Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Scarlett Johansson hraje Annie, čerstvou absolventku bez představy o budoucí kariéře, která vezme práci chůvy v bohaté rodině z New Yorku. Její školní znalosti z oboru antropologie překvapivě brzy najdou praktické uplatnění a Annie se pouští do studia nepochopitelných zvyků rodiny z lepších kruhů, které si v ničem nezadají s rituály domorodců z Afriky nebo Amazonie. Annie dostává pokojík přímo v obrovském bytě svých zaměstnavatelů a získává unikátní příležitost k pozorování. Předměty jejího zkoumání jsou nafoukaní pan a paní X (Paul Giamatti a Laura Linney) a jejich rozmazlený spratek. Výjimkou bude možná pohledný mladík (Chris Evans), kterého Annie potkává ve výtahu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

carly 

všechny recenze uživatele

páčilo sa mi prerozprávanie príbehu formou antropologického pozorovania. bol to veľmi milý a zaujímavý príbeh - aj zabavil aj chytil za srdce. a ešte tam bola aj štipka romantiky. v podstate to bol príbeh o vzťahoch a o hľadaní seba samého - čo platilo pre Annie rovnako ako pre pani X. skvelé bolo aj obsadenie a to hlavne Scarlett Johansson a Laury Linney. a tiež tých niekoľko milých odkazov na Mary Poppins :) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

50%....Ďáběl nosí DIOR...Scarlett coby tmavovlasá (!) chůvička a Laura jako sexy control freak bojují jako lvice, ale jsou neštastně obsazeny proti typu, plytký scénář dluží předloze, kterou je bestseller dvou chův a žádné literární veledílo, nadsázku i šťávu, Giamatti je adeptem na slizouna roku, linie s matkou zbytečná jak mobil v jeskyni, dětské gagy přetažené nebo nedotažené, i ten capart mohl mít roztomilejší kukuč. A při pohledu na deus ex machina v podobě červeného deštníku mi připadalo, že režisérské duo spolykalo mochumůrku červenou. Body k dobru za úvodní antropologický atlas manhattanských typů a harvardské zlatíčko Chrise Evanse, jemuž stačí odzbrojující úsměv, aby všechny ostatní vymazal z plátna i paměti. P.S. Scarlett, změň agenta. Pěkně prosím, smutně koukám:) ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Pokud podle názvu očekáváte romantickou koledii, budete překvapeni nebo zklamáni. Nechápu, proč distributor nenechal původní název - Deník chůvy by byl totiž daleko výstižnější. Už proto, že jde opravdu o zfilmovaný deník. Deník čerstvé absolventky Annie, která by se chtěla věnovat svému koníčku antropologii. Ale díky své matce, která ji radí najít si perspektivnější práci třeba ve finančnictví, má Annie v hlavě pěkný zmatek. V té chvíli jí přichází docela vhod náhodná nabídka na práci chůvy v luxusní čtvrti. Annie má pocit, že by si takto mohla v klidu (?!) a hlavně z dosahu milující matky udělat jasno. Ale ouha! Megaprotivná šéfová a ta záletná kreatura její manžel řadí chůvu někam do kategorie mopů na podlahu. Aspoň že pětiletý svěřenec není takový spratek, jak se původně zdálo. Ale abych se vrátila na začátek: romantiky je tu pomálu a komického ještě míň. Cestou do kina jsem viděla vylepený plakát: "Staňte se hospodyní! Rekvalifikační kurzy na hospodyni v soukromé domácnosti." Během filmu jsem si na něj často vzpomněla. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Kolkokrat som cital, ze Hollywood je strasiak, filmovy diabol, ktory pohlti vsetko nestadardne, mensinove a nanuti nam globalnu vacsinu. Pravda, ale jedno hollywoodu ide dobre, aj v tych 1000 a jeden krat ohranych schemach dokaze stale podat ten spravny a jediny moralny kodex krestanskeho desatora. Miluj blizneho svojho, ved kazdy je v podstate dobry clovek a ako sa patri, na konci filmu sa vsetci polepsia. Zidmi vlastneni hollywood vlastne siri krestanske posolstvo do celeho, aj nekrestanskeho sveta a vsetci mu to zeru. A ze vraj diabol. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Scarlett svůj sex-appeal poslední dobou nechává doma a začíná brát jednu nezajímavější roli za druhou. Co naplat, že hlídané dítě ke docela fajn a knižní předloha drží příběh nad vodou, když se nás každý deset minut snaží režisér zabít srazem příšerně vypadajících newyorských matek nebo nějakým ultratrapným fórkem. Ani Giamattiho snaha o taťku za všechny prachy nic nezachrání a musí to s Evansem (který stihne hrdinku sbalit během pár minutových setkání a na konci vyfasuje odporně růžovou košili) přetrpět až do sladkobolného konce. Nejedná se až o takové zlo, protože to příběhově celkem drží pohromadě, ale krom svátečních divaček nad tím zřejmě nikdo jásat nebude. 50% Dodatek: Alicia Keys je tu mnohem víc sexy než Scarlett, což by se rozhodně stávat nemělo. We want blond back! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Většina interiérových záběrů byla natočena v reálných objektech. Obří apartmán manželů X však vznikl ve filmovém studiu. (Olík)
  • Přestože autorky předlohy tvrdí, že jde o čistou fikci, obsahově se kniha strefuje do života konkrétní rodiny z Park Avenue, která má na kontě astronomické sumy. (hippyman)

Reklama

Reklama