Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější a nejefektnější (bratři Coenové a Sylvain Chomet prominou) filmový příspěvek z povídkového snímku Paříži, miluji Tě. Tom Tykwer se vrací k experimentálnímu filmovému vyprávění a la Lola běží o život - famózní, chirurgicky přesný střih v neobvyklé klipové dynamice, cyklení linearity, práce s výraznou pointou, jednoduchý scénář...a to vše zhuštěno v kompresi pouhých 7 minut ... účinek je dechberoucí... Tvůrce, který osobitě žongluje s významy a rychlostí filmového času a formálními postupy videoklipu dosahuje maximálního efektu a účelnosti. Takhle vypadá postmoderní filmový tvar. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Stejně jako někteří ostatní tady, považuju těchto 10 minut za ty nejlepší, co se v Paris, Je t'aime objevily. Celý vztah je shrnutý do krátkého času, ale nepostrádá nic důležitého. Během krátké chvilky poznáme povahu Natalie a křehkost jejího přítele. Konec a celkové vyznění perfektní. A hudba, která to celé podbarvuje, sedí výborně. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak to vypadá, že se díky tomuto kraťasu mrknu i na celý povídkový film. A nejspíš i na další filmy Toma Tykwera. Páč úplně zbožňuju když se do filmu přimíchávájí "zrychlovací" nebo "zpomalovací" efekty a různě podobné vyfikundace s kamerou :o). Natalie je v tomto kousku k sežrání jako kdekoli jinde... ()

Flakotaso

všechny recenze uživatele

Tykwer umí a jak je vidět, problém mu nedělají ani krátké filmy. True se velmi povedla, od kamery a střihu až po hudbu a scénář. Vlastně si nedovedu představit, jak by se krátkometrážní film dal natočit lépe a je obdivuhodné, kolik toho obsáhl do necelých sedmi minut, ale přesto to na pět hvězdiček není. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Zrežírovat a obsadit se do tohoto snímkiu byl Tykwerův nejlepší tah. "Kraťák" o slepci, který je bezhlavě zamilovaný do Natalie Portman. Krásná lyrická pohádka. Je to energické a je to skvěle podané. Až po přečtení zdejších komentů jsem zjistil, že je to z Paříži miluji tě, na co se asi brzy podívám pokud je to tak dobré jako True, tak klobouk dolů. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama