Reklama

Reklama

Démon pomsty

(TV film)
  • Velká Británie Pumpkinhead: Ashes to Ashes

Už jsou to dvě desítky let, co Ed Harley (Lance Henriksen) naposledy probudil mstitele známého jako Démon pomsty. A teď jeho čas přichází znovu. Obyvatelé malé jižanské vesnice totiž odhalili, že místní lékař (Doug Bradley) obchodoval s orgány jejich zemřelých příbuzných a těla pohřbíval v bažinách. Proto žádají starou čarodějku, aby znovu vyvolala démonův hněv a pomstila jejich znesvěcené rodiny. Netvor poskládaný z mumifikovaných zbytků samotného Eda Harleyho opět pokračuje v konání hrůzy a je jedno, kdo mu stojí v cestě. Po dvaceti letech v zapomnění se Démon pomsty konečně vrací, aby srovnal účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (59)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bolo moje prvé stretnutie s horrorovou sériou o slizkom démonovi - "Pumpkinhead", ktorého nikto nezastaví, keď je povolaný plniť svoju úlohu. Je stelesnením vražednej pomsty. Dve predchádzajúce časti som nemal možnosť doposiaľ vidieť. Ale asi som ani o moc neprišiel. Pretože tento diel, s podtitulom "Ashes to Ashes", nestál skoro za nič. Je to podradný béčkový horrorový snímok, kde zle napísané postavy ešte viacej dokurvili nemožní herci, ktorí ich stvárnili. Je to bieda. * ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tykvohlav ďábel, partička zaměstnanců krematoria spolu s posedlým doktorem a skupina lidí toužících po pomstě, to jsou "hrdinového" tohoto ničím neohromujícího hororu. Lidé kteří chtějí pomstu netuší, že po jejím ztělesnění s ní spojí své osudy. Pomsta vykonává své a vraždí, ovšem s tím umírají i lidé kteří pomstu chtěli. Nejlepší postavou, díky které dávám hvězdičku, byla stará čarodějnice, jenž pomstu přivolala. ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Možná bych byl nedal odpad (spíš tak hvězdu dvě), kdybych dřív viděl první díl. Jenže já ho neviděl. Proč to říkám? Víte co je spoiler, ne? V tomto filmu vám režisér ukáže asi dvouminutový sestřih toho, co se dělo v prvním díle a jak ten díl dopadl a proč. Prostě odhalí úplně všechno, jako vyžilá štětka, když nemůže sehnat kunčofta. Atmosféra je přiměřeně temná krvákům a jsou i scény, kdy mě to vtáhlo do děje a téměř bez dechu jsem koukal (kázání v kostele). Jenže samotná zápletka je naprosto debilní. Dobře, že odjímají mrtvolám v krematoriu kůži a vnitřní orgány na transplantace, to bych ještě možná vzal. Ale proč ty mrtvoly vozí do lesa a do bažin? Kde se líp můžete zbavit mrtvýho těla (navíc oficiálně zemřelýho přirozenou smrtí), než v krematoriu? Další nelogičnost je v postavě Lance Henriksena, který se jako duch zjevuje jednomu z hlavních hrdinů (kdykoliv je volná chvilka, a že jich je) a taky provádí kázání. Samotný Pumpkinhead, v našem květnatém překladu Tykvohlav, zabije pár lidí, ale spíš mi připadal jako ten maskovanej chlapík z Vřískotu. Nezranitelnej a nemotornej ťulpas. Postavy, no, postavy tam nějaké jsou. Klasika, náplň do mlýnku na maso. Démon pomsty je jen další z řady zbytečných blábolů na téma probuzené zlo, ničím se nelišící od všech těch ostatních barevně filtrovaných horrorů. Ovšem je zajímavé vidět Pinheada (Bradley) v jiné roli, že. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, jak si někteří tvůrci představují, jak má hororový žánr vypadat!! Pokud vám už samotný název Tykvohlav připadá kapku podivný, tak to raději račte o dům dál. Tu jednu usoplenou hvězdu dávám sám sobě za statečnost, že jsem to ve zdraví dokoukal.. Pumpkinhead: Ashes to Ashes je ideální dárek pro úhlavního nepřítele!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne blbá séria s TYKVOHLAVOM (v slovenčine Tekvicohlavom???), ktorý nevyzerá zle, ale jeho univerzum je v podstate dosť trápne (niekoho vám zabijú, požiadate starú čarodejnicu z lesa, aby privolala Tykvohlava, ten dotyčného ide zabiť a vy sa začnete triasť, čosi medzi záchvatom a orgazmom). Plusom tejto časti je snáď len znova sa vracajúci (pritom už v jednotke mŕtvy) Lance Henriksen. Všetko ostatné je značne príšerné, samozrejme vrátane scenáru, hoci mu treba uznať pár bodov k dobru za snahu (hlavný záporák v podaní nesympaťáka Douga Bradleyho vie, že Tykvohlav je taký silný, aké silné sú osoby, ktoré ho privolali a tak ich začne vyvražďovať). ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama