Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to přišlo takové překombinované, takové "dáme do toho co nejvíc příběhu a to musí zabrat". Na mě to tedy nezapůsobilo, řekla bych, že by scénář snesl proškrtání a zjednodušení. Jinak se mi scény z rozbombardovaného Londýna i z velšského venkova líbily, herecky to taky dobře šlapalo. A Keira se pěvecky hodně vyšvihla! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Z počiatku sa vlastne nič moc nedeje. Príbeh sa ťahá a ťahá... a ťahá. Príliš veľa poézie a spievania mu u mňa tiež moc nepridalo. Jeden " pompézny šmejd " oprašuje prach z truhlice spomienok a útočí na city ponechávajúc napospas manželku so synom, kým druhý " krváca za krajinu a platí za hriechy doma " . 36. minúta do konca filmu, zlom! Láska opadáva, jak listy zo stromov na jeseň a hrdinovia vychladnú ako uhlie v peci. Začne skutočná dráma a ja sa prebúdzam. Kiera hrá štandartne vynikajúco, ale zdá sa mi , že Sienna Miller bude čoskoro nová hviezda. No a nedá mi nepoznamenať, že Cillian Murphy so svojimi nezábudkovými očami vyzerá ako úlisné hovädo! Kľudne to mohlo mať o 30 minút menej. ()

Reklama

ifa 

všechny recenze uživatele

Ukáže vám kouty básníkovy mysli, pohnutky zhrzené ženy, psychiku vojáka a srdce ženy, která neví koho milovat. Příběh na mě přesto všechno působil chladně a někdy jsem nechápala chování postav. Věcí druhou je však to, že hudba a obraz dělá víc než slova vyslaná do větru. Fouká na vás svěží anglický poryv. Opravdu mi přišlo, že kdyby jsme zastavili film v jakékoliv minutě, dostaneme neskutečně propracovanou obrazovou scénu, ze které by byla nádherná fotografie. Příběh má moje téměř nulové sympatie, avšak provedení roznáší pochyby na kopytech. Srovnání s Pokáním je na místě, Wrightův příběh má srdce v krásném dárkovém balení. Na hraně lásky je prázdná krabice,přesto s krásným balícím papírem, díky kterému zbystří vaše oční buňky. 80% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to, jako by se chtěl Maybury svézt na vlně úspěchů z Pokání, protože i když je příběh odlišný, tak opět Keira (moc ji to slušelo, mám pro ní a její hlas celkem slabost) oblékla dobový kostým z válečné Britanie a opět se odehrává silná romance mezi ní a hlavním hrdinou, kde v tomhle případě chemie moc nefunguje, ale to je spíš vina scénáře, než Keiry samotné, protože ta se dostává do fáze, kdy dokáže utáhnout filmu sama. Tim rozhodně nechci říct, že by ostatní herci nebyli co platní, ale oba dva mužští představitelé nevyčnívali a Sienna se prostě spkojila s tím, že je jen ozdobným dopňkem, která nemá zastínit Keiru ani nic podobného. __ Tohle romantické drama je docela utahané a místy připomíná televizní režii, ale pokud máte rádi buď Keiru nebo válečnou Anglii nebo nejlépe obojí, tak se vám to bude líbit. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Tady tvůrci přestřelili. Film nepřináší nic nového, ohrané téma a prostředí, které jsme viděli nedávno v Pokání, nicneříkající vlečící se příběh, který po většinu času nut(d)í ke spánku. Jediné, co film zubynehty drží nad cigaretovým oparem, jsou Siena Miller a Keira Knightley, které zúročili své opravdové nefilmové přátelství. Keira hraje standardně výtečně, ale její roli matky působí neuvěřitelně, naštěstí v ní nepůsobí tak komicky, jako válčení a následný poválečný stav Cilliana Murphyho s tím jeho kukučem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Keira Knightley má ve filmu pěvěcká vystoupení, která si i přes počáteční ostych sama odzpívala. (Parlay)
  • Do role Caitlin byla původně obsazena Lindsay Lohan, ale krátce před natáčením projekt opustila. (Morien)

Reklama

Reklama