Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz som si pomaly zacinal s Woodyho filmografie zvykat na komedialny zaner, ale tento film akokeby natocil uplne iny reziser, alebo uz ho na stare kolena prestavaju bavit natacat komedie. No dobre, SOLOKAPR (2006) bol este komedialne ladeny, ale tento film mi skor pripominal thriller MATCH POINT - HRA OSUDU (2005) a velka trefa do cierneho bola skvela hudba Philipa Glassa, ktory film hnal dopredu a pridal na emociach. Avsak su thrillery, ktore si dokazem s chutou pozriet viackrat a toto je skor film, ktory mi staci na jedno pozretie... 27.09.2009 _____ Ewan McGregor - (Ian) +++ Colin Farrell - (Terry) +++ Tom Wilkinson (Strýko Howard) +++ John Benfield - (Otec) +++ Clare Higgins - (Matka) +++ Ashley Madekwe - (Lucy) +++ Andrew Howard - (Jerry) +++ Hayley Atwell - (Angela) +++ Sally Hawkins - (Kate) +++ Hudba: Philip Glass +++ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po slusnym Match Pointu se Woody znova vrhnul na thriller a dopadlo to snad jeste lip. Pribeh sice na prvni pohled nepusobi kdovijak originalne, navic je to porad ten ukecanej Woody, takze se ani vetsinu casu nic moc nedeje a tim padem tady neni ani kdovijaka gradace deje, protoze tu proste neni co gradovat. Ale pak tam je par tak paradnich scen, ktery jsou skvele vygradovany a napinavy a celej film skvele ozivi. Prvni asi pulhodinku je to jen takova misty zdlouhava predstavovacka, pak se to preklopi konecne do ty thrillerovy roviny a nekdy pul hodinu pred koncem, kdyz uz to vypada, ze to pojede v klisovitejch neoriginalnich kolejich, zacne Woody prekvapovat. Navic to cely pusobi pekne realisticky a film se muze oprit o dva skvely herce, McGregor a Farrell jednak oba hrajou fantasticky a navic k sobe jako brachove perfektne sednou. Celkove mozna misty zbytecne rozvlacny, ale ve vysledku paradni drama s prichuti thrilleru. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovaný konverzačný thriller, ktorý od začiatku nesie allenowský štýl, ale zároveň v ňom aj riadne pritvrdil. Asi najviac moralizačná pointa, ktorá vzišla z jeho pera. Nekompromisný dej, ktorý hryzie vaše svedomie už len z toho, že to pozeráte a kladiete si otázku, či by ste niečoho podobného boli schopní aj vy. I keď na scéne neuvidíte počas celého filmu čolen kvapku krvi, tak je film pomerne dosť brutálny. Samozrejme hlavne psychicky. Ak teda máte staromódne filmy s množstvom kvalitných dialógov a hereckých kreácií, podporené dobrým scenárom, tak 'Cassandra's Dream' je presne ten typ filmov, o ktorých ste si mysleli, že sa už netočia. 80%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně se mi zde líbili Ewan McGregor a Colin Farrell. Skvěle mezi nimi fungovala bratrská chemie. Dokonale mě do sebe dokázal vtáhnou příběh. Dost mi film připomínal další Allenův film Match Point. Jen tento byl lepší. Možná právě sympatičtějším obsazením. Hluboko pod dramatickou skořápkou je dokonce schován velice kvalitní humor. Zápletka je skvělá a závěrečné rozuzlení nemá chybu. Nechyběla ani pěkná slečna a krásná auta. Dost jsem si film užil. Allenovi thrillery mají prostě šmrnc. Líbí se mi, že v tomto ohledu kráčí zcela svojí cestou. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka mat.ilda. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nástup Allenova osmého životního decénnia jakoby ochromil umělcovy síly; naplňuje se věk a život nebo naopak nastupuje zoufalá touha nestárnout? Jisté je, že jak příběh, tak výběr protagonistů i režie ze všeho nejvíc připomínají hodně vycucaný citrón. Vše - pohybujeme-li se v obvyklých allenovských uměleckých standardech - jakoby bylo vylisováno v pomyslných herbářích. Papír v takových případech snad víc šustět nemůže. Otázka, zda herci v takto chatrných námětových kulisách mají co hrát, je to do další, co nám vytane na mysli, pohlédneme-li do těchto vyprázdněných obrázků stříbrného plátna. A tak Allenovi poněkud nekasandrovsky přeji, aby se z tohoto intermezza co nejrychleji zotavil a vrátil svému oddanému divákovi to, co mu v tomto případě viditelně dluží: rozvernou neurotickou rozkňouranost protagonistů svých skvělých příběhů a dějem a nápady prosycené portréty dalších postav. Tvůrčí neopakovatelnost svého výrazného uměleckého zjevu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Colin Farrell poznal slávny proces konkurzov u Woodyho Allena, v ktorých je herec požiadaný, aby len vstúpil do miestnosti, Allen si ho prehliadne a o pár sekúnd neskôr miestnosť ho pošle preč. Farrell preto vošiel do svojej kancelárie, vstal, otočil sa okolo svojej osi a povedal: "To je asi všetko, však?" Keď sa Allen usmial a povedal áno, Farrell odišiel z kancelárie. Rolu následne dostal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama