Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se na začátku může film jevit jako obyčejně romantický, ve druhé půlce se mění na téměř psychologcké drama. Prostředí (ať už ve městě nebo ve Walesu) je nádherné a všudypříomná mlha vytváří nezapomenutelnou melancholickou atmosféru. Charaktery postav jsou podle mě dokonale propracované i když na tom mají určitě velkou zásluhu herecké výkony. Matthew Rhys je tak slizce odporný, jak by jen mohl být a Keira je zase až strašidelně realistická "egoistická mrcha". Přes to ani o jedné z těch postav nejde jednoznačně říct, že je dobrá, nebo špatná- každý se jen dívá na svět svýma očima přes to co už zažil a to dělá příběh znepokojivě realistickým. Je to vážně silný příběh. A nakonec musím dodat, že Cillian Murphy mě naprosto ohromil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Edge of Love je dosť ťažké hodnotiť. Je totiž plný vzostupov a pádov a divák si musí neustále porovnávať fakty a o čo vo filme vlastne ide. Vzťah Medzi Dylanom a Verou je ukázaný dosť nedôveryhodne, naopak priateľstvo medzi Verou a Caitlin je neskutočne emotívne. Je to skrátka trochu nevyrovnaný film. Prostredie nieje tiež sympatické, Anglicko v tejto dobe nemám príliš v láske. Zachraňujú to hlavne skvelé herečky. Osobne by som tento film videl radšej napríklad v čiernobielom filtri, ktorý sa k 40.rokom vždy hodí a nič nepokazí. ()

Reklama

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Tady tvůrci přestřelili. Film nepřináší nic nového, ohrané téma a prostředí, které jsme viděli nedávno v Pokání, nicneříkající vlečící se příběh, který po většinu času nut(d)í ke spánku. Jediné, co film zubynehty drží nad cigaretovým oparem, jsou Siena Miller a Keira Knightley, které zúročili své opravdové nefilmové přátelství. Keira hraje standardně výtečně, ale její roli matky působí neuvěřitelně, naštěstí v ní nepůsobí tak komicky, jako válčení a následný poválečný stav Cilliana Murphyho s tím jeho kukučem. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Běžné téma trojúhelníku v lásce. Dvě ženy milují jednoho muže, tento muž (ačkoliv je ženat) miluje sobecky jinou ženu, na kterou má jistou choulostivou vzpomínku z mládí. Obě ženy se přátelí, ale má to své hranice, protože každá nejlepší kamarádka je obvykle i nejlepší milenkou (jiného) manžela. Zkrátka : ve vyhrocené situaci se pozná charakter svůdníka, který sobecky lže u soudu jen, aby zpřetrhal rodinné svazky a vztah své bývalé milenky ke svému manželovi a dítěti. Nic převratného, dá se na to koukat, ale já jsem se nudila. Filmy tohoto typu nemám ráda a nesnáším falešné kamarádství a už vůbec ne lidi s charakterem, jaký nám tento film ukazuje. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Ta toporna snaha rezisera bohuzzl cisi z kazdeho zaberu. Mene snahy by bylo urcite lepsi, protoze pro me ty nejlepsi sceny jsou ty uplne nejobycejnejsi (keira a Matthew v koupelne, Keira a Cillian na nadrazi), kdy se reziser nesnazi o hezky a zajimavy obrazek a navci bych mu neverila, ze se nesnazil inspirovat Pokanim, jenze kdyz dva delaji totez, neni to totez a ani Keira to nezachranila, i kdyz je uzasna a jeji tvar se pro kameru narodila. Je skutecna skoda, ze film je jen prehlidkou prazdnych scen s nablyskanym obalem a silnymi slovy, kterym nikdo neveri. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Do role Caitlin byla původně obsazena Lindsay Lohan, ale krátce před natáčením projekt opustila. (Morien)
  • Scénáristka Sharman Macdonald napsala roli Caitlin na tělo Keiry Knightley, ale Keira se rozhodla pro roli Very. (Morien)

Reklama

Reklama