Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Horákovi jsou českou napodobeninou mnohem lepšího i slavnějšího amerického seriálu Krok za krokem. Velká rodina, pět dětí a také poměrně dobrá zábava hlavně z rukou Patrika (Jakub Prachař), který se stále snaží přiblížit holkám a vymýšlí proto fůru blbostí. Druhá část seriálu ale ztrácí svoje kouzlo, protože už se točí pouze kolem zamilovaných nevlastních sourozenců Tomáše a Evy.Seriál pak zatlačuje zbylé postavy do ústraní a seriál jde mírně do hajzlu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nejsem seriálový typ a předhánění našich televizí na podzim 2006 která z nich uvede víc nových seriálů mne nechává dost chladným, ale po shlédnutí prvních dvou dílů musím říct, že to není tak hrozné jak jsem se bál. Bareše mám rád a jeho donucování záchodovou štětkou je vrcholný moment českého komediálního seriálu... ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Moje guilty pleasure. Po prvním díle jsem tomu moc šancí nedával, ale po třech dílech se mi to začíná docela zamlouvat... Taková trochu nadsazená pohodička, která s přehledem strčí do kapsy rádoby vážné slátaniny typu Ordinace v růžové zahradě. A přitom vážnější dějové linky (především vztah nejstarších nevlastních sourozenců) se tu také najdou (a nejsou nesnesitelné). Jediné, co mě vážně irituje (kromě klasicky podprůměrné formální stránky, samozřejmě), jsou někteří přehrávající (trapní) herci (největší peklo nastává ve chvílích, v nichž se po dětských představitelích požaduje seriózní a emocionálně zabarvené vystupování). Ovšem na druhou stranu je to někdy tak neuvěřitelně debilní, že se u toho prostě nejde neutřískat smíchy (pochopitelně nechtěně). 50 % ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně stupidní dialogy ve vypocených >epissodách< ze života rádoby současné famílie. S topornými čudláckými výkony v rolích hlavních, natož vedlejších. Zvláště těch dětských. To jsou asi ty budoucí celebřitní hvězdičky, vyrobené na účet poplatníků vépéčété... Na základě jakési licence - hm, šestadvacet zážitků, ulitý prachy, hovno z hovna. To si z nás už zase asi někdo dělá prdel. Tak nasrat... ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Vypni mozek a koukej. Peripetie 2v1 rodiny, která neurazí ani nenadchne, celkem vtipné situace zabíjí ABSOLUTNÍ neuvěřitelnost chování aktéru, je to prostě pohádka, v 80% případů by se takhle nikdo nezachoval. Hodně zachraňují Jakub Prachař a Igor Bareš. V rámci jiných český tv seriálů je to ovšem pořád "kvalita".. achijo.. 3* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Na začátku epizody sedí Soňa (Nela Boudová) u stolu s Lucií (Lucie Benešová) a Zdeňkou (Jana Šulcová). Prohlíží si časopis a rozhodnou se, že si vyplní test o jejich sexuálním životě. To zaslechne Filip (Michal Zelenka), který jde upozornit Edu (Ctirad Götz) a Honzu (Igor Bareš). Říká jim: „Pánové bacha, právě se tam řeší vaše sexuální dovednosti.“ Eda odpoví: „Cože?“ A Honza: „Prosím vás, přece se nenecháme nějakým pošahaným testem rozházet.“ Což je chyba. Honza nemohl z těchto slov poznat, že ženy vyplňují test. Nikdo mu to totiž neřekl. Navíc z pokračujících scén je navíc zřejmé, že časopis si s sebou do hospody přinesla Zdena, která si ho pak i u Honzy nechá na baru. Je zde naprosto zřejmé, že byla nějaká část dialogu vystřihnuta. (SuprSkill)
  • Představitel Ondry Jan Komínek byl později znám také z reklamy na Kofolu, v němž dívka nastupuje do vlaku a on na ni později křičí, že ji bude milovat do konce dní (AnnaZakova)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno