Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, myslím si, že už mám něco málo nakoukáno a tohle není poprvé, co film začal báječně a skončil… řekněme stupidně, ale aby to byl až takový propad kvality (kolem půlky filmu jsem uvažoval o 90 %, před koncem o 40 %) to se mi ještě nestalo. Little Children (když o tom tak přemýšlím, je tohle vhodný název, protože většina postav se opravdu chová jako malé děti) není špatným filmem, jak už jsem naznačil, ze začátku mě hodně bavil a já si říkal, že tohle vypadá na zajímavé drama. Ale asi v polovině filmu se to nějak zlomilo a od té doby jsem myslel jen na jednu věc - "kdy už konečně, ku*va, bude konec?!", protože mě opravdu otravovalo chování hlavních postav. Příklad - ženská čte Paní Bovaryovou (tu knížku jsem náhodou četl a proto vím, že to je nudná a blbá knížka) a ztotožní se s ní tak, že se začne podle té knížky chovat (takže si vlastně obhájí svou nevěru). Líbila se mi diskuze v knižním klubu, kdy si to obhajuje a kdy jedna z žen řekne, že tenkrát to jinak nešlo, protože ženy neměly taková práva. Ano, s tím souhlasím, ta knížka je možná hloupá i kvůli tomu, ale Sarah (Kate Winslet) se začne podle té knížky chovat (dnes, kdy žena má mnohem více možností, když je znuděná svým životem). A takhle bych mohl pokračovat, ale nechce se mi. Dnes za 60 % s tím, že (ač ji mám rád) musím říct, že Kate místy dost brutálně přehrávala a jediný, kdo si opravdu zasloužil nominaci, byl Jackie Earle Haley. A já jen doufám, že jednou takhle nebudu uvažovat, jako hlavní hrdinové tohoto filmu… ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, kterému vládnou herci v čele s Kate Winslet. Trochu mě mrzelo, že na mou oblíbenou krásnou Jennifer Connelly, se moc nedostalo, ale i tak je její postava poměrně důležitá a aspoň inteligentní. Celý film ukazuje dvě manželství z trochu jiného pohledu než jsme obyčejně zvyklí. Hlavně konec je velmi překvapující a ukazuje na věci, které jsou v lidském životě důležité a doslova potvrzuje jeden reklamní citát: "Život je otázkou priorit". ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi hlas vypravěče mimo obraz - dodával tomu všemu dění černohumorný až satirický nadhled; líbila se mi koketérie s Paní Bovaryovou a příměstskou povrchní falší; zamlouvaly se mi snad všechny charaktery, které se příběhem třeba i jen mihly; neskutečně jsem si užívala srážení, proplétání a přebírání důležitosti a váhy všech dějových linií; zamilovala jsem si okamžiky, kdy si Kathy uvědomí, že žena sedící u stolu s jejím manželem, není jen sousedka na nezávazné návštěvě, a kdy Ronnie otevře dopis od matky; téměř jsem nevydýchala posledních 10 minut, kdy jsem očekávala drastičtější vyvrcholení o ono bylo nakonec daleko bolestnější... Vlastně je mi z toho líbění a zamlouvání až moc sladko ... tenhle film je nějakým zvláštním způsobem téměř dokonalý. Pojednává o situacích, které se dějí kolem nás neustále, všedně, dokola. Nechci, aby tomu tak bylo, jistě, ale to je jen utopická a naivní touha o nekomplikovanosti lidských vztahů, byť jsou občas tak průhledně ohrané a nepoučitelné. A nejspíš jsem se nezmínila o tom, že tohle dílko je natočeno jako krásný, úžasně barevný a precizní biják. Což je nejspíš pochybná vada na celkové kráse a dokonalosti, alespoň v mých pokřivených měřítcích - brala bych o foust špinavější filmařinu, ale to by potom nebyla taková zábava ... dešifrovat všechnu tu lidskou veteš z předměstí. 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

American Beauty light (Thomas Newman included). Falší i dusnem naplněné americké předměstí a v něm uvědomělý hlas vypravěče glosující cestu nešťastných postav Antona Pavloviče Čechova vstříc úmyslně přehnané katarzi. Po rutině samolibosti a úzkostných stavů sice vyvře gejzír strachu, nezodpovědnosti, kajícnosti i vůle k razantním činům, ale vlastně jen potvrdí, že malé děti, ač hladové, nerady opouštějí své písečky.. Nebylo to dokonalé, ale hřála ta myšlenka, že víc než výhry, nebo prohry je v životě důležitější, jestli to byl dobrý boj.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Little children má něco z American beauty a novějšího Daydream Nation, ale přesto je svůj. Vztahová záležitost s podivnou atmosférou a výborným výkonem Kate Winslet, u kterého ale působí rušivě hlas vypravěče a dějová linka se sexuálním deviantem (jehož představitel si vysloužil nominaci jen za to, že vypadá jako slizák a slizáka i hrál, hmm..). Přesto se jedná o výborný vztahový film, který se dostane pod kůži nejspíš hlavně lidem, kteří se někdy ve svém vztahu cítili jako v kleci a chtěli z ní ven... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Do titulků se nedostalo jméno vypravěče, kterým je Will Lyman. Jeho hlas je známý z množství televizních dokumentů a seriálů. Slyšet jsme ho mohli například v Západním křídle. (imro)
  • 26milionové drama distributora New Line debutovalo na 42. příčce amerického žebříčku návštěvnosti (6. – 8. 10. 2006) se ziskem 97 953 dolarů z pěti kin. Celkový obrat v USA se pak vyšplhal na pouhých 5 milonů. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama