Nemám rád samoúčelné zvraty, nemám rád pointy vycucané z prstu a už vůbec nemám rád ten pocit, když se mě tvůrci pokouší lacině přechytračit. Ale co když někdo předloží několik vyčerpávajících point, které vás neunaví a naopak jich budete chtít ještě víc? Už chápu, co trvalo bratrům Nolanovým na tomhle scénáři tak dlouho, protože promyslet příběh (byť na základě románu) do všech důsledků muselo stát spoustu sil. A pozorovat věčné klání Bordena s Angierem, to je vrchol diváckého blaha. Děkuji tvůrcům, že dokonalá hláška "Díváte se pozorně?" naštěstí nemá opodstatnění audiovizuálního, ale přemýšlivého druhu. Kdyby jen záleželo na objevení několika obrázků, trik už by napodruhé fungovat nemohl, takhle opravdu vše záleží jen na vypravěčích. Divák pak zůstává bezmocný jako pod zámkem ve vodní nádrži. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, který mi napoprvé připadal jako jednorázové kouzelnické číslo. Dokonce jsem pochyboval, že se k němu kdy vrátím. Od té doby to dělám každý rok a tahle jiskřivá narativní hra, která žongluje s perspektivou vyprávění a vzrušujícím způsobem tematizuje mystérium tvorby i křehké pouto iluzionisty a publika, nakonec prokázala větší vitalitu než kterýkoli jiný Nolanův film. Víc než kde jinde tu totiž architektura vyprávění slouží postavám. S každou změnou perspektivy se pozměňuje i vztah diváka k nim, hodnocení jejich posedlosti i emocionální naladění k hlavním motivům. Pointa s "akváriem-tajemstvím" je možná skromná,ale v jádru geniální. Dílo skutečného mága. Kontinuální grower. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Nolan, Christopher Nolan / Based on The Prestige by Christopher Priest | Hudba: David Julyan | Produkcia: Christopher Nolan, Aaron Ryder, Emma Thomas | Distribúcia: Touchstone Pictures (USA), Warner Bros. Pictures (International) | Štúdio: Touchstone Pictures, Warner Bros. Pictures, Syncopy Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 109,676,311 $ || ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mistr nad mistry, Christopher Nolan, učí jak vyprávět. Svůj magický příběh vypráví adekvátně magickým způsobem, umí zaujmout, imponovat, vtáhnout, zmást, působit chytře i přechytračit. Celý film lze pojmout jako jedno veliké dvouhodinové kouzlo, u kterého divák postupně zatajuje dech, mizí mu okolní svět a po závěrečném "the prestige", omámen, téměř pochybuje o reálném světě. Dokonalost Dokonalého triku ještě podtrhuje výborná herecká posádka v čele s Balem, směle stoupajícím na vrchol, Cainem, který už na něm dávno je a vyspělě ne-x-menovským Jackmanem. PS: A jako vždy u Nolana, hutná atmosféra a obrovské množství detailů zaručí parádní divácký požitek i na opakované zhlédnutí. 10/10 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Ke konci filmu zvedne Alfred Borden (Christian Bale) svou dceru do náručí a na okamžik je v záběru jeho levá ruka, na které má herec všech 5 prstů, ač by měl mít pouze 3. (cihlenka)
  • David Julyan vedie diváka ku kúzlu "Skutočný Prenesený muž" tak, že vrství jednotlivé akordy sláčikov a pridáva tlmené dunenie, ktoré má odkázať na Teslovo laboratórium. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama