Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám docela rád nezávislé filmy,které se nebojí expermentovat,ale tohle je nezávislé a experimentální až moc.Nebýt místy dechberoucí kompozice,povedeného soundtracku a prvních a posledních cca 10 minut hodně vážně bych uvažoval nad odpadem,protože už dlouho tu nebyl film,který mě dokázal na férovku uspat.Celkově tedy zklamání.Daft Punk mám rád a tohle úplně nenaplnilo moje představy...40% ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Zdĺhavé podobenstvo o dvoch robotoch a ich cieľu stať sa ľuďmi. To, že sú Daft Punk silno experimentálna skupina mi bolo od začiatku jasné. No, že vytvoria takýto nezvyklý projekt by ma nenapadlo. Film určený pre trpezlivého diváka so zopár zaujímavými nápadmi a silným filozofickým presahom. Hodinová stopáž je viac než prepálená, viac by sa to hodilo vopchať do pol hodiny, ale statické zábery, to viac menej vykompenzujú. Paradoxom ostáva, že i keď je to film najznámejšej elektronickej dvojice posledných dekád, tak počas celého filmu nezaznie ani jediná nota z ich pera. O snímku ako takom sa toho veľa nedá, čo povedať. Je to dobrý film? Myslím si že nie. Asi skôr pre fanúšikov. Ako artový film je to extravagantný, ale skvelý walking simulátor. Ak ste navyknutí na excentrickosť podobných snímkov, potom by vás film nemal sklamať. Lepší odchod si "roboti" ani nemohli priať... ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi to hodnotí, čakal som niečo viac (som veľký fanúšik Daft Punku), sklamala ma hlavne hudba, ktorá by mohla celý film oživiť. Takto som film so záujom sledoval iba na začiatku a na konci, celý stred bol bohužiaľ nudný. Možno by to chcelo trochu kratšiu stopáž a možno iba nie som stavaný na art filmy :) Nič to však nemení na fakte, že úvod je super a ak som ho pochopil správne, tak aj prezentuje peknú myšlienku. 3* za obsah + 1 za originalitu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který rozhodně překvapí svým tématem a hudbou, která není úplně pro Daft Punk typická. Dvojice Bangalter a Homem-Christo si užívají s tématem okolo lidskosti a kritikou společnosti velmi hravě a nenuceně. V závěru jim trochu došli možná myšlenky, ale i tak konec pasuje do celého konceptu. Trochu mě mrzela hudba, netypická pro skupinu, která se moc do filmu nehodila a hlavně nebyla moc působivá. Jako první režijní pokus je to překvapení a snad další díla půjdou ještě výše v kvalitě. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyvážený film. Příběh docela jednoduchý, ovšem velmi silně emotivně působí na diváka. Děj se poměrně vleče, ale na druhou stranu do nás pumpuje dokonalé záběry ještě lepší kamerou. Největší filmařský kumšt celého filmu je rozhodně cesta pouští a psychické zhroucení, kde je tento smutný prvek doslova rozpálen dech beroucím záběrem na hořící postavu. Znamenitý kus práce! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Video Epilogue, vydané na YouTube kanálu dua Daft Punk za účelem oznámení ukončení aktivity, je sestříháno ze záběrů z tohoto filmu, které jsou doplněny o hudbu z posledního vydaného alba kapely – „Random Access Memories“. Ve videu konkrétně zazní sedmá skladba alba „Touch“. (Jantar2)
  • Hlavní postavy se jmenují: Hero Robot No. 1 a Hero Robot No. 2. (melipa)

Reklama

Reklama