Reklama

Reklama

Průvodce k rozpoznání tvých svatých

  • USA A Guide to Recognizing Your Saints (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Smok 

všechny recenze uživatele

Ulice v Queense a život na nich sa s nikým neserie. To je fakt. Dito ako režisér a autor scenára o tom zrejme vie svoje. Jeho autobiografický príbeh je zmesou nadávok, bitiek, smrtí, násilia, sexu, drog a čojaviemčoho ešte. Proste čistý destilát chudobnej štvrti. Príbeh tak negatívny, že som normálne mal po dopozeraní horkú chuť na jazyku. Ale tak sa to má robiť, skvelé Dito, ale nemenil by som s tebou. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nás zavádí do pubertálního podsvětí jedné z newyorských ulic, kde bydlí tři nerozluční kamarádi. Nezávazné sexuální zkušenosti, požívání drog, spory mezi gangy a uvědomění si, že nikdy nebyli dál než za hranicemi čtvrti a v životě je nečeká nic objevného. V Queensu se narodili a taky tady umřou, dříve - rukou portorikánských gangů nebo později - stářím. Nezletilé holky se tu producírují po ulici jako nějaké šlapky a vlastně se tak i chovají (jak pak očekávají, že si jich bude nějaký kluk vážit?) Nejvíc smetany slízl tehdy ještě skoro neznámý Shia LaBeouf, který ztvárňuje mladší verzi Roberta Downeyho Jr. (ten se ve filmu objevuje jen sporadicky). Channing Tatum, také v té době ještě neznámá tvář, dobře ztvárňuje místního rváče, nejlepšího kamaráda a flákače. Film je jen další z mnoha výpovědí, jak je těžké vyrůstat v ghettu plném gangů, drog a záškoláctví, ale i tak se mi líbila šmouha na okně vagónu. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mně celá ta parta a ta rodina tak lezla na nervy, že bych taky utekla. Ten způsob, jak byl film natočený, mi hodně neseděl, když už došlo k nějaké dramatické akci, bylo to podáno tak mimochodem, že to vůbec nepůsobilo a až jste se divili, co to v tom filmu najednou dělá. Herci byli fajn, ale to je tak všechno. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Skvělý film...škoda jen, že ho vůbec nechápu :-D Asi je to jeden z těch filmů, kdy nedokážete pořádně ani popsat děj, natož hodnotit scénář nebo kameru. Jediné, co dokážete alespoň trochu popsat je citový vjem, který vám z toho zůstane. A můj citový odkaz k tomuto filmu říká jen: "Wow..to bylo dobré..." ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

2 časové linie, které jaksi nekorespondují... několik pák na city, pro které máme soucítit s hlavní hvězdou Shiou LaBeoufem připadně s Robertem Downeym Jr., který dostal více prostoru až v závěru... vedlejší role mi přijdou jaksi strohé a často nepřirozené... vizuálně je snímek dosti experimentální, bohužel ani po této stránce se mi nezdá dotažený... film je doprovázen hodící se hudbou, která podrtrhuje jakousi bezstarostnost party mladých lidí a také zde můžeme slyšet pár pěkných dialogů a vět... viz. Chci ti toho tolik říct, ale nevim co mam říkat. ...mno lepší 3 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)
  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)

Reklama

Reklama