Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Vaughnovi se nedivím, ale Giamatti, Weisz, Spacey i Elizabeth Banks asi hodně potřebovali peníze na dárky na příští Vánoce. Hledat vydařený a nápaditý fór je jako hledat borovicové jehličí na smrčku a spadá pod to skupinové sezení sourozenců známých lidí a zrušení velikonočního králíčka, ale jinak je to nepromyšlená a stupidní snaha o pozměnění a vyhledání kořenů santovského mýtu. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborná Vánoční komedie s dobrým příběhem, a skvělým hereckým obsazením. Film jako takový krásně nahnal tu správnou vánoční atmosféru. Jediné, co mi trošku vadilo byly někdy až zbytečně dlouhé scény, kde se až příliš dlouho bezsmyslně mluvilo (především v části po začátku). Ale krom toho, fajn podívaná, kterou vřele doporučuji. 75% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Vianoce sú produkt, filmy o Santovi tiež, a sebe-lepšie tvorcovské, či herecké obsadenie s tým nič nepraví. Jednoducho natočiť kvalitnú komédiu na štýl milej a nenásilnej rozprávky je dnes v hollywoodskej produkcii (pokiaľ sa nejedná o animované filmy) problém. Cez to všetko je tento film asi to najlepšie za posledné roky spomedzi tých, ktoré sa zameriavajú na vianočnú tematiku. Príbeh nešklbe za vlasy, má množstvo vedľajších postáv i zápletiek, čo pomáha udržať divákovu pozornosť popri pomerne nudnom a tuctovom hlavnom príbehu. Hlavne výber Paula Giamattiho bol najväčším omylom, ostatní sa predviedli vo veľmi dobrom svetle, cameá troch bratov boli znamenité a Kevin Spacey znova potvrdil, že dokáže zahrať bársčo. Škoda, že Dobkin niečo podobné nedokázal ako režisér. Po dvoch kvalitných filmoch som mu začínal veriť. 60%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na vánoční efekt udělaná klišoidní nuda, která nepobaví ani co by se za nehet vešlo, i když svůj nekorektní potenciál to mělo. Nechce se mi vůbec věřit, že stejný režisér má na svědomí i NESVATBOVI nebo RYTÍŘE ZE ŠANGHAJE, protože tohle se fakt nepovedlo. S obsazením nemám nejmenší problém, ale rutina scénáře a režijního vedení je otřesná. "Pidihajzlíkovské" triky nejsou ničím novým a ať mi někdo vysvětlí, co na Severním pólu dělá kočka jako Elizabeth Banksová a proč jí i přes normální vzrůst považují všichni za skřítka? Normálně by to člověk neřešil, ale protože je všude kolem bílá nuda, není na výběr. Jasně, ultrakrátká santovská sukénka a nádherné nohy vybízí k přelomu přes postel a zadní souloži, ale opravdu mají rodinné vánoční komedie podobné choutky vyvolávat? A proč Rachel Weiszová přijala roli v tomto filmu, když scénář k třetí Mumii jí přišel sebe nehodný? Asi bych uvažoval o jediné *, ale díky scénce s terapií pro sourozence slavnějších příbuzných, kdy si ze sebe dokáží udělat srandu bráchové ve stínu Stalloneho (Frank), Baldwina (Stephen) a Clintona (Roger)... a té Banksové, která je fakt sexy, nakonec dávám 2*, ale zklamání to bylo výrazné. 40% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Trápnučká americká kravinka, pri ktorej by ma v kine určite vystrelo, DVD bohato stačí. Pre menšie deti to môže byť jeden z naj vianočných filmíkov, ale pre starších utrpenie. Vaughn je síce komediálny herec, ale byť ním, preorientoval by som sa už konečne iným filmovým smerom. Herecké obsadenie je tu dosť nabité a tým pádom aj z časti nevyužité. Je to taký iný Santovský príbeh. Je to síce pekne a draho natočené, rozpočet určite nebol najmenší, ale to z filmu nerobí kvalitný film. Kŕčovitosť nie je jediným mínusom, herci nezahrali bohvieako, réžia sa tiež nemá čím chváliť a celý scenár je len veľký žvást, ale niekomu sa to môže páčiť. 45% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)

Reklama

Reklama