Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

Skip 

všechny recenze uživatele

Drama o pomstě a výčitkách svědomí zahrané dvěma herci, kteří do svých rolí otců dali vše, co uměli. Možná v jistých chvílích trochu kostrbaté, ale i tak velmi dobrý film, který nenechává chladným a hořkost v ústech, lítost i bolest provázejí celý ten příběh, který se může kdykoliv stát na jakékoliv silnici. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Fuck you, ČSFD. Film Hotel Rwanda som síce ešte nevidel, ale odpísať dobrý film - myslím tým Reservation Road - len preto, že nie je tak dobrý ako predchádzajúce dielo jeho režiséra mi pripadá dosť namyslené. Reservation Road má všetko, čo by dobrý film mať mal - nadpriemerné herecké výkony, fajn hudbu, peknú kameru a tiež primeranú minutáž. Jediné, čo by som snímku vytkol je prekombinovanosť scenára, v ktorom sú postavy prepojené trošku viac ako by bolo zdravé a uveriteľné. Trochu silnejšie emócie a udelil by som možno aj plné hodnotenie, takto sú to absolútne zaslúžené štyri hviezdičky. Vraj 64%, pche... ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Strašně mne zklamal konec...tuctový, nepřekvapivý, hollywoodský. Budování příběhu bylo kvalitní, pocity viny a zmaru u Ruffalla a Phoenixe byly skvěle zahrané. Propojení postav jsem také vzal...sice to bylo trochu (no...hodně:-) nepravděpodobné, ale zajímavost zápletky se tím hodně zvýšila. Ale když to celé vede k tak průměrnému a prvoplánovému konci...člověk si až říká proč si dělá v průběhu hollywoodského filmu naděje...typický americký tear-jerker:-/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Filmek puštěn na doporučení Toreteho17/ Fenomenala. Dávám tři hvězdy a to jen za výtečné herecké výkony Phoenixe a Ruffala. Navíc dodávám, že výkon Phoenixe řadím snad za uplný TOP jeho kariéry! Jinak mě velmi mrzí, že se mi hodinka a půl táhla donekonečna a to když se u filmu děje, není něco v pořádku... 55% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu sa zrejme nechali zviazať jeho názvom: Reservation Road je totiž akýsi "rezervovaný". Ako keby do toho nikto nechcel ísť naplno. Postava Dwighta nemá gule priznať sa k trestnému činu a Ethan pre zmenu stratí mužnosť v najdôležitejšom okamihu - keď sa zriekne možnosti vziať "spravodlivosť" do vlastných rúk. V celom filme sú iba tri trochu vypätejšie situácie a aj tie nám Terry George taktne a rezervovane pre istotu zahalí tmou, aby sme preboha niečo nepekné neuvideli. K polomdlému scenáru režisér pristúpil tak, akoby to chcel mať celé rýchlo z krku: a aj napriek tomu sa film vlečie a vlečie. P. S. Joaquinovi Phoenixovi ubrala brada z charizmy a v tomto prípade akoby aj z hereckého umenia. Namiesto nasrdeného otca "pomstiteľa" vidíme celý čas akéhosi zamindrákovaného čitateľa Dostojevského románov, ktorému ktosi potiahol z knižnice Zločin a trest a ani mu nenechal lístok, kedy ho mieni vrátiť. Iba Jennifer Connelly je "uveriteľná" ako vždy, ale to hovorím zrejme len preto, že na nej môžem vždy oči nechať, aj keby sa ukázala iba na dva a pol sekundy. Skrátka: pripravte sa, že na Reservation Road je predpísaná rýchlosť 80 km/h. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama